Magyarország új nézőpontból, mellébeszélés nélkül.

A Körúton Kívül

A Körúton Kívül

Gumicsont TOP 8: A 3. Magyar Köztársaság legnagyobb politikai műbalhéi (2. rész)

2014. szeptember 15. - AKörútonKívül

Előző toplistánk folytatásában bemutatjuk a négy, szerintünk legfölöslegesebb közéleti hisztit az elmúlt húsz évből.

4. A Bajnai-gárda

diakok-tuntetnek.jpg

 

A fideszes propaganda korszakos csúcsteljesítménye, hogy Bajnai Gordonból, ebből a szürke, jellegtelen bürokratából képes volt vérszomjas terrorfőnököt csinálni. A valódi célpont pedig nem is Bajnai volt, őt a libás üggyel eddigre sikerült eléggé megbélyegezni, hanem a kormány bizonyos intézkedései ellen tiltakozó civil csoportok, elsősorban a tandíj ellen tüntető diákok, akik a tiltakozásban igen messzire hajlandók voltak elmenni, ráadásul az ellenzéki pártokkal szemben nem is lehetett a velük való vitát annyival letudni, hogy „ti meg szemeket lőttetek ki 2006-ban”.

A Fidesz világképébe persze nem fér bele, hogy valaki csak azért tüntessen a NER ellen, mert nem elégedett valamivel, hiszen minden tökéletes! Nem, ha valaki tiltakozik, akkor nyilván valamilyen ármányos kapcsolatban áll Bajnai-Gyurcsánnyal, és titokban a baloldal pártjait akarja ismét kormányra segíteni (akkor is, ha néha szó szerint elküldi őket a picsába). Így a kormánypárti média teljes gőzzel gyártott elméleteket arról, hogy valójában a tiltakozó középiskolások is személyesen Bajnaitól kapják rádión az instrukciókat. A propagandahadjárat egyik fő eszköze az volt, hogy félremagyarázták a pártok ilyenkor szokásos rátelepedési kísérleteit, pedig aki valaha vett már részt tüntetésen, az tudja, hogy az ilyen események úgy vonzzák a politikusokat, mint szar a legyet. Mellékhatása pedig az, hogy Bajnait a magyar Abu Bakr Al-Baghdadiként festették le, és többször felszólították, hogy „vonja vissza” félelmetes szabadcsapatait.

3. A Világsátor

világsátor.jpg

Alighanem a Jobbik eddigi pályafutásának legaljasabb húzása volt a Miskolcon, majd Sárospatakon és Ózdon tervezett kulturális központ ismétlődő megfúrása. A Világsátor néven tervezett, uniós forrásokból épülő központ elsősorban oktatási centrumként működött volna, a pályázók szerint: “lehetőség lesz arra, hogy a hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó pedagógusokat továbbképezzék, de mentorprogramot is indíthatnak. A romák számára pedig olyan képzések lesznek, amelyekkel munkát is biztosíthatnak számukra.” Ezen kívül a cigányságot kutató szociológusok központjául és kiállítások színhelyéül szolgált volna.

A miskolci Jobbik először még azt állította, hogy az épületbe a Kanadából hazaküldött cigányokat költöztetik majd. Később azzal a felkiáltással kezdtek aláírást gyűjteni a központ ellen, hogy annak megépülése nyomán növekedne a bűnözés. Tanfolyamok, munkahelyteremtés, kiállítások – ezek nyilván mind a bűnözést segítik elő... A pánikkeltés végül bevált, és a nagyrészt EU-s pénzekből épülő központ azóta sem készült el. A saját meghatározása szerint a „tisztességes cigány emberek” pártján álló Jobbik pedig a mai napig nem tudta elmagyarázni, pontosan mi bajuk a projekttel, a központ elleni tiltakozás kimerült indulatos jelszavakban („Ózdból nem lesz a cigányváros!”, „Ne a bűnöző családokat támogassák!”), illetve a már említett hazugságokban.

