Magyarország új nézőpontból, mellébeszélés nélkül.

A Körúton Kívül

A Körúton Kívül

Elmaradt országalapítás

2015. január 03. - vorosi

hajra.jpgNem újdonság, hogy dühös emberek mennek ki Budapest utcáira. A Fidesz októberben bedobott netadós törvényjavaslata borította a bilit és rúgta be a tüntetésmotort, azóta egyre többen próbálnak felkapaszkodni a saját ügyeikkel az adózást megúszó gigabyteok hátán.

Az új évre pedig elérkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy már az elmúlt 25 évvel (meg néhányan úgy általában a parlamentarizmussal) sem szeretnénk kokettálni, már ha nem muszáj. Ebbe a sormintába akart beilleszkedni Várady Zsolt pénteki, Opera elé szervezett demonstrációja is.

Ami azzal kezdődött, hogy az IWIW-alapító cáfolta a híresztelést, miszerint a XXI. századi Magyarország legerkölcstelenebb tettére, vagyis pártalapításra készülne. A pártpolitikától azonban nem csupán ő, mások is tűzként félnek:

Az első Kossuth téri rendőrsorfal-tolást és elmúlthuszonötév-gyalázást szervező Nem Némulunk El csoport is inkább a politikailag eddig inaktív civileket gyűjtené kisebb-nagyobb szerveződésekbe (sejtekbe) amik aztán együtt alkotnának egy újfajta átlátható politikai hálózatot, de vannak néhányan, akik egyenesen ezt a TGM-es alapokon nyugvó bázisdemokratikus rendszert képzelik el a parlamenti és önkormányzati munka lehetséges alternatívájaként is.

Rossz ómenek

A különböző tüntetőcsoportokat Vágó Gábor ex-lmp-s ex-képviselő próbálja néha egy légtérbe csalogatni, de Facebookos felhívásokon, meg a szónoki lehetőségek megpályáztatásán kívül eddig tőle sem láthattunk semmi konkrétat, valószínűleg továbbra is civil megmozdulásokban és felvizezett polgári engedetlenségi akciókban gondolkozik.

Persze az utóbbi néhány év nem kedvezett az alulról szerveződő, és egy idő után politizálni kívánó csoportosulásoknak: A sajtószabadságért induló Millát fölzabál(tat)ták, a másfajta politizálásra felesküdött LMP pedig nem politizál túlságosan másként, ráadásul a parlament küszöbén vergődik négyévente.

És hogy miért kell bízni mégis Várady Zsoltban, és új, már béta verzióban futó közösségi oldalában? Hát mert nincs más megoldás, legalábbis ez az oldal adhat egy újfajta eszközt a szerveződni vágyó közösségeknek, más említésre méltó meg nem nagyon történt az Opera előtt, és most még a máskor bénácska, de legalább szívmelengető jelenetek is elmaradtak.

Akik nem érnek rá önszerveződni

Volt helyettük viszont sok elkeseredettnek tűnő ember. Talán ez az elkeseredettség volt annak is az okozója, hogy a be-besurranó, EU-ellenes zászlókat lobogtató ellentüntetőket nemcsak - amúgy végig szuperprofin viselkedő - rendőrök, de húsz-harminc demokrata is kikísért a tömegből. Aztán körbezárta az egy szem szélsőjobbost, csak úgy demokratikusan, megfélemlítő módon. Ezek az emberek azok, akik már belefáradtak abba, hogy más mondja meg mit csináljanak, akiknek most van elegük, és már nincs se idejük, se kedvük várni.

Ők azok, akiknek nagyon nehéz lesz elmagyarázni, hogy Öszöd másnapján sem a Fidesz kormányzott az MSZP helyett, és hogy a mostani tüntetések célja már nem az éppen hatalmon lévő kormányt leváltása, hanem hogy eszközöket adjon egy élhetőbb ország megteremtéséhez és a magyar demokrácia kigyógyításához az elmúlt 25 év nyomorúságaiból. És ők azok, akiket meg kell nyerni a győzelemhez. És akkor a győzelem helyére, vagy annak módjára most mindenki helyettesítsen be bármit a szíve szerint.

