Magyarország új nézőpontból, mellébeszélés nélkül.

A Körúton Kívül

A Körúton Kívül

Gecigate: Simicska kilátásai

2015. február 08. - AKörútonKívül

simicska1.jpgOrbán Viktor most vesztette el 2018-at, Simicska Lajos totális háborút ígér – ilyen és hasonló címekkel van tele a gecigate kirobbanása óta a magyar sajtó. Azonban az előjelek egyelőre Simicska ellen szólnak.

Természetesen a Közgép-vezér-új HírTV-elnöknek lehet néhány eszköze arra, hogy keresztbe tegyen a kormánynak. Elsősorban az, hogy valószínűleg van néhány érdekes története Orbánról. Ha ezeket elkezdi kiteregetni, még bármi lehet. Ezzel együtt Simicska több okból sem indul jó pozícióból ebben a háborúban.

A hadüzenet

Simicskáról korábban is lehetett tudni, hogy egy meglehetősen heves természetű ember, különösen, ha pénzről és pozícióról van szó. Az Orbánhoz eljuttatott hadüzenete is ennek megfelelő volt: egy (feltehetően részeg) ámokfutás, látványos besértődés, majd a hadiállapot bejelentése, amely során azt is megígérte, hogy kiteregeti a kormány szennyesét. Így viszont a másik oldalnak bőven van ideje felkészülni erre a teregetésre.

Arra is maradt idő, hogy a kormánypárti média megmérgezze a kutat Simicska kapcsán. A következő hetekben a köztévé, a Magyar Hírlap és társaik közönsége egymás után kapja majd a magyarázatot arról, hogy az áruló Simicska egy korrupt, pénzéhes gazember, aki visszaélt a kormány bizalmával, még többet akart abból a pénzből, ami a Magyar Családokat™ illeti, de Viktor ezt nem hagyta, és Lajos most sértettségében vádaskodik, szóval egy szavát sem lehet hinni. És ez tulajdonképpen így is van. Hiába próbálja Simicska most úgy beállítani a dolgot, hogy valójában lelkiismereti okokból szakított a kormánnyal, mert már nem nézhette tétlenül a demokrácia leépítését és az orosz befolyásszerzést az országban, egészen nyilvánvaló, hogy ez a vita nem erről szól, hanem a reklámadóról, állami pályázatokról, és egyéb, a háttérben zajló üzletekről. Ezekből pedig a kormány biztosan szívesen szivárogtat is majd, ahogy azt a HírTV-nek folyamatosan tették, persze olyan tálalásban, hogy az derüljön ki, hogy Simicska volt a geci.

Simicska sokkal jobban járt volna, ha inkább kivár, majd egy váratlan pillanatban kipakol valamilyen korrupciós üggyel. Ezzel meglephette volna a közvéleményt és köztük a kormánypárti szavazókat is: mégiscsak más, ha az eddig alapvetően jó elvtárs Simicska pakol ki, mint ha az az ember teszi, akiről már meg lett mondva, hogy csak egy sértett üzletember, akinek savanyú a szőlő, és nem kell komolyan venni.

Nekünk Őszöd kell

De mi a helyzet a híres Simicska-médiabirodalommal? Nos, ennek az elérése valójában sosem volt annyira jelentős. A Magyar Nemzetet jórészt fideszes önkormányzatok előfizetései tartották életben, de ezzel együtt is folyamatosan csökkent az olvasottsága, az elmúlt években kevesebb, mint 40 ezres volt a napi olvasottság. A HírTV nézettsége szintén minimális volt egy országos adóhoz képest, olyannyira, hogy a főműsoridős nézettségüket inkább már meg sem mérették. Ha a teljes Simicska-birodalmat ráállítják kormányfikázásra, valószínűleg az se tud összesen annyi embert elérni, és a kormánynak annyit ártani, mint az RTL-klub híradója.

A kormány kezében pedig továbbra is ott van a teljes közmédia, a mindenhol fogható MTV-vel. Ugyan a HírTV-nek most biztosan meg fog ugrani a nézettsége a hírverés miatt, azért valószínűleg nem sokan fogják a tévés alapcsomagjukat upgradelni, hogy foghassák a kormánykritikus HírTV-t. És pont a minden háztartásban fogható köztévé lesz az, amiből a kormány most megcsinálja az elsőszámú propagandaadót. A stáb is adja magát, a kiugrott hírtévések már bizonyították a hűségüket.