2. A német megszállás emlékműve

dkszabadsagter.jpg

Eljött a pillanat a NER történetében, amikor a baloldali ellenzék úgy döntött, hogy Orbán tényleg túlfeszítette a húrt. Hogy betelt a pohár, hogy a kormány olyat tett, ami ellen a békés és békétlen polgári engedetlenség minden eszközét be lehet vetni. Hogy mi váltotta ki ezt a haragot? A magánnyugdíj-megtakarítások lenyúlása, a trafikügy nyílt korrupciója, vagy a kishantosi mintagazdaság barbár beszántása? Dehogy! Hanem egy ízléstelen emlékmű a Belvárosban! Ezzel nagyjából meg is magyaráztuk, hogy az MSZP-Együtt-DK miért nem fog soha többet választást nyerni.

Külön említést érdemel az egész műbalhé egy al-műbalhéja, amikor Schiffer András Kálmán Olgánál elmondta, hogy ő is hazugnak és képmutatónak tartja a Szabadság téri rondaságot, de most inkább másról szeretne beszélni. Az ún. demokratikus ellenzék a nyilatkozatra életveszélyes fenyegetésekkel, árulózással, Schiffer lenácizásával reagált, utóbbi különösen ízléses húzás volt olyasvalakivel szemben, aki maga is holokauszt-túlélők leszármazottja.

1. A norvég-ügy

vikings.jpg

Lehet kritizálni a Norvég Alapot azért, hogy hülyeségekért is fizet, de ez legyen a norvég adófizetők baja. Lázár János és a viking hódítók háborúja azzal érdemelte ki az első helyet listánkon, hogy nemcsak, hogy felesleges műbalhé volt, de többmilliárd forintba is kerülhet Magyarországnak. A Norvég Alapként ismertté vált, valójában Norvégia, Lichtenstein és Izland által fenntartott Norvég és EGT Alap lényege, hogy a három, nem EU-tag ország pénzel bizonyos Unión belüli fejlesztéseket, cserébe tagjai lehetnek az Európai Gazdasági Térségnek. Ez Magyarországra nézve azt jelenti, hogy a kormány ötévente 40 milliárd forintot kap különböző beruházásokra. Norvég pénzből épült fel például a kecskeméti biogáz-üzem vagy a gödöllői királyi vasúti váró.

A 40 milliárdos ingyenpénzhez mintegy bónuszként jár a jóval kisebb, körülbelül 4 milliárd forintos Norvég Civil Támogatási Alap, amelyet már nem a kormány, hanem kijelölt civil szervezetek oszthatnak szét, akiknél egyéb civil egyesületek pályázhatnak. Lázár félelmeivel ellentétben még ennek a pénznek a nagy részét is olyan egyesületek kapják, akik pl. játszóteret építenek, szemetet szednek, polgárőrséget működtetnek. Nem is lett volna semmi gond, azonban kiderült, hogy legutóbb olyan egyesületeknek is jutott a pénzből, akik – borzalom! – kritizálták a kormány egyes intézkedéseit!

A dolog mögött persze az áll, hogy a Fidesznek szüksége van az ellenségképre a tábora egybetartásához, az ellenzéki pártokat viszont már senki nem tudja komolyan venni, mint fenyegetést, már a CÖF-ös kisgyerekeket sem lehet ijesztgetni az ágyuk alatt lapuló Mesterházy Attilával. Sokkal jobb ellenségkép a külföldről pénzelt, sötétben bujkáló, rémhíreket terjesztő szabadkőműves civil egyesület, akik titokban szervezkednek a rendszer aláaknázására. Az a jó ezekben a szervezetekben, hogy az átlagpolgár többnyire nem is hallott róluk, így bármekkora marhaságot el lehet róluk mondani a lebukás veszélye nélkül, mert csak kevesen tudják, hogy a Krétakör Alapítvány, vagy az Liberális Fiatalok Egyesülete nem sokkal többek pár fős beszélgetőköröknél, akik nemhogy kormánybuktatásra nem képesek, de örülnek, ha egy egyetemi kiselőadót meg tudnak tölteni. Bár még nem látszik az ügy vége, úgy tűnik, ez az idióta kampány 40 milliárd forintjába kerül a magyar adófizetőknek, ugyanis a norvégok a vádaskodás hatására leállították a kormány által kezelt támogatás utalását is. Megérte, János?