Egy helyben állunk

És a „szerveződjetek”-et kiáltók hiába védekeznek azzal, hogy ez nem egy hónap, de nem is egy év munkája, azzal, hogy ebből a megközelítésből még az sem vészjósló, hogy jelenleg nem csak a megoldás csírái, de még az azokat elültetők sem igen látszódnak. Meg azzal, hogy a közeljövőben megalakuló körök talán már egymással nagyobb összhangban is tudnak majd működni – ami pedig egy pártosodást is előrevetíthet, ami szintén magyarázatra szorul majd, főleg annak fényében, hogy amúgy utáljuk a pártpolitizálást, fúj.

Az egész tüntetés le lett zavarva egy óra alatt, és most nem az fájt a legjobban, hogy nem jöttek a válaszok a végén, hanem az, hogy kezet sem fogtunk az elején. És hiába kezdődtek rögtön a demonstráció után egyéb programok, nem világos, hogy mi olyat kapott az egy óra alatt a tömeg, ami miatt tényleg új dimenzióként tudná értékelni ezeket a beszélgetős köröket, és ahelyett, hogy lemorzsolódna a szokásos Auróra-Gólya tengelyen mozgó csoportosulásokra, megtartaná nagyságát és méltóságát.

A bejegyzés trackback címe:

https://korutonkivul.blog.hu/api/trackback/id/tr667036389

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Amerikai zsoldosokkal erősítene a liberális baloldal a tüntetéseken? 2015.01.04. 19:05:45

Három busznyi civil ruhás, fegyveres amerikai katona érkezett december közepén az országba. Ukrán kísérőjük lelőtt két ukrán tisztet a Luzsanka-Beregsurány közúti határátkelőhöz vezető útszakasz egyik ellenőrzőpontján, mert nem akarták engedni a buszok...

Trackback: Tudtad, hogy Goodfriend egy frissen kirobbantott polgárháborúból érkezett Budapestre? 2015.01.04. 19:03:34

Korábbi állomáshelye Szíria volt, ahol akár személyesen is részt vehetett a százezrek halálát követelő "Arab tavasz" nevű vérengzés kiprovokálásában. Mi is megtehetnénk, amit a nálunk józanabb török, német, orosz, bolíviai, ecuadori, bahreini, venezuel...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.03. 17:44:44

A ballib keménymag képtelen elfogadni., hogy a nép nem akarja őket.. Ez a hisztizés oka.

Józsi01 2015.01.04. 17:46:16

Na na, azért kérem azt a max.:2-3 ezer, de inkább 800 tüntetőt az országgal azonosítani!!!!!!!!!!!!!!!! Felháborító, sőt pofátlanság. Majd amikor 400-500 embert visz ki az utcára, akkor már irtogatna a fizetett CION ügynök.

Addig viszont minden csak vágyálom libsi nagykörúti hazaárukóláim.

Kandabula 2015.01.04. 17:54:08

@maxval bircaman szerkesztő: vonulj el egy csendes sarokba és lassan olvasd el, hogy mit is írtál. Merthohy hogy jön ez ide?

Altaïr 2015.01.04. 18:12:50

Léhűtők, akiknek nincs jobb dolguk. Munkanélküliek, diákok, nyugdíjasok.
Az a szerencsétek, hogy azoknak, akik a pénzt előteremtik a ti ingyenélésetekre, nincs idejük az utcára járkálni, mert elég csúnyán haza lennétek zavarva, lásd az ominózuk Lanchídlezárós akciót (www.youtube.com/watch?v=F9-xPRxwVRk).

Húzzatok el dolgozni!

yatumux 2015.01.04. 18:16:56

Ez a 10.000 vagy max 100.000 ember az szdsz kemény magja volt amióta világ a világ.

