Magyarország új nézőpontból, mellébeszélés nélkül.

A Körúton Kívül

A Körúton Kívül

Félelem és reszketés a Jókai utcában

2014. november 12. - Marek Bertram

MSZP_cimlap_fill_850x370.jpgAhogy az Index vasárnapi cikkében is olvasható, az elmúlt hetek tüntetéssorozata kapcsán körvonalazódni látszik az új ellenzékiség. Ettől azonban nem is a Fidesz, hanem az MSZP és csatolt részei (DK, Együtt, PM) félnek a legjobban. Ők azok, akik csírájában fojtanának el minden hasonló kezdeményezést, hiszen tudják: ha a tiltakozásokból kinő egy hiteles ellenzéki mozgalom, ők kerülnek először lapátra.

Egyáltalán nem új jelenség, hogy az úgynevezett „demokratikus ellenzék” pártjai megpróbálnak rátelepedni a kormány egy-egy döntése elleni tiltakozásra, de amit mostanában művelnek Kunhalmiék, Gyurcsányék és Szabó Tímeák, az tényleg mindennek a teteje. Szinte nem múlhatott volna el tüntetés anélkül, hogy ne ment volna ki fényképezkedni valamelyik levitézlett pártpolitikus, a médiában egymást váltották, hogy „bennfentesként” nyilatkozzanak a tüntetések okairól, Kunhalmi Ágnes Facebook-oldala pedig hetek óta alig szól másról, mint, hogy milyen jót tüntettünk. Így királyi többesben. Pedig nem emlékszem rá, hogy hívta volna őt (vagy Demszkyt, Szabó Tímeát, Gyurcsányt…) bárki.

Ne az én nevemben!

A jelenség már egyből az elején elkezdődött, amikor Gulyás Balázs, az MSZP online kommunikációs felelőse lett hirtelen az internetadó elleni tüntetés arca. Pedig őt sem hívta senki, és egyébként az eseményt eredetileg nem is ő, hanem egy Nemes Balázs nevű srác hirdette meg a Facebookon, ami aztán, hogy-hogy nem elérhetetlenné vált az oldalon a sok feljelentés miatt, ezután jelentkezett be Gulyás, mint megmentő. A tüntetés új oldalát egy darabig közösen vitték az eredeti szervezőkkel, aztán Nemes Balázsék tisztázatlan körülmények között ki lettek rakva a saját eseményükről. (A tüntetés eredeti szervezői azóta saját oldalt indítottak „Nem Némulunk El” néven, ők szervezik a vasárnapi „Közfelháborodás napja” nevű rendezvényt.)

Gulyás később azt állította, hogy már nincs köze az MSZP-hez – ezt kicsit nehéz elhinni annak az ismeretében, hogy pénteken például az Eleven Emlékmű nevű MSZP-DK-közeli gyűlésen lép fel.

Aztán jött Kunhalmi Ágnes, aki a második netadó-ellenes tüntetésen, a parlament ablakából lengetett EU-zászlóval próbálta lelkesíteni a tömeget, majd ott pózolt a NAV-székház előtti demonstráción is. Az Atv persze lelkesen asszisztál a rátelepedéshez, Szabó Tímea „a fiatalok” nevében nyilatkozott a netadós tüntetésről. Még azt a szerencsétlen Demszky Gábort is meginterjúvolták, aki szintén kint volt szinte mindegyik eseményen, ki tudja, milyen megfontolásból. Mert ha politikai ambíciói nincsenek már, egyedül arra alkalmas az ottléte, hogy rontsa a rendezvény hitelét.

A mélypontot viszont csak a napokban értük el: Gyurcsány Ferenc, majd Kunhalmi már az Orbán-kormány esetleges bukását latolgatta – természetesen a mostani tüntetések miatt – és azt, hogy majd a DK vagy az MSZP alakíthat-e majd kormányt. Mert ezt akarják igazából a tüntetők, nyilván.

Eközben a valóságban

Még az első internetadós tüntetés Facebook-oldalán volt egy szavazás arról, melyik pártot támogatják a résztvevők. A szavazáson toronymagasan nyert az a lehetőség, hogy egyiket sem, inkább jöjjön egy új, hiteles erő. Később komolyabb felmérések is igazolták, hogy a tüntetés résztvevőinek elsöprő többségét abszolút nem képviselik az ellenzéki pártok. Szóval az igény megvan egy új ellenzéki erőre (már eddig is megvolt), és most összejött a tömeg, sőt, némi szervezettség is. Nem csoda, hogy az MSZP és a többiek pánikba estek.

A tévhittel ellentétben az úgynevezett demokratikus ellenzék pártjai nemcsak azért telepednek rá a tőlük független rendezvényekre, hogy népszerűséget szerezzenek.

Tudtodra akarják adni, hogy nem lehetsz tőlük független. Ha Orbán ellen vagy, velük vagy.

Teljesen tisztában vannak vele, hogy a jelenlétük, támogatásuk mérgező és destruktív. Az internetadó vagy a NAV-os korrupció elleni küzdelem ügyének csak árt, ha ezek a sokszorosan lejáratódott figurák melléállnak. Nem számít: azt a pár embert, akit be lehet még palizni, beterelnék a saját táborukba, egyébként meg nyugodtan bukjon el az egész ügy. Legfőképpen azért, mert ha sikeresek lesznek a tüntetések, az emberek meg tudják magukat szervezni a jelenlegi ellenzéki pártok nélkül, abból még kinőhet az új ellenzék – ezt pedig a régi nem engedheti meg magának.

Gyurcsány, Kunhalmi és a többiek tisztában vannak vele, hogy ha megvalósul, amit az Index cikke is jósol, és megszületik az új ellenzéki pólus, akkor az ő politikai karrierjüknek vége. Ezeknek a politikusoknak nincs üzenetük azon kívül, hogy „nem vagyunk a Fidesz vagy a Jobbik”. Ezzel viszont csak addig lehet szavazatokat szerezni, amíg nincs más komolyan vehető párt a piacon. Éppen ezért, mindent meg fognak tenni, hogy ez a helyzet ne álljon elő. Inkább a Fidesz rendszerének fogaskerekeivé válnak, maguk akadályozzák a kormányellenes tüntetéseket, csak hogy megtarthassák jelenlegi pozíciójukat. Az új ellenzékiség első komoly ellenfele (még akkor is, ha lehet, hogy szövetségesüknek mutatják magukat) a leszerepelt baloldal lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://korutonkivul.blog.hu/api/trackback/id/tr296891123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scagnetti 2014.11.13. 09:01:17

Ez sajnos így igaz. Ezek már rég csak abban érdekeltek, hogy minden új ellenzéki próbálkozást hiteltelenítsenek. Ha valahol megjelennek, ha egy ügy mellé állnak, akkor annak annyi. Azt sem lehet mondani, hogy ez nem tudatos, hiszen nyilvánvalóan látják ők is. A Fidesznek is jól jön, mert ahogy ezek megjelennek, lehet kommunikálni a nép felé, hogy a bukott baloldal újabb próbálkozását látjuk. Akkor is, ha erről szó sincs, hiszen pl. az internetes tüntetésre fideszesek is szép számmal kimentek, és a tömeg nagy része a szocikra sem volt kíváncsi.
Ezek már rég nem ellenzék, egyedül a Fidesz az, akinek nem kell tartania tőlük. Sőt, sokszor kifejezetten hasznosak számukra.