A bejegyzés trackback címe:

https://korutonkivul.blog.hu/api/trackback/id/tr246692631

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fővárosi Törvényszék Törvénysértései 1 2014.09.16. 09:00:21

  Hazánkban nem csak a papok, a politikusok, gázszolgáltatók, de a bírók és a bíróságok is nagyon elqrvultak megfelelő civil kontroll és ellenőrzés hiányában.  Már ott is kialakultak a klikkek, maffiaszerű kis csoportosulások, akik ellen a jog és a tö...

Trackback: Kicseszett Fővárosi Törvényszék 2014.09.16. 09:00:02

  A törvények betartásának látszatával működtök, de közben a bankokhoz hasonlóan éppen ellenkezői vagytok annak, aminek lennetek kellene. A bankok nem óvják és gyarapítják a pénzünket, hanem trükkösen ellopják. Sőt még más vagyonunkat is, ha nem védjü...

Trackback: Politikai mítoszok és eposzok 2014.09.15. 22:35:42

“Nyomot hagyni” - írta Török Gábor Orbán és köre egyik fő politikai és személyes céljáról, hogy megérthessük, miért nem elégszik meg a regnáló miniszterelnök csak egy “sima” kormányzással. Kétségtelen, a név megörökítésének szándékát számos momentum bi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fejesrob 2014.09.15. 21:03:48

Bajnai nem nagyon volt Orbánék ellenségképében, ehhez Bajnai túlságosan béna.

Gyurcsányra viszont nagyon koncentráltak. Most, persze hogy kipukkadt, már nem.

A norvég alap felhasználási módja szerintem a liberálisoknak okozza a nagy károkat, ugyanakkor Orbánék ellenőrzési igénye jogos, a norvég miniszter marhaságokat beszél amikor azt mondja, hogy a támogatások a norvégok magánügye. Sehol nincs ilyen, Norvégiában pláne nincs. A szűk libsi diaszpóra maga között szétosztotta a norvégok milliárdjait és most erre fizetnek rá, mert ha valóban civileknek adták volna, ma húszezren tüntetnének velük. A pazarlás persze a norvégok baja, de ennek a libsi körnek elszámolniuk nyilván a magyar törvények szerint kell.

Úgy látom, hogy az ellenség kép már nem személyekre van lebontva, valójában nincs is olyan személy, akire érdemes lenne a lőszert pazarolniuk. Sokan már ki sem mernek állni balliberális oldalon, mert saját társaik gyalázzák le. Kondérharc.

fran7 2014.09.15. 21:11:53

A norvég alap rögtön más színbe kerül, mikor látjuk, hogy Szíriában és Ukrajnában milyen káoszt okozott a "civil" támogatás.

Blogger Géza 2014.09.15. 21:24:24

Bocsi, de az, hogy a norvég kormány leállította kifizetéseket, az nem azt jelenti, hogy azok aztán örökre nem is lesznek kifizetve. Az EU-s pénzek ügyében is állandón felröppen (olykor kívánságként, olykor lufiként), hogy le vannak állítva a kifizetések, aztán azok mégis mennek tovább. Ráadásul ez a leállítás nem a Civil Alappal összefüggésben álló események miatt történt, a posztnak ez a része hazugság) , hanem azért, mert többi program felügyeletét a kormány kiszervezte a Széchenyi programirodának. Tehát a norvégok itt pont amiatt hisztiznek, amit a másik csatornán pont erőltetnek: hogy nem a kormányzat, hanem egy elkülönült intézmény diszponáljon a pénzek felett. Nem kis logikátlanság. És nem az a baj, hogy játszótérépítő civil szervezetek kapnak belőle pénzt, hanem hogy a politizáló civil szervezeteknél a támogatás bántóan egysíkú, lényegében baloldali-liberális politikai aktivisták kifizetőhelyévé vált ez a vonal, pedig nem ez lenne az egész célja. De az Ökotárs és társai ezzé tették.