Nagy pofátlanság ezt úgy feltüntetni, hogy na a nép akarata.

A jobbik egyedül több embert tud az utcákra vinni. Sajnos... :/

Ezt nem értik meg a volt mszmp utódok.

Ha a fejük tetejére állnak akkor sem verik szét őket a rendőrök. :)

Pedig erre megy ki a játék :)

Szvidrigajlov 2015.01.04. 18:19:26

Jaj, Instállom! Hát a muzikefem partin sokkal hidegebb időben sokkal többen álltak sorba, mint másnap az operánál. Ezek az antidemokratikus fiatalok, hogy milyen elégedetlenek a kormánnyal!? A kormány ellopatta a kabátjukat a ruhatárból és ma már Lázár Jánoson látták egyik-másikat! Hallatlan! Inkább elmentek a fiúklányok diszkózni, mintsem a majmokat hallgassák vakkantani az emelvényen.

Az operánál csak Makács úr volt ott. De ő legalább minden körülmények között az operában van. De sajnos Tita Buffo berekedt és elmaradt az előadás! Se egy rendőrattak, se egy barikád, se egy gudfrend?

No én se mentem a zoperához, inkább itthon röhögtem az ATV közvetítésén.

Megint volt ott egy pár fazon, akit ORBÁN VIKTOR GYÍKKÁ VÁLTOZTATOTT, DE MÁR ELMÚLT neki! (copyright Gyalog Galopp)Viszont ezért még mindig haragszik.

Programot is hirdettek. Köztársaságot akarnak. Hát tényleg gyíkká vannak változtatva. Vagy királyságban élünk? Vagy miben? A programjuk szerint új alkotmány kell, amiben majd kimondják, hogy ha ORBÁN VIKTOR könnyebb, mint egy kacsa, akkor demokrata, ha pedig nehezebb, akkor diktátor.

Minden esetre az a kis csinos tudálékos felszólaló, aki alkotmányozni akart, biztos remek orálisan. Kipróbálnám én is. Marhára bejönne. Ne csak a goodfriendnek coptyon, hanem egy rendes magyar gyereknek is...

Háháhá!

klacus 2015.01.04. 18:23:32

Ezek a kezdeményezések, szépen a jobbiknak nyergelik a lovat. Dettó az van, mint amikor a dilettáns Gyurcsány megnyergelte a Viktornak a lovat. Ő Orbán legnagyobb szövetségese, bármikor megszólal, Viktor már népszerűbb is. Most túl lesznek pár népnyúzó témakörön, az olaj - gáz árindexálás pedig megalapozza a rezsicsökkentés 13.0-t. Ennyi kell, a népnek, nem új köztársaság....

Muzsikok közt 2015.01.04. 18:24:30

A beszédes arcúak forradalma ismét el lett napolva.

tisztapista 2015.01.04. 18:26:53

Budapest utcáit egyre többször, egyre kevesebb ember lepi el.

Ha naponta is lesz tüntetés, de a végén csak 100 ember marad, akkor az mit ér? Semmit.

A célokat meg hagyjuk. A bukott baloldalt - élükön Gyurcsánnyal - lassan már csak ónos eső ígéretével lehet a budai hegyekben tartani. Attól még fél, hogy ha lejön lenyúlni egy tüntetést, de nem tud hazamenni.

monddazigazatmar 2015.01.04. 18:33:08

DE tényleg. Hát nincs egy normális ember az ellenzékben?
1, Álljon ki, 2, mondja el mi a baja, 3, mi a megoldás - ha a baja érint sok embert, és megvalósíthatónak látszik a megoldás, és nincs egy olyan múltja, ami miatt közröhej tárgya lenne, akkor lesz értelme egy ilyen tüntetésnek.
Ezzel szemben mi van jelenleg? Kiáll a hajléktalan, és elmondja, hogy gagyi a lakás amit kapott. Ez senkit nem érdekel, megoldást nem ad semmire, csak durrogás.

