Magyarország új nézőpontból, mellébeszélés nélkül.

A Körúton Kívül

A Körúton Kívül

A Pofátlanság Napja

2014. december 16. - AKörútonKívül

index.jpgHa november 17-e a Közfelháborodás Napja volt, akkor december 15-ének mindenképp kijár a Pofátlanság Napja cím. Legalábbis, ami az Országgyűlés elmúlt napi munkásságát illeti.

Kezdődött a dolog azzal, hogy az M0-s autópályát és több vidéki főutat is fizetőssé tettek és több járműfajta számra megemelték az útdíjakat. Ezután az egyik parlamenti bizottság olyan törvényjavaslatot nyújtott be, amely szerint a képviselőkre ez nem vonatkozna. Vagyis de, csak az ő költségeiket az adófizetőknek kellene állni, az új autópályadíjakat képviselői üzemanyagkártyával lehet majd lehívni a költségvetésből. Nem mellesleg az új útdíjakat azzal az indokkal vezették be, hogy azok kellenek a költségvetési hiány pótlására. Jó, mi? A költségvetés ugyan nem áll jól, de azért a képviselők juttatásaira mindig van pénz.

Nagyonnagykoalíció

Ezt a javaslatot egyébként már napokkal ezelőtt benyújtották, előtte a Parlament egyik bizottsága vitatta (?) meg, de a sajtó csak most figyelt fel rá, miután az egyik ellenzéki képviselő tegnap megküldte azt a Cink.hu-nak – addig ugyanis egyik ellenzéki képviselő sem látta fontosnak, hogy felemelje a szavát ellene. Még egyszer: a „magyar emberek érdekeit egyedül képviselő” Jobbik, a „korrupt Orbán-kormány üzelmei ellen a végsőkig küzdő” ún. baloldali pártok, és a „valódi rendszerváltást sürgető” LMP frakcióiból napokig egyik se érezte úgy, hogy azért a pofátlanságnak is van határa.

Sőt, van tovább! Pár napja ugyanis a törvénnyel kapcsolatban már lezajlott egy szavazás. Konkrétan arról, hogy az javaslatot törvényerőre emelő szavazást hozzák előre. A javaslatot teljes összhangban szavazta meg minden frakció, mert nehogy már januárban pár napig fizetniük kelljen a képviselőknek is az útdíjat! Aztán amikor kiborult a bili, az MSZP gyorsan jelezte, hogy a valódi szavazáson majd nem fogja támogatni a törvényjavaslatot. Update: az utolsó pillanatban végül a Fidesz is kihátrált mögüle.

Jobbikos seggszáj, DK-s magyarázkodás

Valószínűleg valami olyasmire lehet majd számítani, mint ami a költségvetés megszavazásnál történt. A szavazáson igen kevés honatya jelent meg, annyira, hogy a Fidesznek például nem volt meg a kétharmados többsége sem, pedig néhány kétharmados törvényről is szavaztak, például a második trafiktörvényről. Sebaj, néhány jobbikos képviselő örömmel besegített ezeknek a megszavazásában is, holott pár hete még nagy hanggal tiltakozott a trafiktörvény ellen.

Jellemző az is, hogy a szavazáson sem Vona Gábor, sem Gyurcsány Ferenc nem vett részt, pedig az ő szavazatuk döntő lehetett volna a kétharmados törvény ellen. Vona betegségre hivatkozva nem vett részt az ülésen, hadd vigyék el a balhét a beosztottak, Gyurcsány viszont egyenesen azzal magyarázta bizonyítványát, hogy direkt nem ment ám el a szavazásra, mert ki akarta ugrasztani a nyulat a bokorból, vagyis bemutatni, hogy a Jobbik igazából a Fideszt támogatja kívülről. Gratulálok, ezért aztán megérte cserbenhagyni az aznap ezrével a parlament elé vonuló dohányipari dolgozókat, akiknek konkrétan a megélhetését teszi tönkre a most elfogadott törvény!