Akinek van egy kis esze, az távol tartja magát tőlük. Meg lehet nézni, hogy járt a Milla, a PM vagy az Együtt.

sztd 2014.11.13. 10:03:28

A gondolattal és a következtetéssel nem vitatkozom. Lehet, hogy nem tökéletes, de nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy hacsak nem változtattak a tisztelt szerzők a meghirdetett filozófián, ez bizony KÖRÚTON BELÜLI TÉMA!!!

Lehet persze ilyeneket írni, de szerintem nem ide kellene, vagy nem ezen a címen kellene a blogot futtatni.

Nem tudom kellenek-e téma-ötletek, ugyanis a többi bejegyzésben is akadt olyan, ami egy átlagembert nem kellene, hogy érdekeljen a "körúton kívül".

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.13. 10:22:03

"új, hiteles erő" Persze, mint az Együtt-Pm, Milla, 4K, és a többi utódpárti utódpárt. Ugyanilyen jeligére indultak.
Jelen helyzetben inkább a Jobbik tűnik komolyan vehetőnek. Orbánékat szerintem jobbról lehet (és kell is) leváltani egy kikezdhetetlen, korrupcióval nem vádolható, a nemzeti érdekeket nem csak mázban képviselő párttal. Nem a ballib söpredék különféle alakulataival, mégha nyílván ezekbe ömlik a pénz.
Remélem lesz ilyen szerveződés, bár lehet, hogy álmodom.

bekerült 2014.11.13. 10:24:35

Tipikus esete ennek a blognak, hogy CSAK a tényeket nem veszi figyelembe !

Szögezzük le, hogy esze ágában se volt a pártoknak rátelepedni senkire, főleg erre a rendezvényre.
A DK még közleményt is kiadott ezzel kapcsolatban és a saját rendezvényét is lefújta, hogy ne zavarjon be a civilek dolgába.
Egyszerűen arról van szó. hogy többek között a saját tábora is részt vett, OTT VOLT a tüntetésen és ebből kifolyólag részesei voltak a tüntetésnek.
Jól példázza ezt az, hogy már a szervezők között is megindult az egymás elleni fellépés .
Lehet, ha a pártok tagjai és szimpatizánsai nem vettek volna részt a tüntetésen, mint ahogy sokan távol is tartották magukat, mert nem akartak egy vegyes salátában részt venni, akkor fele se lett volna a tömegnek .
Már a MILLA esetében is bebizonyosodott, hogy a cél nélküli handabandázás nem old meg semmit és csak a regnáló hatalom érdekeit szolgálja. Kicsit leeresztik a gőzt és minden marad ahogy a hatalom akarja.
Amint pártosodni akarnak, abban az esetben széthullanak a résztvevők érdekcsoportjai szerint.
Azért mert már eleve a résztvevők között is megvolt az érdekkülönbség, csak egy egy ügy összehozta őket, mint most a netadó !
Hiába erőlködik a blogíró és próbálja a pártokat lejáratni ebben a kérdésben, amivel persze Orbánt segíti, kocsit savanyú a szöllö, mert rá kell jönniük, hogy ez másképpen nem fog menni.

Egy rendszer ellenzékébe beletartoznak mindazok, akik ellenzik a rendszert !
Igen, a pártok is !
A tagjaik meg részt vesznek a tüntetéseken, mert minden megmozdulást ki akarnak használni arra, hogy kifejezzék az utálatukat.
A civilek meg örüljenek nekik, mert eredményesebb lesz velük a tiltakozás.

Persze lehet elhatárolódni valakiktől a szervezőknek és lehet, hogy a tüntetésen részvevők se örülnek, ha azt látják, hogy egy platformon állnak azokkal, akikre nem is gondoltak volna és, ha tudták volna, akkor el se mentek volna a tüntetésre.
Erre viszont gondolni kell a szervezőknek is, meg a résztvevőknek is.
Mert az eseményeket nem mindig lehet meghatározni és inkább úgy szokott lenni, hogy az eseményekre reagálva történnek meg a dolgok, mint jelen esetben is.

Az meg egy nagy hülyeség és gyerekes dolog, hogy azt várják el, hogy ne tüntessenek csak azok, akik nem párttagok és csak a bal kezüket használják a telefonálásra !
Ha ilyen gondolataik vannak, akkor ne szervezzenek tüntetést és ne menjenek el rá !

Az nem megy, hogy örülünk annak, hogy milyen sokan vagyunk, de azért tűnjenek el azok, akik nekünk nem tetszenek !

A gond azonban ott keletkezik, amikor a civilek pártot szeretnének létrehozni.
Így volt ez a MIlla és az Együtt-PM esetében is. Hamar kiderül, hogy ez nem is olyan egyszerű !
Egyszerű az, hogy valami ellen összejön egy tömeg, de amikor egy pártot hoznak létre, akkor ez az összetartó erő lehet, hogy kevésnek bizonyul, mert más kérdésekben már nincs egyetértés.

Lehet itt hivatkozni pártokra és utálni őket, de ez is azt bizonyítja, hogy milyen nehéz egyet gondolni egy sor kérdésben. Egyben egyben még lehet, de sokban már nem.

Pártok nélkül pedig nincs kormányváltás, pláne rendszerváltás.
Ha a civilek olyasmire gondolnak, hogy esetleg pártot szeretnének a tüntetőkből szervezni, akkor hamar rá fognak jönni, hogy a tüntetők jó része már el van kötelezve valamelyik párt irányába, vagy legalábbis szimpatizál vele.

Ilyenkor megy a fanyalgás és a "rátelepülés" emlegetése, pedig csak a saját gondolataik köszönnek vissza, mert ők is ettől a tüntetéstől várták a saját pártos gondolataik megerősödését !

Ezzel viszont azt is elárulják, hogy ők is csak ki akarták használni az adott elégedetlenséget a saját céljaik érdekében
Nehéz azt definiálni egy ilyen tiltakozás esetében, hogy kik azok akik újonnan tiltakoznak és kik azok akik már régen tiltakoznak egy olyan eseménnyel szemben, amit most akarnak megvalósítani.
Ja, hogy az új ellenzék létrehozása lett volna a cél ?
Akkor ezt kellett volna meghirdetni !
Nem ?
A nem várt fordulat utáni fanyalgás pedig arról árulkodik, hogy nem is igazán szeretnék az Orbáni rendszert megváltoztatni, csak a saját pecsenyéjüket szeretnék sütögetni.
Ez nem gond, csak akkor hirdetni kell egy zártkörű tüntetést, mint a pártok teszik.
Nyíltan felvállalva a céljaikat és meghirdetve, hogy kiket várnak oda és kik ne menjenek el erre a tiltakozásra. Majd ekkor kiderül, hogy valójában hányan vannak.

