Magyarország új nézőpontból, mellébeszélés nélkül.

A Körúton Kívül

A Körúton Kívül

Így csal a NAV

2014. november 26. - Navengers

rablo.jpgVan ma egy hatóság Magyarországon, amelyik zavartalanul hagyhat figyelmen kívül jogerős bírósági döntéseket, semmilyen szerv nem meri elszámoltatni, és ha kell, több tucat ember életét teszi tönkre egy kisebb mutyi kapcsán: úgy hívják, Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Hodosi Lajos és családja ellen 2007-2008 óta foyamatosan követ el visszaéléseket a NAV, a szálak Vida Ildikó egyik közvetlen munkatársához vezetnek, akinek korábban az egyik rokona keveredett üzleti vitába Hodosiékkal. Az alábbiakban olvashatjátok Hodosi Lajos vállalkozóval készült interjúnkat, valamint a NAV által elkövetett visszaélések néhány bizonyítékát.

 

Mióta foglalkozol vállalkozással, milyen cégeid voltak, vannak?

Hodosi Lajos: Több mint 30 éve vagyok vállalkozó, még 1985-ben kezdtünk el fuvarozással foglalkozni Túrkevén, ebből a családi vállalkozásból nőtt ki végül egy kisebbfajta cégcsoport. A ’90-es években indítottunk el egy vegyesbolthálózatot, ezután nyitottuk meg a sütödénket. Később az utóbbi lett a fő tevékenységünk, a Hodosi-temékek, melyek mindig az egészség szolgálatában álltak,soha nem tartalmaztak sem tartósítószert sem pedig más egészségkárosító anyagokat, mindig a hagyományőrzés vezetett bennünket.

Már a vállalkozásunk első időszakaiban is több komoly elismerést is elnyertünk, köztük az év vállalkozója díjat, az innováció- és termékdíjat, nemzetközi kiállításokon is részt vettünk. A 2000-es években már nagyobb áruházaknak, például a Corának ,később a TESCONAK is beszállítottunk, és külföldről is rendre kaptunk megrendeléseket. Folyamatosan, évtizedeken keresztül 60-70 embert foglalkoztattuk, ipari tanfolyamokat is folyamatosan tartottunk.

Mikor kezdődtek a gondok az adóhatósággal?

HL: Körülbelül 6 -7 éve, amikor az adóhatóságot még APEH-nek hívták. Ekkor még működött a sütödénk és a nemzetközi fuvarozócégünk is, több kamionnal, a pékségi termékek szállítására használt járműveket egy telephelyen tartottuk. Ekkoriban terjeszkedett Magyarországon egy multinacionális cég, amely épp telephelyet keresett Túrkevén. A cégünk egyik ügyvédje kitalálta, hogy jó pénzért ő valószínűleg át tudná játszani nekik a járműtelepet, és a jutalék reményében fel is vette a kapcsolatot a céggel – nekünk azonban nyilván nem szólt tervéről, hiszen tudta,hogy úgysem mennénk bele.

Csak akkor tudtam meg, hogy az ügyvéd milyen tárgyalásokba kezdett, amikor a multi egyik jogásza azzal keresett meg, hogy jobban teszem, ha nem akadékoskodom és aláírom a szerződést. Mondanom sem kell mekkora volt a felháborodásom, és megmondtam nekik és az ügyvédünknek is, hogy én, vállalkozást gyarapítok és eszem ágában nincs sem eladni, sem pedig semmilyen más módon a vállalkozásom kisebbíteni, vagy leépíteni, csak gyarapítani, és nem fogom eladni az ingatlant.

Az üzlet tehát nem valósult meg, viszont az ügyvéd úr ebbe nem nyugodott csak úgy bele, „megkérte” az egyik magas rangú APEH-főosztályvezetőt (aki jelenleg is a NAV-nál dolgozik, Vida Ildikó egyik közvetlen munkatársaként) aki történetesen a sógora volt, hogy segítsen közbejárni az én esetleges szemléletváltásomhoz. Ettől fogva kíméletlen és módszeres támadások sorozatának vagyunk kitéve mind a mai napig a NAV részéről, az adóhatóság szinte üldözésszerűen vegzálja vállalkozásainkat és a családunk valamennyi tagját. Miután valós ügyekkel elmarasztalni nem tudtak, így hamísítások sorozatába fogtak.

Milyen hamisítások?