Kandabula 2015.01.04. 18:35:14

Jól elvagytok egymás között. Nem értitek az egészet. És nem is érzitek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.01.04. 18:55:42

Azon kívül, hogy a tüntetésen lehetett volna vonulni, meg szimbolikusan ezt-azt csinálni, mit vártál:

1) Rohamozzuk meg a parlamentet?! Ezt pár szájhősön kívül senki sem akarja, és még a szájhősök se csinálják.

2) Csökkenjen a Fidesz népszerűsége? Mondok egy hírt: csökken.

3) Szerveződjenek civil szervezetek? Valószínűleg szerveződnek, ebből te meg én nem sokat látunk, de ez nem jelenti, hogy "egy helyben állunk".

J.László 2015.01.04. 18:58:17

Majd 2022-ben megnyeritek a választást, ha holnaptól kezdve keményen dolgoztok. Ennyike.

Muzsikok közt 2015.01.04. 19:15:59

Nagyobb rá az esély, hogy a fidesz egyszerüen elkopik, mint hogy leváljátok! Balfasz banda!

2010-2/3
2014-unortodox2/3
2018-még mindig stabil fidesz győzelem ohne 2/3
2022-majd elválik, de a ballibek addigra már csak megújulnak, vagy Jobbik, vagy az első cigány köztársasági elnök

A szél hamarabb elkoptatja a zorbánt mint a balfasz ballenzék, geci

Kandabula 2015.01.04. 19:32:37

A Fidesz még erős. De akár hogy is van, repedezik, repedezik. Még egypár idétlen törvény és nincs olyan népcsoport, amibe ne harapott volna bele. A fideszfanok persze kitartanak, itt is írnak mindenféle hülyeséget. Nekik és családjuknak jók ezek a törvények? Nem hiszem. Egyébként hogy jön ide Gyurcsány? Merthogy neve állandóan előkerül. Mert beszarunk tőle? Itt most már a NÉP kezd mozogni! A névtelen, munkáját féltő, ezért beszari NÉP! Ez bizony nagy dolog. Itt minden utcára menő legalább tíz ember véleményét képviseli! Vagy még többet. Az elnyomottak, elhallgatottak tömegét! Sok minden Orbán-féle - nem megvalósított - ígéretet idézhetnék ide, de ami nekem a legjobban teccik: az adóbevallás férjen el egy söralátéten! Anyám!

monddazigazatmar 2015.01.04. 20:43:01

@Kandabula:
" Itt minden utcára menő legalább tíz ember véleményét képviseli! Vagy még többet."
Szerintem sokkal többet. Legalább tízezer véleményt. És akkor nyugodtan kijelentheted, hogy 20 millióan ezt akarják. Egyébként mit is? Én addig láttam, hogy a hajléktalannak szar, mert salétromos a lakása amit megkapott az önkormányzattól, mert olyan szépen hajlékonykodott, és kibírt fél órát alkohol nélkül.
Ezen kívül mi a program?

Ui. Az adóbevallás elfér egy söralátéten, csak SD kártyára kell menteni :)