Akik mindenen túltettek

A tahóságot azonban mégis Orbán Viktor és Semjén Zsolt maxolták ki a Pofátlanság Napján. Történt ugyanis, hogy a már említett, saját és családjuk megélhetését féltő (ja, nem mindenki szavazhatja meg magának, hogy neki minden ingyen legyen) dohányiparos tüntetők táblás csokikat osztogattak a képviselőknek, kérve őket, hogy ne szavazzák meg a jó eséllyel az ő kirúgásukhoz vezető törvényeket. A csokik papírján családi fotók szerepeltek, hasonló üzenetekkel: "Én azt szeretném az angyalkától, hogy a szüleink ne veszítsék el a munkájukat. Segíts, kérlek tejesíteni! Szavazz nemmel a dohányipart érintő törvényekre!"

A csokiból Orbán Viktor is kapott, aki megszavazta a törvényt, majd Semjén Zsolttal együtt jóízűen, kamerák előtt elmajszolták az ingyen kapott csokit. Ilyen szintű önfeledt gátlástalanságot a filmvásznon is csak a South Park Eric Cartmenjétől, esetleg magától José Luis Torrentétől láthattunk.

Egy szó mint száz, sikerült méltóképpen zárnia a Tisztelt Háznak az idei költségvetési évet. Ennél jobb reklámot alig csinálhattak volna a keddi tüntetéshez.

A bejegyzés trackback címe:

https://korutonkivul.blog.hu/api/trackback/id/tr506986767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.16. 10:28:36

El kellett volna dobni a csokit? Az ajándék csokit illendő megenni.

AKörútonKívül 2014.12.16. 10:58:50

@maxval bircaman szerkesztő: De kamerák előtt? Miután megszavazta azt a törvényt? Ha már tudta előre, hogy meg fogja szavazni, eleve el sem kellett volna fogadnia.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.12.16. 13:40:32

@maxval bircaman szerkesztő: de nem is kamerák előtt rárohanni, mint valami éhező etióp kisgyerek...

Andras J Fazekas 2014.12.16. 14:12:44

A kétségbeesett eredménytelenségtől, meg hogy a hat évtizednyi, plusz a mai napig tartó baloldali, bolsevista pofátlankodást akarod egalizálni a mostani történésekkel, már tisztára barna a gatyád, ráadásul egészen ostobának nézel ki.

Ne ártana ha néha magad alá, meg magad mögé néznél, te rakás szerencsétlenség.

Tiborpapa 2014.12.16. 15:05:59

Ez a pofátlanság kormánya.
Anyagilag milliomosok, de erkölcsileg nullák, sőt dupla nullák.

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.12.16. 15:11:37

@Andras J Fazekas: na, megint egy soknickű, seggszájú nácipalánta... de sokan lettetek hirtelen!

Andras J Fazekas 2014.12.16. 15:16:05

@szigetipotyautas:

Jaaa…

Csak egy gyakorló csótányinas jelentkezett be …

Akkor nincs szükség válaszadásra.

Azért olvasd el még egyszer amit korábban írtam, hátha megérted.

saci02 2014.12.16. 16:09:51

@maxval bircaman szerkesztő: Begess mar ide is egy kis amerikai bombazast!!! Lecci, lecccciiii...

saci02 2014.12.16. 16:56:17

@maxval bircaman szerkesztő: igen. Ez az a pont ahol mar nem lehet komolyan venni teged.

Gyorgy Nagy 2014.12.16. 17:15:57

SZEMÉTLÁDÁK! Vissza kapjátok még.A nèpharag eltüntet bennetek.MOCSKOK !

igazi Ténytár 2014.12.16. 19:42:16

@ Ahogy az amerika mondja (szabadon, ott ugye Trailer parkkal van):

A kiveheted a parasztfiút a faluból, de a parasztot nem belőle.

igazi Ténytár 2014.12.17. 09:34:45

@ " Vissza kapjátok még.A nèpharag eltüntet bennetek.MOCSKOK ! "

VIKTORia ANTOINETT is ilyen édességge kapcsolatos dologgal hergelte fel a népet... ;-)))
süti beállítások módosítása