HL: A vállalkozásunk jellegéből adódóan (nemzetközi fuvarozás, illetve export-szállítások) állandó ÁFA-visszaigénylők vagyunk. Pontosabban lennénk, ha a NAV visszaadná, de sajnos, nem teszi. Azzal kezdődött, hogy az újonnan beszerzett kamionjaink áfáját nem fizették vissza 9 hónapig. Az ügyben kikértük az APEH határozatát, amiben egyszerűen hamis adatok voltak. A határozatban azt állították például, hogy nem adtuk le a napi pénztárjelentést. Viszont viszont annyira nem voltak körültekintőek, hogy a határozat mellékletében ott volt maga a pénztárjelentés, sőt, a revizor által kézzel írt, az aláírásával ellátott jelentés is arról, hogy átvette a pénztárjelentést. A pénztárjelentés állítólagos elmulasztása miatt egyébként további 500 000 forint bírságot kaptunk.

 A Hír TV archív riportja az esetről

 

Ugyanebben a jelentésben azt is állították, hogy a papírokon rosszul tüntettük fel a (üzleti tevékenység típusát jelölő) TEÁOR számot. Ennek igazolására a határozatba be is szerkesztették ezt a lapot, azonban a mellékletbe viszont megint ott volt az eredeti, jól kitöltött lap. Az ügyben számon kértük az APEH egyik munkatársát, erre ő bizalmasan elmondta, hogy a felettesei utasították, hogy beleírja ezeket a határozatba. Sőt, mondta, még örüljünk is annak, hogy csak ennyi bírságot kapunk, mert a felettesei 100 százalékos bírságot szántak nekünk, amit ő alkudott le a felére, mivel tudja, hogy mi nem vétettünk semmit.

Ezután fellebbeztünk az adóhivatalnál, majd egyéves huzavona indult, ide-oda dobálták az ügyet. Közben persze minden ÁFA-visszatérítést befagyasztottak, megkezdődött a cég kivéreztetése.

Ráadásul közben az egész családra vagyonosodási vizsgálatot vetettek ki: még a 82 éves, járókeretes édesanyámra is, akit nekünk kellett bevinni Szolnokra az adóhivatalba. A vizsgálatok kapcsán több tízmilliós bírságot kaptunk, az adóhatóság azt állította, nem tudják megállapítani a vagyonosodásunk hitelességét, ezért csak becsülni tudnak, és úgy találták, ami a birtokunkban van, azzal nem tudunk elszámolni. Pedig valójában ki sem jöttek hozzánk, a szolnoki irodából „becsülték meg”, hogy mennyi vagyonunk van. Egyébként az ügy során nagyon sok tisztességes adóhivatali dolgozóval találkoztunk, akik viszont függnek a korrupt vezetőktől. Az egyik ilyen tisztességes APEH-os mondta, hogy a vagyonosodási vizsgálat az adóhatóság egyik fegyvere azok ellen, akik szembeszáll velük.

Próbáltatok bírósághoz fordulni?

HL: Többször is, először 2009 környékén. Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor az APEH jogosulatlannak vette a húgom, Judit diplomáját. Judit az adóhatóság előtti képviselőként dolgozott különböző cégeknek, természetesen minden idevonatkozó és bejelentett engedély mellett. Ebben az időszakban, a visszatartott áfa miatt ez volt a család egyedüli bevétele. Azonban az adóhatóság hirtelen kimondta, hogy nem dolgozhat tovább, azt állították, a diplomája nem elfogadható, pontosabban hogy „kétséges” az eredetisége. Emiatt az ügyfeleinknek ki is küldtek egy értesítést, hogy ha továbbra is Hodosi Judittal kívánnak megbízásokat adni, szigorított adóvizsgálatra számíthatnak. Mi természetesen kerestük az igazunkat, és igazolást kértünk és kaptunk is úgy az egyetemtől, mint a cégbíróságtól, hogy a diploma eredeti és természetesen végezhetjük a tevékenységünket, de a NAV-ot ez sem érdekelte, ezért bírósághoz fordultunk.

diploma-1_1.pngA per kb. hat hónapig tartott, végül jogerősen megállapították, hogy igazunk volt, de ennek semmi eredménye nem lett. Amikor Judit az első ügyféllel együtt megjelent a Szolnoki APEH ügyfélszolgálatán, ott megmondták neki, hogy felsőbb utasításra nem engedélyezhetik, hogy képviselje az ügyfelet. Mondanom sem kell, hogy ezt követően jó néhány ügyfelünket is elkezdtek vegzálni.