Mc Master 2015.01.04. 20:56:41

"És hogy miért kell bízni mégis Várady Zsoltban... Hát mert nincs más megoldás..." - remek kérdés és válasz. Ennyi erővel azt is kérdezhetnétek, hogy miért kell OV-ban megbízni és a válasz lehetne, hogy mert nincs más. (Tényleg nincs.)
Ja, arra még emlékszik valaki, hogy volt idő, amikor azt sem tudtuk, hogy ki ez a Várady, de mindenki azt pusmogta, hogy az iwiw az a titkosszolálatok felülete. Hajrá, hát bízzatok benne!
Lehet itt forradalmisat játszani, útlezárásokat tervezni, kormánytváltani - de az embereknek már elegük van az ároksásából és az "osztályharcból". A Fidesz a tucatnyi hibája mellett is legalább békességet ad. Mögöttünk van három választás és én nem emlékszem a Fidesz oldaláról semmilyen mocskolódó kampányra. Sőr, simán csak kampányra sem. Ellenben volt bajai videó, aztán Kunhalmi féle "mit fog majd mondani" videó, stb. Meg volt jegesvizes is, de az nem ide tartozik, FF csak a kihívást fogadta el.
Sokan emlegetik ezekkel a tüntetésekkel párhuzamban az ukrán eseményeket. De például azt is megnézhetnénk, hogy mi történt nemrég a cseheknél:
"Miután 2014 őszén kirobbant Magyarországon az André Goodfriend által vezetett ún. amerikai kitiltási botrány, amely a NAV vezetőségét is érintette, a volt cseh államfő Václav Klaus szóvivője, Petr Hájek az M1 Híradó című műsorának azt nyilatkozta, hogy az Egyesült Államok ugyanazt az eltávolítási modellt akarja alkalmazni Magyarországon Orbán Viktor ellen, melyet korábban Nečas ellen is alkalmazott. Állítása szerint ennek lényege, hogy a washingtoni akarattól függetlenül cselekvő, vagy éppen azzal szembemenő kormányzatot korrupciós botrányok belebegtetésével hiteltelenné teszik, a társadalomban feszültséget keltenek, majd egy puccsal eltávolítják. Véleménye szerint Nečas esetében a kiváltó ok az volt, hogy a temelini atomerőmű-bővítési tenderen nem engedte verseny nélkül nyerni az amerikai pályázót.[27]"
Forrás: hu.wikipedia.org/wiki/Petr_Ne%C4%8Das
.
Boldog Újévet Mindenkinek!

Kandabula 2015.01.04. 21:20:05

@monddazigazatmar: tény, hogy Orbán tönkretett mindent. Volt az a vicc: Lenin feltámad, bolyong a Kreml folyosóin. Meglátják az ott dolgozók, kérdik: - Lenin elvtárs? - Igen. - Mit kíván? - Kérem a Pravda legutóbbi számait, bemegyek a volt irodámba, ne zavarjon senki! Így is törént, de napok múlva mégis bemennek, az íróasztalon egy cetli: "Mindent elbasztatok, mindent tönkretettetek, kezdhetem elölről, elutaztam Svájcba. Itt bizony mindent újra kell majd építeni. Orbán ezt nagyon kitalálta. Írod: "Én addig láttam, hogy a hajléktalannak szar, mert salétromos a lakása amit megkapott az önkormányzattól, mert olyan szépen hajlékonykodott, és kibírt fél órát alkohol nélkül.
Ezen kívül mi a program?" Ez - mondjuk - tömény hülyeség, de visszakérdezek: a Fidesznek a korrupción túl mi a programja? A gazdaság szétzilálását követő adóprés? A röhejes stadionok?

monddazigazatmar 2015.01.04. 21:51:15

@Kandabula: Szakadj már le a stadionokról. Uncsi. 3 választást elbuktatok, de még mindig stadionoztok.

A fidesz jelenleg kormányképes erő, sőt meg is van választva. Olvass utána a programjának, ha nem tudod. (munkaalapú társadalom, egymillió munkahely, illiberális demokrácia, stb...) Lehet, hogy ez üres, meg szar, meg vitatható, a megvalósítása is hagy kivánnivalót.
DE! Miért cseréljük le olyanra, aki legalább egy ötletet nem képes mondani, hogy mit kéne tenni. Nem megvalósítható tervet, nem olyasmit, aminek minden pontjába bele lehet kötni, hanem csak egy nyomorult kis ötletet, egy morzsát.
Ha holnap felállok a színpadra egy hajlékonnyal, és nagyhangon közlöm, hogy Orbán államában mi nem állhatnánk egy színpadon (höhö, ez hogy is van? nem ott vagyunk?) és olyan országot akarok, ahol jóllakik a hajlékony, akkor megszavazol?