zobod 2014.09.15. 21:28:51

Akármelyik oldalon is áll a polgár, ezek az ügyek egyáltalán nem gumicsontok.

fran7 2014.09.15. 21:41:31

@zobod: A cikk szerintem pont arról szól, hogy ezek komoly dolgok, de a két oldal emberei gumicsonttá tették. Már nem vitát generálnak, ahol érvek hangzanak el, hanem vádak, feltevések és előítéletek.
Például a köteles beszéd. Szólhatott volna arról, hogy miért vagyunk ennyire negatívak és mit lehetne tenni ellene.

Blogger Géza 2014.09.15. 21:56:29

A norvég ügy egyébként abban is különbözik a többitől, hogy azok már lecsengtek, mára lényegében a kutya nem foglalkozik velük. Viszont a norvég ügyben elhúzódó büntetőeljárásra lehet számítani, hibát követtek el ezzel a kamatra pénzkihelyezéssel. Lehet, hogy a norvégok a makacsságukkal egy-két embert börtönbe fognak juttatni? Az már nem gumicsont lesz...

shred 2014.09.15. 22:05:17

Olv.szerk.: a norvég-ügy második mondatában Lázár András szerepel, kérlek javítsátok.

NemNick 2014.09.15. 22:07:47

géza a szokásosat hozza. "Tehát a norvégok itt pont amiatt hisztiznek, amit a másik csatornán pont erőltetnek: hogy nem a kormányzat, hanem egy elkülönült intézmény diszponáljon a pénzek felett."
Annak, akit érdekel a valóság is: A norvég államnak az a baja, hogy megkérdezésük nélkül adták át másnak az általuk fizetett pénz sorsának felügyeletét. Nem a Széchenyi Programiroda itt a probléma, lehetne Kovács és Tsa. Bt is - hanem hogy önhatalmúlag döntött a derék magyar kormány, egy érvényes szerződést megszegve.
Persze, most már belevonták a Civil Alap-os problémakört is a norvégok (bár az igaz, ettől függetlenül indult az ügy eredetileg).

Adrian Mole 2014.09.15. 22:19:09

@Fejesrob: Nem beszélt marhaságokat a norvég miniszter, nem teccett figyelni. Ad1 Nem mondta, hogy magánügyük. Azt mondta, hogy magyar-norvég megállapodás értelmében az ő joguk és kötelességük felügyelni, Ad2 azt mondta, hogy nem magyar közpénz, hanem norvég közpénz. Ezek lényeges különbségek ahhoz képest, amit írtál. A többi irományod is hasonlóan mellémegy, kezdve a "szűk libsi diaszpórával" (ammeg mi, de tényleg?!), "nem civileknek osztották" (hanem kinek? nézzél már utána: norvegcivilalap.hu/hu/tamogatott), stbstb.
@fran7: Csak azt felejted el, hogy a norvég civil alapról a magyar és norvég kormány megállapodott két éve, egy szövetségi rendszerbe tartozunk (NATO) és egy másik szövetségi rendszer (EU) közösségi szabályai miatt jönnek ezek a pénzek. Vagyis semmi hasonlóság az általad említettekkel.
@Blogger Géza: A poszt nem ír hazugságot: a norvégok két dolog miatt állították le a pénzeket, és mindkét dolog együttes teljesülése esetén utalják újra: SZPI-től kerüljön a kormány fennhatósága alá a kifizetési rendszer, hagyjanak fel a civil szervezetek vegzálásával. Egy már oké, másik egyre kevésbé oké. Mint ahogy az sem oké, amit írsz, neked is ajánlom a nyertes projektek listáját. Esetleg gondolkozz el azon is, hogy egy civil szervezetet miért kellene rátolni akár liberális, akár másmilyen oldalra.
Másik hozzászólásod pedig az ítélet, kedves Virág elvtárs! Ráadásul semmi köze a norvég pénzekhez.