2013-ban szintén bírósághoz fordultunk, eddigre kiderült, hogy az ÁFA-ügyben a másodfokú adóhatósággal sem megyünk semmire. De sajnos a bíróság keze is meg volt kötve, ők csak annyit tudnak tenni, hogy megsemmisítik a NAV-határozatokat. Ez többször meg is történt, azonban a vizsgálatok továbbra sem álltak le, jelenleg is több mint 122 egyidejű vizsgálatot folytatnak ellenünk, úgy, hogy semmi féle köztartozásunk nincs, és mintegy 30 millió forint adózói többletünket tartják vissza jogtalanul. Az egyik ügyvéd egy alkalommal azt mondta: nincs olyan bíróság vagy rendőrség, ami nyíltan meg meri támadni a NAV-ot, mint társhatóságot itt a megyében. Ebben úgy tűnik, lehet valami, mivel a rendőrség és az ügyészség 4 oldalas bizonyítási indítványt hagyott figyelmen kívül, úgy, hogy még fellebbezési lehetőséget sem adott!

Milyen jogerős ítéletek születtek még az adóhatóság ellen?

HL: Több ügyben a másodfokú adóhatóság ítélt a javunkra, de pozitív következménye ezeknek sem lett. Egy revizori jelentés például nem ismerte el valósnak a tevékenységünket, azt állapították meg, hogy nem is gyártunk pereceket, és hogy ezért nem igényelhetünk vissza ÁFA-t. A döntés ellen fellebbeztünk, a másodfokú adóhatóság megállapította, hogy az elsőfokú törvénytelenül járt el, és megsemmisítette a határozatot, ami szerint az ÁFA-t nem lehet visszatéríteni. Ezt az adóhatóság teljesen figyelmen kívül hagyta, és később is hivatkozott a már korábban megsemmisített határozatokra.

Összesen kilenc hasonló határozatról állapította meg a másodfok, hogy törvénytelenek, és új eljárásra kötelezte az első fokot. Több, már kifizetett bírságról szóló határozatot is megsemmisítettek, ilyenkor a törvény szerint azonnal vissza kéne téríteni a bírság összegét: ezeket szintén máig nem utalták még ki.

scan.jpg

Talán a legdurvább eset az volt, amikor 2014 elején a revizor (elsőfokú adóhatóság) megállapította, hogy az áfa-visszaigényléseik az elmúlt negyedévben jogosak voltak, és úgy ítélte meg a revízió, hogy ki kell nekünk utalni a 887 ezer forintot. Ez sem jött össze, mivel az ügygazda, a folyószámla-osztály NAV-os ügyintézője saját aláírásával kiadta, hogy a jogerős döntés ellenére sem hajlandó kiutalni a pénzt.

Máskor köztartozásra hivatkozva utasították el az ÁFA- visszaigényléseinket, annak ellenére, hogy korábban jogerősen megállapították, hogy már minden köztartozást rendeztünk. Egy másik esetben szintén a NAV folyószámla ügygazdája hivatalos közokiratban közölte velünk, leírta és bélyegzővel ellátta, hogy nem hajlandó figyelembe venni a Bíróság jogerős végzését sem! Sőt ami talán mindent visz, hogy dacára a Miniszterelnök úr közrádióban tett bejelentésének ellenére, miszerint a korrupció felszámolása tekintetében zéró toleranciát hirdet meg. és minden közalkalmazott köteles minden bejelentett korrupció gyanús esetet kivizsgálni. Nos, mikor állampolgárként kértem a NAV ügygazdáját esetünkben esetleges korrupció kivizsgálására, nemes egyszerűséggel megtagadta. Hivatkoztam a Miniszterelnök úr szavaira, kijelentette, hogy ő akkor sem hajlandó semmiféle vizsgálatra.

Milyen következményei lettek ezeknek a visszaéléseknek?

HL: Összesen közel 2-300 millió forint kárt szenvedtek a cégeink, a népgazdasági kár több milliárd forint. A családom anyagilag és egészségileg tönkrement, a lakásunkban kikapcsolták a gázt, közben 8-10 milliós adósságot halmoztunk fel a folyamatos pereskedés miatt, ügyvédek és adószakértők fizetésére.

A cégeink alkalmazottjai is elvesztették a munkájukat, 2014 februárjára az utolsó alkalmazottunk is utcára került. Nagy részük most közmunkás, van, aki külföldre ment dolgozni. A legrosszabb az, hogy jelenleg több érvényes megrendelésünk van is külföldi cégektől és áruházaktól. Ha újra tudnánk nyitni az üzemünket, és tudnánk fizetni az alkalmazottainkat, több száz főt tudnánk alkalmazni, hiszen begépesített saját üzemünk bezárva, a szerződött vevő partnereink folyamatosan követelik a termékeinket.

teljes lista1.png

Az adóhatóság visszaéléseinek listája Hodosiékkal szemben, ügyszámokkal

A bejegyzés trackback címe:

https://korutonkivul.blog.hu/api/trackback/id/tr736933935

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Horváth András hazudott, vagy csak nem bontotta ki minden részletét az igazságnak? 2014.11.26. 20:30:15

Valótlanságokkal, féligazságokkal, csúsztatásokkal és ferdítésekkel hergelni és manipulálni a közvélemény arra fogékony részét nagyon aljas dolog. Pláne, ha valaki azért teszi, mert a tanult szakmájára ráunva ezzel a módszerrel próbál felkapaszkodni a ...