Liberal left wing trash 2015.01.04. 21:55:21

@monddazigazatmar: Bajnai monta hogy 3 év múlva német bérek lesznek.

Én hülye meg nem rája szavaztam.

Ybl 2015.01.04. 22:52:30

@Brendel Mátyás:

Mi van zsidó? Utaltak telavivból, hogy ilyen aktív lettél. Tehetségtelen szarházi.

DR. Smit Pal 2015.01.05. 00:35:15

Az egeszet a C.I.A. szervezi, mint ahogy a """""civil""""" szervezeteket is.

eloi 2015.01.05. 01:25:22

@gigabursch: Ha Washington civiljei lennének kizárt, hogy tanácstalanok lennének!!!
Tele lenne az ország tanácsadókkal!
A nép tanácstalan, mert nincsen vezetője. Ezért azon kívül, hogy kimegy fagyoskodni egy tüntetésre, nem jut tovább, mert senki nem megy előtte.
Nincs vezető, nincsen kijelölt irány, nincsen program, ami mögé oda lehetne állni, és csinálni.
Így "majd megunják - mert kifullad - és hazamennek".
Nincsen aki összefogja az elégedetleneket és elégedetlenségüket cselekvési energiává alakítva elérjen valamit.
A kormányzók összetehetik a kezüket és mindennap elrebeghetnének egy hálaimát, ha vallásosak volnának. Igazából.

eloi 2015.01.05. 01:41:31

@Mc Master: Mekkora bull shit ez! Ezt a szerencsétlen cseh fószert jól megfizették, aztán mondta a baromságait. (Kb. két héten át minden Híradóban, mert ugye az volt minden nap az aktuális!!!) Biztosan az ő szájából is kiesett a csecs, amikor a korrupt gazdái buktak.
A kitiltási ügyet a Napi Gazdaság című SZÁZADVÉGES tulajdonban lévő (tehát kvázi FIDESZ) lap hozta nyilvánosságra! Nem Goodfriend, és nem az USA!
Tények zavarnak?
Az USA, és nem a magyarországi ideiglenes ügyvivő (!) hozta a határozatokat a kitiltásokról. Az ügyvivő csak közvetítette az üzeneteket, ami a munkaköri kötelezettsége.
De vaknak, süketnek minek magyarázni bármit....
Éppen olyan "elitünk" van, amilyet megérdemlünk! Ez az itteni hozzászólásokból is jól látszik. Azért lopják ki a szemünket is, mert miért ne? Ilyen emberanyaggal nyugodtan megtehetik.

Ja, csak még annyit, hogy nem volt mocskolódós Fidesz kampány?
És pl. Zuschlag János valahogyan éppen akkor megjelent "leleplező" könyvecskéje? Fidesz kiadással, Fidesz hirdetési háttérrel, a cseh baromhoz hasonlóan két hetes Híradós és minden másféle tv műsorral megtámogatva, sulykolva...!!!?
És ez csak egy....

Göntér László 2015.01.05. 07:18:15

Tévedés azt gondolni, hogy nincs más jövőkép, mint a FIDESZ végtelenbe nyúló kormányzása. Előbb uttóbb ennek is vége szakad, ahogy a fiatalság sem tart örökké. Én azt látom, hogy a nagy jövedelmek és vagyonok nem azt a célt szolgálják, amit szolgálniuk kellene, nevezetesen azt, hogy ezek az érintettek jólétén kívül mások megélhetését is hivatottak lennének szolgálni. Azt hiszem, hogy a pártokra szükség van, mint szervező erőre, de a haladási irányt inkább a különböző kutató intézetek mondják meg. Magyarán, a pártok közvetlen befolyását az állami életre nem tartom kívánatosnak. Sem a mostani sem a múltbeli, sem a jövendőbeli pártokét.
ktkj.blog.hu/2011/09/25/a_demokratikus_kozhatalom_felepitese
ktkj.blog.hu/2011/09/26/merlegen_a_kepviselok_es_a_kepviseleti_intezmenyek