Jó a poszt, tényleg bevonzza a gumicsontra éhes, fogalmatlan csírákat!

Psyman 2014.09.15. 22:21:05

Ez a poszt ékes bizonyítéka annak, hogy az átlag magyar választó - beleértve a blog szerzőjét is - memóriája csak 3, maximum 4 évig szavatolt. AZ előtte való időszakok valahogy ilyenkor mindig kimaradnak...
Taxisblokád? A minket elözönlő "idegenek" a nemzetiségi népszavazás előtt? A "fasiszta csőcselék masírozik Budapest utcáin"? Egyik sincs meg? Naná, hogy nincs, az meg sem történt, hisz nem emlékszünk rá :D

Alfax 2014.09.15. 22:29:22

bajnai egy fizetett báb, és amilyen szürke annyira gáz is.
nem orbánék csináltak belőle terrorfőnököt, hanem a tény, hogy töketlensége ellenére gyurcsány minisztereként valahogy a milla élén termett.

fran7 2014.09.15. 22:30:35

@Adrian Mole: Azt gondolom, hogy mindez segít elgondolkozni azon, hogy nincs ingyen ebéd. S mondjuk Ukrajnánál az oroszok jogosan kérik számon, hogy miért is rángattak ki egy országot abból a közösségből, ahol ők voltak a vezetők. Tehát minden úgymond civil támogatás mögött ott leselkedhet a politikai nyomásgyakorlás. lehetősége.

Adrian Mole 2014.09.15. 23:30:46

@fran7: Igen, és? A balhé nem innen indult itthon (állami intézmény nemzetközi szerződést felülíró változtatása, névtelen feljelentés, valószínűleg sértettségből, illetve a legkorábban a nyafogás, hogy nem háztáji szervezet bírálja a civil pénzeket), ez már csak a sokadik maskara, amit rá akarnak rakni (voltmár: LMP közeli, más párt közeli, sikkasztás, hűtlen kezelés, jogosulatlan p.i-i tevékenység - nem a norvég alappal kapcsolatban - jelzem, egyikben sincs a gyanú fellebbentésén kívül semmi - hol a vád? csak nem nem tudják alátámasztani?). Most meg jönnek a külföldi érdekek. Hát én kb ennyire is tartom ezt a nevetséges sztorit.

braue 2014.09.16. 04:27:38

A norvég kormány nem tetszése szerint dönt a kifizetésekről, mert az annak az ellentételezése, hogy bár nem tagjai az EU-nak, de élvezik annak előnyeit. Lásd még VÁM. Szóval nem jóságosak, hanem szerződés szerint tatoznak.

nu pagagyí 2014.09.16. 08:02:59

Abban az országban, ahol a Békemenetet szervező CÖF elnök osztogatja a kormányzati civil pénzeket, minden megtörténhet. És meg is történik, az állam és a kormányzó párt már személyileg és szervezetileg is összeforrt. Nem nagyon lehet különbséget tenni, hogy valaki párt vagy állami funkciójában fenyegetőzik, lop vagy éppen rendőrt küld azokra, akik nem tetszenek neki.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.16. 08:23:36

Bajnai saját magát nyomta le elsősorban,

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.16. 08:25:27

@Adrian Mole:

Norvég alap = lumpenek megvevése idegen befolyásra. Kolonizációs szakemberek.