Valójában ezek a félre sikerült elképzelések segítik Orbánt és a rendszerének a fennmaradását.
Az ellenzék tele van sok jószándékú. de naiv emberekkel, de az is lehet, hogy rosszul ítélik meg a pártokat és nem véletlenül.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.13. 10:25:49

@Scagnetti: Állítom, hogy az emberek nagy része azért tartja magát távol a különféle megmozdulásoktól , noha még egyet is értene vele, mert nem akar egy platformra kerülni a ballib arcokkal.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.13. 10:33:16

@bekerült: Ellenzem a netadót. Kimennék tüntetni. Szerinted odaállnék a gyűlöletből orbánozó DK-s nyugger mellé? Vagy a CheGuevarás zászlóval vonuló hipsztergyerek mellé, akit inkább leköpdösnék?Tudod, a hangos kisebség...
"civilek pártot szeretnének létrehozni." Akik az Együtt-Pm-et létrehozták nagyjából annyira civilek, mint a CÖF mozgalom.
"Az ellenzék tele van sok jószándékú" Megtestesült angyalok:) Sok félreértett zseni. Elkúró Feri meg olyan, mint a régi sportszeletes arc, csak jót akart. Ugyanmár!

Scagnetti 2014.11.13. 10:46:20

@bekerült: "Pártok nélkül pedig nincs kormányváltás, pláne rendszerváltás."

Ezekkel az "ellenzéki" pártokkal sem. Arra viszont jók lesznek négy év múlva is, hogy a Fidesz mögött befussanak. Talán még a második helyük is meglesz, szóval bohóckodhatnak tovább.

Lehet ragaszkodni hozzájuk, de azt azért észre kellene már venni, hogy nyolc éve folyamatosan felmossa velük a padlót a Fidesz, és ugyanezen idő alatt egy darab szavazót nem sikerült visszaszerezniük, mert a kutyát nem érdekli már mit mondanak. A rendezvényeikre pár ezren kíváncsiak, miközben egy pár nap alatt, ismeretlenek által megszervezett tüntetésre kimentek százezren. Népszerűségük a béka segge alatt, elutasítottságuk az egekben, és négy év orbánizmus után is képesek népszerűtlenebbnek lenni Orbánnál.

De tényleg, ezekkel lesz kormányváltás.

Balt 2014.11.13. 10:49:21

@Scagnetti: L. Ildikó kiadta a jelszót: ők lesznek a tojás sárgája a tükörtojásban. :) (Csak, hogy tudják a kedves tüntetők, hogy onnan nézvést max. fehérjehalmaznak látszanak...) :))
index.hu/belfold/2014/11/13/lendvai_ildiko_minden_baloldalinak_kiosztott_egy_pofont

Scagnetti 2014.11.13. 10:51:17

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Persze. Senkit sem érdekel, mikor valamelyik bukott szoci próbálja az utcára vinni őket. Mit hallanának tőle? Hogy utáljuk Orbánt? Ehhez nem kell a magyarnak az MSZP sem a DK. Jövőképet mutatnának? Az nincs nekik. Felelős kormányzást? Ugyan!

lehet más a handa-banda 2014.11.13. 11:15:02

A hatalom berkeiben otthonosan mozgó pártok mind hiteltelenek, akár most, akár korábban kóstoltak bele a hatalom ízébe

De mennyire hitelesek a semmiből felkapaszkodó elégedetlenek? Mert ha fény vetül közülük valakire - például most a szerencsétlen balfék Rózsa Milánra, vagy korábban a Hahás akciózáskor egyéb nyikhajokra - rendszerint több mint lehangoló a kép. Ez nem alternatíva, azt se tudja a zember hogy sírjon vagy nevessen

Scagnetti 2014.11.13. 11:15:52

@Balt: A vicc az, hogy aki ugyanezt egy éve mondta, az szemét fideszbérenc volt meg antidemokrata. Ehhez képest most nagy a megvilágosodás. Nem kellene ezek után bocsánatot kérnie? Hogy legalább az illúzió meglegyen, hogy mindezt komolyan is mondja.

Sembertius2 2014.11.13. 11:52:07

A Fidesz csak azért olyan erős országosan, mert nincs alternatívája. Szeretném felhívni a figyelmet a paksi választási eredményre. Volt egyszer a Fidesz és polgárm,esterjelöltje, egy sportoló celeb, és egy ellenfele volt, egy helyileg népszerű és hiteles ember, aki a csapatával együtt egy teljesen kamu párt a Néppárt színeiben indult, de ez nem érdekelt senkit. A Fidesz persze a szokásos módon erőssen negatív kampányt folytatott, kommunista bérendezte az ellenfelet, stb... A végeredmény az lett, hogy a fideszes jelölt 21 %-ot kapott, a másik pedig 79-et egy olyan városban, amelyik tavasszal még 60 % felett szavazott a Fideszre. Tehát bárhol meg lehet verni a Fideszt jó jelöltekkel, csak egy alapszabály van: az MSZP-től és a belőle létrejött szatelitektől totálisan távol kell tartani magukat.

nnnnnnnn 2014.11.13. 12:13:20

ott az lmp, azzal mi a baj? :)

Balt 2014.11.13. 12:34:04

@Sembertius2: Pakson nem indulatból szavazták le Kozmannt, hanem Süli helyi beágyazottsága okán. Amúgy Süli is nyíltan jobboldali érzelmű, csak a helyi KDNP szembe ment a központi akarattal.
index.hu/belfold/2014/10/09/paks_onkormanyzati_valasztas_belharcok
Tehát ez a Néppárt leginkább a KDNP. Ugyanez a móka Kkfélegyházán.

Jolka40 2014.11.13. 13:07:57

A büdös életben nem lesz itt változás, ha megválogatjátok, hogy ki tüntethet a Fidesz ellen és ki nem. Hogy képzelitek ezt? Ismeritek minden egyes MSZP-s, Együtt-es, LMP-és, PM-as, Jobbik-os párttag arcát? Ki az aki megtilthatja bárkinek azt, hogy tüntessen, ha nem tetszik neki a rendszer? Miféle "civil" az ilyen?

bekerült 2014.11.13. 16:53:29

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote:

Pont erről írtam !
Le kell számolni azzal, hogy a tüntetők egységes indokkal mennek ki tüntetni.
Egy egy konkrét eset van csak, amiben egyet lehet érteni és CSAK abban az egy esetben.

A blog viszont arról szól, hogy ezek így, meg úgy, rátelepednek, meg kihasználnak.
Pedig a tüntetők csak igen kicsi része volt a pártoktól ott.
Egyeseknek ez is sok és azt szeretnék, ha a pártok eltűnnének, persze kilóg a lóláb, mert ők is abban gondolkodnak, hogy az ott lévőket majd a maguk befolyása alá tudják rendelni egy új ellenzék kialakítása érdekében.

Lehet itt finnyáskodni, csak az a gond, hogy vannak nekik szavazóik és szimpatizánsaik, akik tojnak arra, hogy egyesek mit szeretnének.
Mit lehet tenni ilyenkor ?
Együtt kellene velük élni, vagy el kellene taposni őket ?
Meg a cigányokat is, meg a zsidókat is, meg a .......mit tudom én kit !

Ez nem kívánság hangverseny.
Tessék előjönni egy kedvező alternatívával és majd akkor mindenki megy az újonnan jöttek után, ha már a pártok erre képtelenek, ám még így is megfelelnek vagy 1,5 millió embernek.
Lehet, hogy sokunknak nem tetszenek az egyes pártok, nekem sem, de nincs mit tenni, ha nem tudunk mi se létrehozni semmit, csak az egymás elleni gyűlölködést, meg a lenézést !
Orbán meg röhög a markába.