Ilyen helyzetben Simicskának valami erős anyaggal kell előállnia, ha tényleg ártani akar Orbánnak, mondjuk, hogy elérje, hogy bukja a következő választást. Nagyjából egy öszödi beszéddel, ahol a miniszterelnök a saját szavaival ismer el valami disznóságot. E nélkül a jókora fölényben és helyzeti előnyben lévő állami propagandagépezet nyugodtan mondhatja majd, hogy nincsenek bizonyítékai. Még akkor is, ha vannak, erről a trafikmutyit leleplező Hadházy Ákos tudna mesélni. Perre pedig hiába vinné az ügyet, hatalmas naivitás az képzelni, hogy ebben a rendszerben egy bíróság kimondja, hogy a kormány, pláne a miniszterelnök bűnös. És azt se felejtsük el, hogy ha Simicskának vannak jó sztoriai Orbánról, akkor ez fordítva is igaz, és a rendőrség, a bíróságok Orbán kezében vannak.

Nemcsak magasból lehet nagyot esni

Marad, mint eszköz, a hatalmas vagyonokat mozgató Simicska-cégbirodalom. Azonban ezeket a cégeket leginkább a közpénzek fújták fel, ezeket a pénzcsapokat pedig most biztosan elzárják. Elég kétséges, hogy a Simicska-cégek önerőből tudnak-e gazdasági nyomást gyakorolni a kormányra, vagy a fideszes vezetők cégeire, inkább maguk készülhetnek leépítésre, csődre. Tulajdonképpen az, aki biztos vesztesként kerül ki ebből a történetből, az a Simicska-cégek több száz alkalmazottja. Nekik a mostani cicaharc az állásukba fog kerülni, és Magyarországon most egy darabig nem is lesz jó ajánlólevél a Simicska-cégeiben lesz tapasztalat.

A bejegyzés trackback címe:

https://korutonkivul.blog.hu/api/trackback/id/tr507150885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.02.08. 08:52:25

Sok idő van még 2018-ig.

Valószínű, hogy ezt az időt Soros és Simicska egy második Fidesz kialakítására fogják felhasználni, valószínűleg más, áljobboldali embereket is bevéve a pártba. Az USA támogatása mellett.

Az, hogy ez mennyire lesz sikeres, még nem tudható.

A cél: ne legyen elegendő szavazata a Fidesznek önálló kormányhoz 2018-ban.

A Fidesz II. és az ballibek közös koalíciója a végcél.

♔bаtyu♔ 2015.02.08. 10:07:15

@maxval bircaman szerkesztő: Szerintem semennyire, mert egyfajta liberális fidesznek idáig is ott volt az LMP.

♔bаtyu♔ 2015.02.08. 10:13:25

@maxval bircaman szerkesztő: Ennek a Simicskának vége lesz mint a botnak. Nézd meg, hány valamikori ballibsi nagyfiű ma nulla, nem is hallasz róluk. Ráadásul a ballibsik már nagyon kis piac, a jelenlegi ballibsi média is vergődik, vagy kormánytámogatással éli túl. Most ki a fene fog megvenni egy balliberálissá vált Magyar Nemzetet, amikor eleve jobbos a törzsközönsége?

Talán a Fidesztől jobbra lenne Simicskának keresgélnivalója, ott nagyobb a közönség és szerintem a média vásárlóerő is. Azzal együtt, hogy médium állami reklámok nélkül nem nagyon él meg.

c L d 2015.02.08. 10:18:20

Persze ez mind-mind igaz, de két igen fontos dologról megfeledkeztél.
1.: Lajosunk NAV vagy APEH vezér volt, s abból az időből igen sok gusztustalan manőverről tudna beszámolni, sőt, ha annyira okos, mint amennyire gazdag, akkor el is tett néhány doksit a szűkösebb időkre.
2.: Vida Ildikó az ő embere!! Ha igaz az, hogy gyakorlatilag O.V. és S.L. május óta nem beszél egymással, akkor Lajosunk már nyár eleje óta elkezdhette masszírozni Ildikót, hogy kezdje el a gyűjtögetést.

Én úgy gondolom, hogy ezek lehetnek akkor és olyan erős ütőkártyák, amelyek felérnek az M1 vagy MR1 erejével...

Dr. Tim Pedersen Dr. (egy L-lel) 2015.02.08. 10:20:15

@maxval bircaman szerkesztő: Bégessél csak itt is baromságokat, azt már nyilván tudod, hogy nem veled röhögünk, hanem rajtad!

LaMettrie 2015.02.08. 10:20:43

"az elmúlt években kevesebb, mint 40 ezer példányt adtak el évente. "

Azért ezt gondold át újra. Javaslatom: naponta.