lavór 2015.01.05. 07:18:28

Az nagyon klassz dolog, hogy "berúgták a tüntetőmotort". Csak hogyan tovább? Mert ezzel az esti felolvasóestekkel mit akarnak elérni? Már a közmédia is röhög az egészen, okkal. "Vér és erőszak nélküli forradalom"... aha, olyanokkal vannak tele a történelemkönyvek. Szóval eddig volt a sétálgatás (nem sok eredménnyel), és most mi jön?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.01.05. 07:22:33

Amíg nem zúg a Gyurcsány takarodj is, hanem éppenhogy Gyurcsány és az MSZP visszatérésén dolgoztok, addig magasról leszar titeket egy igen nagy többség.
Váradi is ezért lépett ki, mert mostantól megy a teljes régi gárda (DK, MSZP), zászlókkal, jelképekkel is a tüntikre.

Mert akár tetszik akár nem, Gyurcsányt, és az MSZP-t, többen utálják, mint a Fideszt, mitöbb akár a Fideszre is szavaznak ellenükben, mint ahogyan az kiderült 2014-ben az Összefosás kapcsán.

MACISAJT 2015.01.05. 07:23:39

A tegnap kuncogva olvastam egy Indexen megjelent cikket:
index.hu/kulfold/2015/01/03/svajcra_is_sulyos_csapast_mert_az_ottani_amerikai_nagykovet/

Meg lehet nézni, milyen másképp látja az Index az amerikai nagykövet esetét, ha nem badfriend andréről van szó...
És hogy Svájc meg az ottani sajtó mennyire másként kezeli, na az is megér egy misét....

MACISAJT 2015.01.05. 07:27:50

Szóval, az amcsi hisztis picsa kifogásolta a svájci síliftek (!) lassúságát.
Erre mit ír az Index?:P Idézem:

"A nagykövet ezzel komoly diplomáciai hibát vétett. Egy diplomata ugyanis nyilvánosan sohasem bírálhatja a fogadó ország viszonyait. Ezt legfeljebb bizalmas diplomáciai iratokban teheti meg."

Hallod, badfriend?

"A nyáron Bernbe kinevezett Suzi LeVine nem klasszikus diplomata. Egyfajta ajándékként kapta a posztot Barack Obamától, miután nagy összegeket gyűjtött az elnök kampányára (hasonlóan a Magyarországra kinevezett Colleen Bradley Bellhez). A szabályok ettől függetlenül vonatkoznak rá, és LeVine-t már figyelmeztették is, hiszen már korábban is szerette a Facebookon keverni a politikai és a személyes megnyilvánulásokat. Az amerikai külügy irányelvei szerint az amerikai lazaságot külföldön sokszor udvariatlanságnak veszik, ezért egy rossz húzás könnyen személyes vagy a nemzetre vonatkozó sértéssé válhat. A nagykövetek számára ezért nem léteznek privát pillanatok, ügyelniük kell minden hivatalos és személyes megnyilvánulásukra."

Bezzeg mikor badfriend a gyurcsányokkal esküszik össze meg vonulgat, az "más"...
Cska a síliftek, azok a fontosak...

"A Blick kérdésére LeVine arra nem válaszolt, hogy szerinte a svájci sílifteket bíráló kijelentése összeegyeztethető-e diplomáciai posztjával."

Látnám, amint az Index és tsai ugyanezt a kérdést feltették badfriendnek...

danesdzsu2 2015.02.02. 15:49:52

@MACISAJT: hol és mikor bírálta Goodfriend a magyar viszonyokat?

danesdzsu2 2015.02.02. 15:51:38

@Mc Master: már csak egy kérdés maradt: hülye vagy, vagy hazug?
süti beállítások módosítása