Szegény ember vízzel főz és nekünk abból kell kiválasztani a jobbat ami van.
Lehet, hogy Schiffert utálom, de talán mégis jobb lenne, mint a jelenlegiek közül bárki, mert ezek aztán semmit se néznek, csak magukat !
Ezektől még Gyurcsány is jobb volt, az még a fizetését se vette fel, ezek meg még az ajtókilincset is ellopják távoztukban !

randomuser1 2014.11.13. 16:57:17

hovatovább, már megrögzött fideszesek is tüntetnek a fidesz túlkapásai ellen!

bekerült 2014.11.13. 17:08:29

@Scagnetti:
Lehet lebecsülni az ellenzéki pártokat, mert tényleg rá is szolgáltak egyesek és megérdemlik.
Ez van, ennyi telik ki tőlük !

Mit lehet akkor tenni, hogy a jelenlegi rosszat el tudjuk takarítani ?
Ha a két rossz közül nem tudunk jót választani, akkor csak kevésbé rosszat lehet választani, vagy létre kell hozni egy jót !
Ezt taglaltam, hogy ez nem is olyan egyszerű !
Ha van egyetértés valamiben, az még nem azt jelenti, hogy másban is és itt jön az, hogy én nem állok a Gyurcsány mellé, mert nagy az orra !
Az meg nem áll te melléd, mert kirekesztő vagy !

Szóval, ha váltani akarsz, akkor jól meg kéne gondolnod, hogy mit tegyél, mert a nem választás is választás és maradsz a szarban.
Amúgy a FIDESSZEL is felmosták a padlót 3-szor is és még fel is fogják !
Előtte vagyunk és csak az idő kérdéses.

Hogy kivel fogunk összefogni, azt pedig a választók fogják eldönteni.
Egy biztos, hogy akiket a FIDESZ most a legjobban utál, annak helyet kell biztosítani a következő kormányba, mert amit ezek csinálnak, annak pont az ellenkezője a jó !

Az is biztos, hogy olyan nem lesz, hogy mindenkinek tetsszen, ilyen nem létezik.
Ha valaki ilyet képzel el, akkor a gondolkodásában van a hiba !

Balt 2014.11.13. 19:13:04

@bekerült: "Amúgy a FIDESSZEL is felmosták a padlót 3-szor is és még fel is fogják !"

Ja. Pl. most Ózdon. Úgyhogy ne válogass, ez lehet a "jövő" maximum, még ha nem is örülök neki. Nagyon nem...

Scagnetti 2014.11.13. 22:04:54

@bekerült:

"Lehet lebecsülni az ellenzéki pártokat, mert tényleg rá is szolgáltak egyesek és megérdemlik.
Ez van, ennyi telik ki tőlük !"

Ez viszont a semmivel egyenlő.

"Mit lehet akkor tenni, hogy a jelenlegi rosszat el tudjuk takarítani ?
Ha a két rossz közül nem tudunk jót választani, akkor csak kevésbé rosszat lehet választani, vagy létre kell hozni egy jót !"

Nagyjából erről volt szó a posztban is. Hogy olyan új, és hangsúlyozottan új alakulat kellene, amely nem mocskolja be magát a régiekkel.

"Ezt taglaltam, hogy ez nem is olyan egyszerű !"

Tényleg nem az, de ez adna mondjuk pár százalék esélyt, szóval még mindig ez az egyetlen esély, mert a mostani ellenzékkel pontosan nulla az esély.

"Ha van egyetértés valamiben, az még nem azt jelenti, hogy másban is és itt jön az, hogy én nem állok a Gyurcsány mellé, mert nagy az orra !
Az meg nem áll te melléd, mert kirekesztő vagy !"

Ha csak az orra lenne nagy, az senkit sem érdekelne. Más volt vele a baj. A kirekesztés miatt meg ne panaszkodjon a miskolci kabaré után!

"Szóval, ha váltani akarsz, akkor jól meg kéne gondolnod, hogy mit tegyél, mert a nem választás is választás és maradsz a szarban."

Egyelőre a nem választás tűnik jobb megoldásnak, mivel választható alternatíva nincs, így legalább nem veszek részt egy bohózatban, ahol előre meg van írva az eredmény.

"Amúgy a FIDESSZEL is felmosták a padlót 3-szor is és még fel is fogják !
Előtte vagyunk és csak az idő kérdéses."

Fel fogják előbb-utóbb, de szerintem a régi vereségeiket ne hasonlítsuk a szocik nyolc éve tartó sorozatához. Más dolog pár százalékkal kikapni, és más az, ha szarrávernek úgy, hogy négy év alatt bukod a szavazótáborod 60%-át.

"Hogy kivel fogunk összefogni, azt pedig a választók fogják eldönteni."

A választók megmutatták, mennyire akarják ezt az ellenzéket.

"Egy biztos, hogy akiket a FIDESZ most a legjobban utál, annak helyet kell biztosítani a következő kormányba, mert amit ezek csinálnak, annak pont az ellenkezője a jó !"

Ez kissé sarkos gondolkodás. Pl. attól, hogy valaki nem azt akarja, mint a Fidesz, még akarhat hülyeséget. És pl. látszólag a Fidesz nagyon utálja az MSZP-t és Gyurcsányt (azért látszólag, mert amúgy nagyon hasznosak számára), de ettől még nem tenném be egyiket sem egy új kormányba. Főleg, hogy sokban meg hasonlók is. Pl. a rezsicsökkentésről a szociknak sem volt egy rossz szava sem, mert ők sem kevésbé populisták, mint a Fidesz.

"Az is biztos, hogy olyan nem lesz, hogy mindenkinek tetsszen, ilyen nem létezik.
Ha valaki ilyet képzel el, akkor a gondolkodásában van a hiba !"

Szerintem ilyet senki nem is képzelt el.

bloggerman77 2014.11.14. 00:33:04

Vicces ez a Jobbikos blog, ahogy veszettül független civilnek próbálja beállítani magát :)

Lorena_7 2014.11.14. 01:38:07

Szerintem pont, hogy nem Jobbikos blog (olvasd el pl a cigány-magyar együttélésről szóló bejegyzést)...
Az eddigi cikkek alapján én jobboldali-mérsékelt liberálisnak mondanám (és a definíció szerinti jobboldalt értem ez alatt, nem azt amit itthon (félre)értünk alatta).

bekerült 2014.11.14. 08:05:28

@Balt: Egy demokráciában elég gyakran előfordul, hogy valaki veszít a választáson, majd később nyer.
Egy diktatúrában ritkán veszítenek, de akkor nagyon ! Úgy, hogy utána fel se tud állni !
Orbánék ott tévedtek, hogy diktatúrát csináltak. Hogy ki veri meg őket ? A JOBBIK hiába nyer, nem fog tudni kormányt alakítani. Egy Egy győzelem még nem jelent semmit. A JOBBIK nem szalonképes és aki vele fogódzkodna, az se lesz az.

bekerült 2014.11.14. 08:41:20

@Scagnetti:
Majd megtudod, hogy mit és milyen nehéz, egy ellenzéki pártból győztes párt csinálni.
Könnyű kritizálni és semminek tekinteni a vergődést, de eddig még a többi se tudott jobbat, mint átkozódni az ellenzékre. Pedig felesleges. Mutassák meg, hogy ők mit tudnak, de sajnos ezt se látjuk.