♔bаtyu♔ 2015.02.08. 10:25:12

@Dr. Tim Pedersen Dr. (egy L-lel): Te b+, egyenlőre te bégettél baromságokat. Ezek ugyanis nem érvek voltak.

Azt sem nagyon értem, mi a faszom nem tetszett ebbe neked, hogy Bircán röhögsz? Ez egyszerű véleménynek tűnik, szerintem sem megalapozott, de b+, hány megalapozott véleményt olvasol te itt? Beleértve a tieidet?

peter götz 2015.02.08. 10:31:28

@maxval bircaman szerkesztő: hát ez nyilvánvaló,hiszen kurva fontosak vagyunk az USA-nak,elég csak arra gondolni milyen óriási olaj és gázvagyon van alattunk,a földjeink tele vannak különleges és drága nemes és ritkafémekkel,és persze ne feledjük a magyar sziliciumvölgyet tele nobel díjas magyar észlényekkel,Ja és a vízvagyon,ami a világ összes népét elláthatná édesvízzel.......

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.02.08. 10:40:28

@peter götz:

Igen, Mo. nagyon fontos az USA-nak, persze nem azért, amit leírtál.

♔bаtyu♔ 2015.02.08. 10:45:37

@peter götz:

"Az európai diplomaták szerint egy háború küszöbén áll Kelet-Európa."

Ebből gondolom kitalálhattad, hogy mi lenne a szerepünk. Egy háború esetén az orosz haderő késleltetése.

♔bаtyu♔ 2015.02.08. 10:47:03

@maxval bircaman szerkesztő: Igen ezek azt csinálják, hogy a valós okot behelyettesítik egy általuk kreált marhasággal, majd jól kiröhögik, mintha a másiknak lettek volna ezek az érvei.

Dr. Tim Pedersen Dr. (egy L-lel) 2015.02.08. 10:55:36

@♔bаtyu♔: hihi, béget már a nyáj másik tagja is. Te egyenlőre ebbe a hsz-ban beszélni rosszul magyar, használ írásjelek rosszul, de általában döngetni nagy magyar mellet. Ebbe (bele) egyenlőre nehéz versenyrekelni birkákkal. Legelgessetek tovább, ne fossatok a pulikutya nem esz meg, csak megkóstol.
Kérődzés közbe olvass: www.helyesiras.mta.hu/

Champ 2015.02.08. 11:03:29

Ha már helyesírás: egyenlõre!=egyelõre

nu pagagyí 2015.02.08. 11:10:57

A Fidesz elindult az eljelentéktelenedés útján. Az ideológiailag kiüresített pártban már csak a tolvajok potensek, a tagság már nem tudja mi az ábra. Nem most kezdődött persze, a 2014-es választáson már csak a busszal fuvarozott közmunkások kényszerszavazataival szerezte meg a szavazatok kisebb részét, amiből frissen barkácsolt törvényekkel sikerült a nyakunkon maradniuk. Van még pár hónapjuk talán, aztán meneküljön mindegyik, amerre lát, mert már nagyon fogy a türelem. Az utolsó néhány tucat börtönben végzi majd, a többiek bűnei miatt is.

kokal 2015.02.08. 11:46:06

Lajosunk majd leül a jóbaráttal beszélgetni, átad egy-két papírost, aztán hirtelen pár külföldi számlát befagyasztanak, még pár embert kitiltanak az USA-ból. Pici lóvét tolnak bele külföldről, valőszinűleg többet, mint amennyit a vezírtől remélhetett.
Ismeri a fajtáját, nem dugta volna a fejét a hurokba, ha nem lenne "zs" terve is. Nem hiszem, hogy nagyon mélyre kellene ásni a fiúkkal kapcsolatban. Fájni fog ez mindkét oldalnak szerintem.
A hosszú bájtok éjszakájára még biztos emlékszünk páran.
Reméljük egy-két fekéllyel ismét kevesebb lesz az ország testén.

Dr. Tim Pedersen Dr. (egy L-lel) 2015.02.09. 12:17:45

@♔bаtyu♔: Én balliibsi? he-he Neked mindenki az aki nem bééééget? Ez a ballibsi valami olyasmi, mint a geci? Nem lehetnék esetleg geci ballibsi? Ne alázz tovább, akarom mondani ne gecizz már tovább itt velem, mert mindjárt elsírom magam! Őszintén sajnálom, hogy bircageci folyt anyádba 9 hónappal születésed előtt. Na szevasz te kis geci!
süti beállítások módosítása