nu pagagyí 2014.09.16. 08:28:22

@Alfax: Össze kell vetni a Bajnai és az Orbán-kormány teljesítményét. Bajnait főleg azért kellett gyalázni, hogy ne tűnjön fel az a totális csőd, amit az Orbán-kormány gazdaságpolitikája okoz. Persze Orbánék esetében nem feltétlenül inkompetenciáról van szó. Törvényszerű, ha haveri alapon osztogatják szét az erőforrásokat, az nem garantál automatikusan teljesítményt is. Sajnos az derült ki, hogy még véletlenszerűen sem. Ami ebben az országban történik, az a nemzeti vagyon felélése és a még működő üzletágak kifosztása. Fogyóban van már az ellopható vagyon, a klientúra éhsége meg nem nagyon csillapodik, ezért is kell már olyan sovány falatokra is szemet vetni, mint a norvég alap négy milliárdja.

nu pagagyí 2014.09.16. 08:59:53

@maxval a bircaman: Ha már szereted az összeesküvés elméleteket, akkor agytornaként gondolkozz el azon, hogy vajon az oroszok kiket vettek meg a magyar politikaformálók közül. Tudtommal nem vagyunk az oroszok által vezetett despota szövetség tagjai, viszont az EU-nak igen. Ennek ellenére, mintha az utóbbi időben saját szövetségi rendszerünkkel szemben az orosz érdekek szekértolóiként tűnünk fel a nemzetközi politika színpadán.

De térjünk vissza saját szövetségi rendszerünkhöz. Az EU filozófiája horizontális kapcsolatokat is preferál, nem csak kormányok közöttit. Semmi probléma nincs azzal, ha polgárok, önkormányzatok, régiók közvetlenül kapcsolatba kerülnek egymással az EU-n belül vagy az EU-val szerződött országokkal. Persze ez már kezd furcsának hatni egy olyan országban, ahol az a tendencia, hogy a döntéseket és a hatalmat egyre inkább centralizálják és gyakorlatilag már minden egy ember pillanatnyi szeszélyétől függ. Az intézmények papíron még megvannak, de nagyon mást jelentenek, mint szövetségeseinknél. Abban a szövetségi rendszerben, amelyhez tartozunk furcsa, ha egy kormány listákat készít magánemberek politikai kötődéséről és döntéseit ezzel indokolja. Az meg még furcsább, ha ezt nem méltányolják, akkor a kormány (párt?) kiküldi a hatóságokat, hátha találnak valamit, amivel meg lehet vádolni azokat, akik nem tetszenek nekik. Minden egy szaros diktatúrára utal, bár ezt az EU még óvakodik kimondani, mi viszont sajnos pontosan tudjuk és érezzük.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.16. 09:02:31

@nu pagagyí:

Nem arról szól az EU, hogy a vélemények sokfélesége lehet benne? Azaz abszurd azt állítani, hogy x vélemény nem lehetséges, mert "EU-ellenes". Ha egy vélemény az EU-ban születik meg, nem lehet eleve EU-ellenes,

Blogger Géza 2014.09.16. 09:19:04

@Adrian Mole: Ember, pár napja gyűjtötték be bizonyítékokat, (korábban sem voltak túl kooperatívak, még a magyar állam ellenőrzési jogát is kétségbe vonták) nyugodj meg, meglesz a vád is. Amiket felsoroltál, azok nem zárják ki egymást, mind igazak. Csak az egyik politikai, másik büntetőjogi probléma.

Blogger Géza 2014.09.16. 09:19:49

@Adrian Mole: Ember, ők tolták el magukat egy oldalra:

"Móra Veronika kitér arra is: keresztény-konzervatív elkötelezettségű civil szervezetek azért nem kaphattak támogatást, mert a Norvég Civil Alapnak „nagyon határozott célkitűzései vannak”"

mandiner.hu/cikk/20140909_kamatra_adott_penzt_az_okotars

Adrian Mole 2014.09.16. 15:39:27

@Blogger Géza: Ember! Minden héten más a "vád"! Nem figyelted a főembert! Most már "külföldi érdek" képviselete. Figyelj jobban!

Adrian Mole 2014.09.16. 15:40:18

@maxval a bircaman: Te már csak tudod, Virág elvtárs! Azért arra figyelj, hogy az ítéletet olvasod.