Ez a semmi is elég azonban ahhoz, hogy 1,5 millióan rájuk szavazzanak. A gond ott van, hogy a FIDESZ akár mit csinál az otthonülők hatalomba tartják, miközben az ellenzéket szidják. Fel kell emelni a segget és elmenni szavazni, mert a legrosszabb demokrata is jobb, mint ami most van !
Ezt kellene belátni, ha lenne hozzá ész egyeseknek !

Pont azzal van bajom a posztban, hogy egy új messiás várást feltételez, pedig ilyen nem lesz, mert nincs mire várni. Tudomásul illene venni, hogy nincs olyan politikusnak való, aki rátermett lenne mindenki számára. Egy rátermett vezetőt nem lehet csak úgy előteremteni . Egy új politikai pártot se lehet csak úgy csinálni, pláne, ha még vezetőt se lehet erre találni.
A sültgalamb nem fog a szánkba repülni és azzal kell megoldani a dolgokat amink van.
A z csak mese, hogy szükség lenne egy új ellenzékre.
Ezt terjeszti a FIDESZ meg a JOBBIK, mert nekik ez a jó. Ők tudják, hogy legyen bármilyen az ellenzék, az sose lesz jó az ország egy részének. Nekik csak ezt a részt kell erősíteni és lejáratni az ellenzéket és már nyert ügyük van. Erre szolgált a Polt és a többi amikor kellett.
KI van ez találva, ti meg beveszitek, mint a kanalas orvosságot.

Amíg a választók nem képesek helyesen választani, addig itt azt kapják amit megérdemelnek, csak azért, hogy tanuljanak máskor !
Nem kellett a vizitdíj, majd kelljen a sok adó, meg a többi.
Megérdemeljük !

A mostani ellenzék is változhat, de nem igaz az, hogy nincs közöttük rendes ember.
Csak a FIDESZ mantrát könnyebb szajkózni, mint elfogadni, hogy bizony a választáskor jól el lett k...a, mert otthon könnyebb volt sörözni, mint elmenni szavazni. A nemtörődöm viselkedés is szavazás és Orbánt segítette.

Mindenkinek van lehetősége, hogy egy új formációt hozzon létre, ha akarja és tudja.
Van esélye neki és akkor hol vannak ?
Sehol, mert aki megpróbálja, rövid úton rájön, hogy nagy neki ez a kabát, ehhez fel kell nőni és meg kell edződni. Többek között az ilyen fanyalgók miatt is !

Igen, az eredmény meg volt írva már előre, csak az azért nem mindegy, hogy mennyien szavaznak ellene.
Orbán meg verheti a mellét és azt mondhatja, hogy az otthon maradottak se akarták leváltani, mert ha akarták volna, akkor el mentek volna szavazni.
És igaza van !

Ezek a bunkó felfogások azok, amik Orbánt a hatalomba tartják.
Nincs jogotok még csak panaszkodni se, mert ezt ti akartátok egyétek meg amit főztetek !

Pontosan itt jön ki az igazad, hogy aki nem akarja a FIDESZT az is csinálhat hülyeséget, hát meg is csináltátok.
Nem az volt a kérdés ugyanis, hogy rezsicsökkentés, meg a többi, hanem az, hogy egy élhető ország, vagy egy diktatúra legyen egy maffia kormánnyal !
Ezt be nem látni csak szándékosan lehet.

Nincs se okotok, se jogotok morgolódni, ezt ti hoztátok össze !

Scagnetti 2014.11.14. 09:25:43

@bekerült: Hogy mihez van jogom, azt nem te döntöd el.

Súgok neked valamit. Orbán előtt nyolc évig a szocik kormányoztak. Hogy a hitelességük nulla, azt ennek a nyolc évnek köszönhetik. Nem a választó hibája az, ha ezek után nem látja őket elfogadhatónak. Mitől is látta volna? Ugyanazokkal az arcokkal akartak nyerni, akik elől 2010-ben a Fideszhez menekült a nép, a szoci tábor egy jelentős része meg a Jobbikhoz. Ezután bedobtak egy nyilvánvalóan semmire sem jó jelöltet, akiről ordított, hogy pont olyan hatalommániás, mint Orbán, és mellesleg ugyanaz volt,aki 2010-ben is csak egy nagy taknyolásig vitte őket. Közben az egyetlen mondanivalójuk az volt, hogy Orbán takarodj, de egy szót sem szóltak arról, hogy mi történne, ha nyernének. Fogalmuk sem volt róla. Ahogy 2010 előtt sem volt, csak ötletszerűen bedobtak valami baromságot, amiből általában semmi sem lett.

Most komolyan, ez lett volna az alternatíva? És neked van képed a szavazókat szidni azért, mert nem rohantak milliószámra ezek karjaiba? Tudod, kik csinálták ugyanezt? Az SZDSZ. Hol is vannak most?

Mellesleg arról a másfélmillióról csak álmodoznak. 1,3 millió az, gyakorlatilag semmivel nem több, mint a 2010-es eredményük. Mindezt úgy, hogy a Fidesz elbukott félmillió szavazót. Ebből a félmillióból ez a csodacsapat gyakorlatilag senkit sem tudott megszólítani. Hogy lehet ez?

Elmondjam, mi volt a választás valódi tétje? Az MSZP és haverjai túlélése. Semmi más. Győzelemről szó nem volt, sem kormányváltásról. Csak arról, hogy ez a semmire sem jó banda melegedhet-e újabb 4 évet a Parlamentben. Te segítettél nekik ebben, és úgy látom, számíthatnak rád legközelebb is. Büszke lehetsz rá. Nem hiszem, hogy ezek után a te jogod lenne eldönteni, hogy ki moroghat és ki nem.

bekerült 2014.11.14. 11:44:27

@Scagnetti:
Persze ! jogod van akár hülyeséget is csinálni, ki törődik vele ?
Azért nem kell senkit hülyének nézni és megmagyarázni, hogy miért Orbánt segíted inkább, miközben ellene vagy ezerrel !
Nem érzed milyen faramuci dolgot csinálsz , szándékosan ?
És még meg is próbálod magyarázni ! Rákenve a saját hülyeséged másokra !

Igen, lehet, hogy nem jó az ellenzék és te nem tudsz közülük választani, de ez se ment fel az alól, hogy kifejtsd a véleményed az Orbán rezsimről, ha már állítólag neked sem tetszik !
Szavazhattál volna akár a JOBBIKRA is, vagy a BOKROSÉKRA is, nem kellett volna a Szocikat választani, ha már hozzájuk képest kényesebb az ízlésed és annyira haragszol rájuk, hogy inkább Orbánt tartod a helyén, hagy lopjanak még többet tőlünk, ugye .
Nagy észkombájnok vagytok az egyszer biztos !

Ami az MSZP-t illeti, tényleg elég problémás a társaság és jól leamortizálták magukat. Ezt nem vitatja senki, de a csapat jórésze rendes ember és nem tehet erről. Van elég problémájuk a megújulásukkal és meg is értem, ha nem igyekeznek a hatalomba !
Azért, hogy a finnyás otthonülők még jobban szidják őket ?
Ők akarták a FIDESZT, akkor szagolják !

Az az igazság, hogy nem tetszik nektek semmi, csak acsarkodni és kritizálni tudtok.
Itt a nagy lehetőség, hogy akkor csináljatok egy új pártot !
Nincs értelme szidni senkit, mert nektek is meg van adva a lehetőség, hogy Schifferhez, Karácsonyhoz, Gyurcsányhoz és Bajnaihoz hasonlóan, a semmiből csináljatok valamit, pénz nélkül !
Ha annyira nem tetszik egyik párt se, akkor nincs más megoldás, ezt az utat kell bejárnotok, mert a többiek pocskondiázásával nem sokra mentek és értelmetlen is.
Ezzel az energiával, lehetne új pártot is létrehozni.

Ja, hogy ehhez nem fűlik a foga a Pató Páloknak?
Akkor ahhoz se fűljön, hogy a többieket leszóljátok, mert azokat is leszóljátok, akiknek megfelelnek ezek a pártok. Ez pedig 1,5 millió ember !

Hivatkozol itt mindenre ami már elmúlt és rég volt.
A FIDESZ is volt valamikor egy demokratikus párt, mára már nem az !
Nektek ez mégis megfelel, legalábbis inkább, mint , hogy elmenjetek szavazni másra !

Ennek a maffia társaságnak a hibái nem annyira érik el az ingerküszöbötöket, hogy ellenük szavazzatok.
Azt viszont nem tudjátok elfelejteni, hogy a szocik be akarták vezetni a 300 FT-os vizitdíjat 10 évvel ezelőtt !

Nem érzed ennek a faramuciságát ?
Még mindig azon rugózol amit akkor a FIDESZ megetetett veletek, miközben azt, amit most csinál, azzal nem is törődtök és törődtetek !
Nagyok vagytok !

Elmondjam mi volt a tétje a mostani választásnak, amire nem óhajtottatok elmenni ?
Azt hiszem, hogy rájöttetek már, de még nincs vége, a fekete leves még ezután fog jönni, élvezzétek ki !
Menjetek vasárnap a templomba, bevásárlás helyett, meg vidd a gyerekedet hittanra a természettudomány helyett.
Majd meglátjátok mire mentek !

Ha annyira nem tetszett az MSZP és a haverjai, akkor miért nem szavaztatok másra ?
Volt lehetőség, de indulhatott volna más is a választáson !
Miért nem tettetek ezért valamit ?

Ezen van jogom morogni !
Mert pofázni azt tudtok, de tenni már nem akaródzik semmit !

Scagnetti 2014.11.14. 12:19:37

@bekerült: A te szempontodból teljesen lényegtelen, hogy elmentem-e szavazni. Ha elmegyek, akkor sem szavazok a szocikra, a Jobbikra pláne nem, mert azok a Fidesznél is rosszabbak. Valamelyik tökesélytelen függetlenre tudtam volna szavazni egyedül, aki amúgy 1%-ot sem szerzett. Ez volt a helyzet nálunk.

Rendes ember minden pártban van, de amíg nem azok irányítják a pártot, addig olyan, mintha ott sem lennének. Ja és ha az MSZP szerinted sem igyekszik a hatalomba, akkor mi a francért kellett volna rájuk szavazni? Amúgy az nem tűnt fel, hogy ellenzéknek lenni sem nagyon igyekeznek?

Vergődhetsz még sokáig, hogy miért nem szavaz a nép a kedvenceidre, de a nép akkor sem fog rájuk szavazni. Ez van. Ezen nem tudsz változtatni. Ismered a mondást, ha egy kupi nem megy, a lányokat kell lecserélni. Az MSZP kupija nagyon nem megy, de a lányok ugyanazok. Te meg a vendégeket próbálod lecserélni. Nem veszed észre, hogy erre semmi esélyed?

Elég hülye duma az, hogy csináljunk más pártot. Mi van akkor, ha én nem akarok politikával foglalkozni? Van szakmám, azzal foglalkozom. Úgy csinálsz, mintha nem lenne ugyanolyan jogom senkire szavazni, mint neked valamelyikre. Légy erős, ez pont olyan szavazat, mint a tiéd! És amíg nincs kormányzásra képes alternatíva, addig ne dumálj nekem, hogy menjek el szavazni!

bekerült 2014.11.14. 17:03:06

@Scagnetti: Pont ezt mondom !
Azt írod, hogy "a nemszavazás is pont olyan erős szavazat mint az enyém ", hát én is ezt próbálom magyarázni neked már egy jó ideje !
Ezzel a szavazattal te adsz Orbánnak egy esélyt a fennmaradáshoz.
Egyetlen képviselői hely kellett volna csak ahhoz, hogy ne legyen 2/3-a !
Ti döntöttétek el, hogy legyen !
Ezt te írtad, le se tagadhatod !
Miért is ?
Mert az ellenzék képtelen összeszedni magát szerinted.

Szerintem meg igyekszik, csak igen nehéz a dolga, mert a pálya igen lejtős mindenféleképpen és ráadásul még ti is, a "nemszavazók", Orbánt segítitek !

Röhögnöm kell, ha nem lenne kedvem inkább sírni, ezen a hülye okoskodáson !
Állítólag utáljátok Orbánt, de azért nem mentek el szavazni ellene, mert akik szintén utálják, azok valamikor, úgy 10 évvel ezelőtt, olyat tettek, ami nem tetszett nektek, vagy, ha új pártról van szó, akkor meg esélytelenek !

Ha esélyesek lennének, akkor meg már minek a te szavazatod, ugye ?
A győztesnek vélt alakzathoz kell csapódni és közbe szidni, hogy milyen nagyon kib.....ánik veled Orbán !
Mit gondolsz, a rendes emberek miért vannak a pártban mégis, pedig ők is látják, hogy nem úgymegy a szekér, ahogy kellene ?
Mert tudják, hogy vannak kényszerek, amit nem lehet elkerülni, mint pl. a válság és ilyenkor a népszerűtlen dolgokat is fel kell vállalni az ország és mindnyájunk érdekében !
DE egyben biztosak, hogy a pártjuk nem fog diktatúrát és maffia államot csinálni, mert abban nem lehet élni a kényszerűségek miatt !

Ti, erre azt mondjátok, hogy de lehet és inkább otthon maradtok és jó úgy nektek ahogy van !
Inkább Orbán, mint egy újonnan alakult párt, hiába tisztességes és még nem is tudott semmi rosszat tenni veletek.
Orbánra adtátok a voksotokat, hiszen a nem szavazat is szavazat !
Ezt te írtad le, tehát ez tudatos lépés volt tőled és a hozzád hasonlóktól !

Innentől szövegelhetsz akár mit, de azt nem tudod lemosni magadról, hogy az Orbán érdekében fejted ki a véleményed !

Ez ilyen egyszerű, a többi csak rizsa !

Scagnetti 2014.11.15. 15:59:00

@bekerült:
Látom, nem fogtad fel, hogy a nem szavazás pont annyit jelent, hogy ebből a választékból senki sem kell. Ennyit. Nem többet, és nem kevesebbet. Akkor sem, ha te megpróbálsz mást is belemagyarázni.