Blogger Géza 2014.09.16. 15:43:47

@Adrian Mole: Nem más, csak bővül. Ahogy bővülnek a rendelkezésre álló információk is. Mondjuk az ideológiaiak egy dolog, de ezen a jogosulatlan pénzügyi tevékenységen csúnyán elbukhatnak, nem lennék a helyükben, az 3 év is lehet elvileg.

Adrian Mole 2014.09.16. 15:48:27

@Blogger Géza: Ne hazudj! Ezt nem mondta. Ezt Olga néni idézte Csepreghytől. Ennyire bénán felszínes vagy? Belinkeled a videót, és meg se nézed? Móra Veronika szó szerint azt mondja, hogy keresztény eszmeiségű egyesület is kapott támogatást, ha megfelelt a pályázati kiírásnak. Írd ki a homlokodra, hogy Blogger Géza, HAZUG ÉS HANGULATKELTŐ! Pont jó név egy bénácska rejtői karakternek.

Adrian Mole 2014.09.16. 15:50:23

@Blogger Géza: Mi bővul? A fűrészpor a fejedben? Még mindig ismeretlen tettes ellen folyik nyomozás, soha nem volt vád, csak politikai vádaskodás, de abból minden héten más. Ébredj fel, itt egy politikai hecckampány folyik!

Blogger Géza 2014.09.16. 16:06:46

@Adrian Mole: Persze, hogy ismeretlen tettes ellen folyik szinte mindig ez van, nem mondhatják meg az elején, hogy ki a bűnös. Továbbá először folyik a bizonyítékok begyűjtése, és utána készül el a vádirat. Szólj, ha még nem értesz valamit.

Adrian Mole 2014.09.16. 16:09:51

@Blogger Géza: Ezt értem, de ebből nem következik sem az, hogy lesz vád, sem az, hogy megállnak ezek a hetente változó, politikai indíttatású vádaskodások máshogyan, mint politikai szarkavarás, illetve hogy visszautaljak a posztra, gumicsont. Jónapot!

Blogger Géza 2014.09.16. 16:26:20

@Adrian Mole: Én nem hazudtam, én csak idéztem. Egyébként felesleges itt a szavakon lovagolni, a főbb támogatottak listája önmagért beszél. Miközben az utolsó szavazások alapján kb csak a társadalom egyharmada támogatja a ballib oldalt, a támogatásokból az ezen ideológiához közelebb álló, a kormány megbuktatásán dolgozó szervezetek messze nagyobb részarány hasítottak ki. (Ha a politizáló civilszervezeteknek juttatott támogatások megoszlását nézzük.) Ez felveti a más ország belügyeibe való beavatkozás kérdését is, ami ugye ellentétes az ENSZ alapelveivel is, és hát a norvég alapot elvileg nem erre találták ki.

Adrian Mole 2014.09.16. 17:26:01

@Blogger Géza: Úgy látom, nincs sok értelme, hogy válaszoljak neked. Civil szervezeteknél értelmetlen politikai oldalakat számon kérni. Ez a kormány egyik legaljasabb sujkolása az ügyben. Látom, te is beszoptad. A másik ország belügyeibe beavatkozáson pedig hadd röhögjek teli szájjal, megint fogalmad sincs, miről írsz. A norvég pénz többoldalú egyezmények miatt jön magyarországra (norvég-EU-magyar a mi esetünkben), a magyar kormánynak nemzetközi szerződésben leírt szerepe és jogai vannak. Milyen ENSZ, te szerencsétlen? Te elhiszed, amit leírsz?
A másik hozzászólásodra: A Pesti Srácok bevallottan egy kormány által pénzelt sajtótermék. Ha csak ebből tájékozódsz, akkor a kormánypropagandát olvasod. Hadd ne kezdjem el egyenként a PS faszságait, tárgyi tévedéseit és politikai manipulációs hazudozásait egyenként kielemezni.

Adrian Mole 2014.09.16. 17:28:18

@Adrian Mole: Bocs, a helyesírási hibáért.