Beszoptad azt a hülye dumát, amivel a szocik tömték a fejeteket, hogy aki nem rájuk szavaz, az Orbánra szavaz. (Ez aztán a demokrata hozzáállás.) Egy az egyben visszamondod azt a sok hülyeséget, amivel etették a birkáikat a választás előtt. Sajnálom, hogy te ezt bevetted, de ezért ne engem okolj, téged kúrtak át az imádottaid.

Nem fogod fel azt sem, hogy előttem hiába mosdatod őket, semmire sem mész vele. Emlékszem,hogy vezették az országot, és nem kérek belőle még egyszer. Ha a fejed tetejére állsz, akkor sem, mert alkalmatlannak tartom őket az ország vezetésére. Nem azért, amit tíz éve tettek, hanem azért, amit a nyolc év alatt folyamatosan tettek, ill. nem tettek.
Nem látom azt, hogy egy esetleges győzelmük után fél évvel még egyben tudnának tartani egy kormányt, még egy szar kampányt sem tudnak együtt megcsinálni, és nagyobbnál nagyobb nímandok vezetik a pártot. Az összefogásnak csúfolt valami tagjai egymást jobban rühellik, mint Orbánt. Még ha véletlenül sikerülne is nekik, jönne ugyanaz a szar kormányzás, amely arra volt csak jó, hogy szépen csússzunk lefelé a szomszédos országokkal szemben. (És mellesleg arra, hogy a Jobbik elvigye egymillió szavazójukat, a Fidesz meg egyedüli esélyessé lépjen elő.)

A válsággal sem kellene terelned, mert a nyolc évből hat és fél évet nem válságban töltöttek, mégis csúsztunk lefelé akkor is. Mire 2008 őszén bejött a válság ők már a béka segge alatt voltak. Már két évvel korábban szarráverték őket az önkormányzatin. Szóval hagyd ezt a válság dumát, csak magad égeted vele! Ez Bolgár Gyuri műsorában még menő, de már csak ott.

Az hogy mi jó nekem, arról neked fogalmad sincs, ezt már bizonyítottad. Hogy részemről mi volt tudatos lépés, azt meg nem te fogod megmondani. Mégis kinek képzeled magad bogaram?! Menj vissza a Klubrádión fanyalgókhoz, és szidjátok együtt tovább azt a hétmillió választót, akinek nem kellett a csodálatos Mesterházy és csapata! De engem hanyagolj!

bekerült 2014.11.15. 17:22:18

@Scagnetti:
Már megint meghazudtolod magad !

Azzal, hogy nem szavaztál, szerinted is leadtál egy szavazatot, hogy az ellenzék nem kell !
Az összest rüheled, kivétel nélkül !
Ekkor tehát, mivel a nemszavazás is egy szavazatot jelent, csak a megmaradtra szavaztál, aki hatalmon van !
Orbánra !
Nincs ebben semmi trükk és mellébeszélés, ezt te írtad le és ne próbálj mellé beszélni !
Nem én írtam, nem Orbán írta, hanem te és én hiszek neked.
Most megpróbálod eljátszani, hogy milyen nagyon utálod Orbánt és én veszem be a dumádat.
Nézd már meg, hogy nem tollas e a hátam ?

Nagyon könnyű erre választ találni .
Kin segítettél ezáltal, hogy otthon tartottad a segged és lusta voltál elmenni szavazni, szándékosan ?
Természetesen a FIDESZT és Orbán Viktort !
Meg is köszönte nektek és ki is nyilvánította, hogy akik nem szavaztak, azok vele értenek egyet, mert nem akarták leváltani !

Innentől kezdve ne hivatkozz te a szegényes kínálatra, meg a többi blablára, mert nincs értelme !

Nem tudhatod, hogy az újonnan alakult pártok mit és hogy csináltak volna, mert még nem voltak hatalmon.
Az igaz, hogy az összefogást egy kényszer alakította ki rájuk, mégpedig az Orbán kényszere, de ezért ne őket okold, hanem Orbánt !
A szocikat meg csak hagyd békén, kikészítik ők magukat nélküled is.
A helyükre lépő új baloldali pártokon pedig majd elgondolkodhatsz, hogy mire lesznek jók.
Én nem sírok utánuk, nincs miért.
Lehet mérgesebb vagyok rájuk, mint te, de nem tévesztem őket össze Orbánnal, mert mindezek dacára nem akartak uralkodni rajtunk és ha loptak is, meg sem közelítették ezeket.
A hülyeségekről már ne is beszéljek !
Lehet, hogy szarul is kormányoznának, de nem uralkodnának és nem vinnék csődbe az országot !
Ennyi dilettáns ökröt a nyakunkba hozni még szándékosan se tudtak volna !

Azért nem állsz valami fényesen a gazdasági ismereteiddel !
Mit gondolsz, hogy mi a válság előszele ?
Hogy fényesen dübörög a gazdaság, ugye ?
Persze, hogy meg volt a nehézség már előtte is és ráadásul az átalakításokat is csinálni volt muszáj, hogy illeszkedni tudjunk a piacgazdasághoz .
Ezért lett volna vizitdíj is bevezetve, amit ugye le is szavaztatok !
Gondolom te is kezed lábad törted, hogy nem-el szavaz !

Mégis mennyi volt akkor a devizák árfolyama és ki csinálta a deviza válságot ?
Ráadásul még nincs vége !
Amit eddig összeökörködtek a megoldásán, azt már az elején megtehették volna és most nem lennének nagy szarban az adósok.
Ilyen átbaszások mellett, mert nem is egy ilyen volt már eddig , ti, úgy gondoljátok, hogy nem érdemes elmenni szavazni senkire, maradjon Orbán !
Mégis az a jó nektek amit ő csinál !

Bolondnak néztek ti mindenkit !
De bevált, mert sokan felültek nektek és most szívhatjátok a fogatokat !

Meg lesz ennek a böjtje is, csak várjátok ki !
Nincs jogotok senkit okolni semmiért !
Ezt ti hoztátok össze, egyétek is meg, ha ennyi eszetek volt !

Scagnetti 2014.11.15. 18:38:58

@bekerült: A te bajod az, hogy pont olyan vagy, mint Orbánék. Aki nincs veled, az ellened van. Ezt tanultad meg a szociktól, mert ők is csak ennyire képesek. Többek között ezért nem megy már senki a közelükbe. A vezetésre alkalmatlanok, de nagy pofával hirdetik, hogy mindenkinek melléjük kell állni. Aki nem teszi, az szerintük orbánbérenc.

Aki meg megteszi, annak annyi lesz. És mellesleg velük együtt veszít.

Nem a fenét nem sírsz miattuk. Most is csak mosdatod őket, Orbánra hivatkozva, mintha az, hogy a jelenlegi kormány szar, felmentené az előző bandát. Nem menti fel.

A puffogásodra meg már tényleg nem vagyok kíváncsi, ennél van jobb programom is a hétvégére.

bekerült 2014.11.16. 08:20:21

@Scagnetti:
Nem talált !
Az, hogy én milyen vagyok, az nem titok.
Egy felelősen gondolkodó magyar embernek tartom magamat, aki fontosnak tartja, hogy maga is tevékenyen részt vegyen a saját sorsa alakításában és ezáltal mindnyájunkéban is.
Azt tanultam az élettől ugyanis, hogy nincs ingyen ebéd és nekünk is tenni kell azért, hogy boldogulni tudjunk !
A sült galambvárás és az, hogy engedjük, hogy mások döntsenek helyettünk, az nem visz semmire, legfeljebb moroghatunk, mint te, hogy már megint szarul döntöttek, helyettünk !

Amúgy a szocikra lehet, hogy jobban haragszom is mint te, de ez sem jogosít fel arra, hogy egy olyan bandát támogassak akik szétlopják az országot, a gyerekeket meg éhezni hagyják !

Ha nem lenne választék, akkor azt mondanám , hogy talán igazad lehetne, de mivel a szocik is csak egy kis része az ellenzéknek, így elfogadhatatlan az érvelésed !
Közülük sokan még a hatalom közelébe sem jártak, még se bízol bennük, mert neked fontosabb Orbán !

Neked csak egy az elfogadható, a jelenlegi hatalom, Orbán Viktor !

Eddig semmi értelmes érvet nem tudtál felhozni az igazadra és most is csak személyeskedsz, mivel máshoz nem is nagyon értesz.
Felesleges neked a klavit püfölni és marhaságokat írogatni.
Tudod az írástudóknak van felelősségük is, ami belőled teljesen hiányzik.
Van viszont benned szolgalelkűség és a vezér imádata.

Hiába próbálsz meg átverni bennünket, te egy Orbán bérenc írogató vagy és a fő célod az, hogy elbizonytalanítsd még azt is, akik megpróbál felelősen gondolkodni.

Nem kell itt a szocikra szavazni mindenáron, de a saját hangodat hallatni KELL, ha azt akarod, hogy neked is jobb legyen !

Scagnetti 2014.11.16. 09:52:10

@bekerült: Abban igazad van, hogy neked teljesen felesleges bármit is írni. Kis agyadban aki másképp gondolkodik, mint te, az mind Orbán embere. Ezzel a logikával aztán bármilyen ökörséget ráhúzhatsz bárkire. Igazi rákosista tempó. Sok sikert hozzá a továbbiakban, tavasszal is látszott, mire mentetek vele!

A végén meg már mocskos módon hazudsz is. Ennyi erővel én is mondhatnám, hogy a szocik bérence vagy, de nem süllyedek le a szintedre.

További jó erőlködést!

bekerült 2014.11.16. 12:12:28

@Scagnetti:

Nagyon mellé lőttél megint !

Én nem akarlak téged semmiben sem befolyásolni, hogy kire ad le a voksod !

Azt se én állítom, hogy aki nem vesz részt a saját élete érdekében semmiben, az bizony azt kapja amit mások ráerőltetnek !
Ez tény és a saját bőrünkön érezhető valóság !
Aztán meg csodálkozik mindenki, hogy már megint becsapták !

Az csak merő véletlen, hogy a jelenlegi hatalom mit csinál és ki vezeti, mert ez így működne, ha XY is vezetné akkor is.
Megszűnt az a világ, hogy várjuk a sült galambot és elfogadjuk, hogy mások mondják meg, hogy mi a jó nekünk.
Ha pedig ez így van, akkor tenni is illik valamit azért, hogy utána ne pampoghassunk, mint ahogy te is teszed.
Neked nincs jogod Orbán ellen pampogni, mert te is őt akartad és nem tettél ellene semmit !

Ha ez szerinted ökörség, akkor az nagyon hasonlít rád, de főleg a gondolkodásodra !

A tavaszi választást és a többit én nem értékelném túl, ha a helyedben lennék.
Ez ugyanis csak azt bizonyította be, hogy a választási törvény és a hatalom "ügyeskedései" együtt mire képes !
Mindennek eljön az ideje és reméljük hamarosan számot kell adniok a sok "ügyeskedéseik" miatt.

Ahhoz, hogy az ilyen emberek is mint te, fel tudják fogni, meg tudják érteni, hogy mit, miért kell megtenni, előbb meg kell győződniük a saját elvakult nézeteik hiábavalóságáról !
Sokan még mindig bíznak Orbánban és csodálkoznak a legutóbbi fejlemények miatt.
Nem kellene, mert azért, hogy ők eddig nem vették észre a rosszat, azért nem azok a felelősek, akik eddig is hangoztatták ezt !

Tudom, hogy keserű a csalódás és ezért is Gyurcsány a hibás, ugye !
Nehogy már elismerjétek a saját felelősségeteket a mai helyzet miatt !

Jobb lenne, ha leszállnál a magas lóról, amíg még lehet, nehogy a földön találd magad, még idő előtt.
Az pedig már nem süllyedés, hanem zuhanás lesz, de inkább a segged alól húzzák ki az ülőkét. hogy kénytelen legyél megmozdulni !

Jobb, ha tudod, hogy amíg nem teszünk mi saját magunk rendet ebben az országban, addig ezt senki nem fogja megtenni !
Lehet itt kivonulni és megsértődni, de helyetted és helyettetek senki nem fog dolgozni és részt vállalni semmiben.
Addig ilyen lesz ez az ország amilyen, amíg ilyen gondolatok vannak egyesek fejében.
Ne másoktól várja senki, hogy tegyen valamit az ő érdekében, hanem tegyen érte mindenki, hogy boldogulni tudjunk !

Lehet, hogy ezt nehéz megérteni, de, ha egy kicsit erőlködsz, akkor belátod, hogy igazam van !

Yks 2014.11.22. 12:42:25

@bloggerman77: de azért idejárnak a zsidók olvasni, mert jobb félni, mint megint megsülni... nem igaz büdzsid?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.03.05. 09:13:51

Az MSZP és a DK része az oké. De könyörgöm, hagyjuk már ezt a hülyeséget, hogy az Együtt meg a PM a régi ellenzék része! Igen, tavaly volt egy rossz szövetségkötésük, amit meg is bántak, de attól még nem az MSZP csatolt részei, ahogy írtad. Ez már a múlt. Az Együtt tagjainak és szimpatizánsainak legnagyobb része alig egy-két éve politizál, ők vannak így a legközelebb civil mozgalmakhoz. Avagy nem pont az Együtt alelnökének az antikorrupciós tüntetésén fogsz felszólalni vasárnap? Nem pont Juhász az, aki egyedüliként a hivatalos ellenzékből százalékokban mérhető károkat tudott okozni a FIDESZ-nek?

Szóval fejezzük már be a tavalyi összefogás monolit tömbként kezelését, és a vállalható részével igenis keresni kell a kapcsolatot, mint ahogy most vasárnap meg is fogod tenni, Marek, nagyon helyesen.

2015.03.05. 09:15:19

Szabó Tímea, mint levitézlett politikus? Apukám te meg vagy hibbanva. Ez a politikai irigység, ami az agyadat elöntötte, szánalmas. Szabó Tímea nem nyilatkozott a fiatalok nevében, ez szimpla hazugság.

pirimogyoró 2015.03.08. 16:49:06

@Jolka40: Teljes mértékig egyetértek Veled!
süti beállítások módosítása