Blogger Géza 2014.09.16. 20:38:09

@Adrian Mole: "Civil szervezeteknél értelmetlen politikai oldalakat számon kérni. " Valódi civileknél talán. Ellenzéki aktivisták burkolt álcivil szervezetinél viszont elkerülhetetlen.

A többoldalú egyezmények nem arról szólnak, hogy a norvég pénzek kormánydöntésen dolgozó politikai aktivisták zsebpénzeként fognak szolgálni, és megpróbálják átalakítani a magyar közgondolkodást egy baloldalibb-liberálisabb irányba.

Ha csak ballib sajtót olvasol. akkor csak ballib propagandát olvasol, amelynek hazudozásait és politikai manipulációs hazudozásait az idők végezetéig lehetne elemezi.

Adrian Mole 2014.09.16. 21:56:29

@Blogger Géza: Ki dönti el, ki a valódi civil? Te? Vicces vagy. Vagy legyünk konkrétak: például amikor az Átlátszó (elődje), vagy a TASZ 2006-ban kiállt a meghurcoltakért, dokumentálta a rendőrségi túlkapásokat, jogi és egyéb segítséget nyújtott nekik, akkor most ők ellenzéki aktivisták voltak? Vagy Burkolt álcivil szervezetek (emmeg mi, de tényeg?)?
"a norvég pénzek kormánydöntésen dolgozó politikai aktivisták zsebpénzeként fognak szolgálni, és megpróbálják átalakítani a magyar közgondolkodást egy baloldalibb-liberálisabb irányba" - ezt fogalmazd át, ha érdemben vitázni akarsz, mert ennek nincs se teteje, se alja. Ha megpróbálom kiszálazni, mit akarsz mondani, akkor meg buta vagy, mint a föld. Tehát a norvégok pénzt adnak, hogy a civil szervezetek kormányellenes propagandát folytassanak? Így érted? Mert akkor olvasd már el, mire adtak a norvégok pénzt: norvegcivilalap.hu/hu/palyazati-dokumentumok Ebben nem szerepel olyan fogalom, hogy "kormánydöntés, baloldali, liberális". Ezek a te fejedben vannak. Lécci, hadakozz a démonaiddal magad!
Köszönöm kérdésed, nem csak ballib (ammeg mi sajtónál? mindaz, ami nem tetszik neked meg a kormánynak? megint vicces vagy) sajtót olvasok. Viszont nem spórolom meg az energiát, hogy saját magam eldöntsem, mi a véleményem.

Blogger Géza 2014.09.16. 21:59:55

@Adrian Mole: Istenem, de buta vagy. Ha nincs fenn a civil alap honlapján az a szó, hogy baloldali vagy liberális, akkor ezek a dolgok nem is léteznek? :D

Adrian Mole 2014.09.16. 23:10:47

@Blogger Géza: Istenem, de buta vagy. Virág elvtárs, megint az ítéletből olvasol. Ad1 Nyilvánosak a nyertes pályázatok. Nézd végig. Ad2 A kormány képviselője meghívott volt a 2008 óta zajló norvég civil alapos döntőbizottságokba. 2012 után volt az új kör, abba is. Lett volna lehetőség mindenkinek korábban lépni, ha valami nem tetszett. Szerinted mi ez az egész most, ha nem egy politikai műbalhé? Ad3 Norvégia kormánya jelenleg konzervatív. Kiállnak az alapjuk mellett. Biztos azért, mert baloldaliak, nyilván.

Blogger Géza 2014.09.17. 09:06:11

@Adrian Mole: Aki vagy ami Norvégiában konzervatívnak számít, az más országban (pl. Magyarországon) még lehet liberális. Ezek a fogalmak országonként és koronként mást és mást jelentenek.

diszkriminans (törölt) 2014.09.17. 18:03:41

Szerintem első helyet a 2002-es újraszámlálós műbalhé érdemelte volna.
süti beállítások módosítása