Trackback: Mit keres még Gyurcsány Ferenc a politika húspiacán? 2014.11.26. 20:26:14

Elkúrtuk Feri akkora vehemenciával próbál az ál-civil ellenzéki mozgalmak élére állni, mintha abban bízna, hogy már senki nem emlékszik a Nagy Őszödi Coming Outra. Pedig a stílus ugyanaz. Ez az ember a korrigálhatatlan, súlyos jellemhibák és személyis...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paráznabillegető 2014.11.26. 15:23:00

na, és akkor most milesz?
merhogy még vagy fél évtizedig zárva lesz, az biztos.
mennyen ki osztrákba pékkedni, oszt szarni bele az egész kárpátmedencébe. ha olyan faszagyerek, ahogy leírta a tevékenységét, akor kb háromév alatt az itteni vesztesége is visszajön, oszt tralala.
ellenben ha igazi keményvonalas patrióta, akkor béke a család poraira...

steery 2014.11.26. 15:28:17

Tanulságos történet. No, ezért nem javul a helyzet az országban. Hiába teljesít jobban a rendszer, ha ez csak egymás kicsinálása terén nyilvánul meg. És hiába pörög a gazdaság, ha közben üresbe van téve a motorja és felbakolták a kerekeit. És a nyilvánosságra kerülő ügyek csak a jéghegy csúcsa, pont mint a gyerekmolesztálások, bántalmazások, szexuális erőszak, lopás és ezer egyéb bűncselekmény esetében. Ilyen szintű össztársadalmi belharc, széthúzás és egymás akadályozása, elgáncsolása mellett valóban képtelenség boldogulni.
Én például még soha, egyetlen sikeres emberrel sem találkoztam a környezetemben, pedig az elmúlt évtizedekben azért több száz emberrel volt lehetőségem megismerkedni, akik a legkülönfélébb végzettséggel dolgoztak a legkülönfélébb területeken. De mindegyikük szerencsétlen nyomorult volt, aki csak vegetált és az élete jobbára kudarcok, sikertelenségek, eredménytelenségek és bukások sorozatából állt. Amit a környezetének köszönhet főként, nem magának. Ez azért elég elgondolkodtató felismerés, nem?
Valóban ennyire barbár, önpusztító és ember ellenes a társadalmunk? Tényleg csak ennyi telik tőlünk?

slowMotion 2014.11.26. 15:36:28

A fennti eset nem egyedi.

Netuddki. 2014.11.26. 15:39:58

Azért egyvalamit jó lenne megmagyarázni. Ha egy cég jól megy akkor nem ÁFA visszaigénylő, hanem egyenesen nettó ÁFA befizető. Hacsak nem ÁFA csaló, de azt meg tuggyuk, hogy mindenkinek nem lehet csak azoknak akiknek a NAV engedi
Az meg köztudott, hogy ha valamelyik cég ÁFA-t akar visszaigényelni akkor számíthat a NAV basztatására. Már ha nincs a "kivételezettek" között. Tehát egy "eccerű" cégnek ezzel számolni illene.

sanyix 2014.11.26. 15:41:54

@slowMotion: nem bizony. Apámat is megszivatták(szerencsére "csak" 1,5 millát nyúltak be tőle), az apeh történetét cáfoló bizonyítékot meg leszarják. Nem lehet semmit tenni ellenük.

Olyan az APEH/NAV mint mint a maffiacsaládok erős emberei akik berontanak a nekik nem engedelmeskedők üzleteibe, és baseball ütőkkel mindent szétvernek.

Dr Gregory House 2014.11.26. 15:52:28

Álom, álom, jogálom...

bearman 2014.11.26. 15:53:35

Hiába, az állammaffia már csak ilyen. A Cosa Nostra sírva könyörög Don Vittorionál a receptért...

Menyus Péter 2014.11.26. 16:05:25

Vagyonososdásban és a NAV szivatásában tudok segíteni!

fifibá55 2014.11.26. 16:14:55

Tisztelt Blogszerző!
Az Önre , családjára és Ptk. szerinti közeli hozzátartozóira kiterjedő, 1980-2015 időszakra kiterjedő vagyonosodási vizsgálatot ez év december 21-én 21.30 órakor kezdjük meg, a vizsgálat előreláthatólag 10-12 napot vesz igénybe. Felhívom figyelmét, hogy a vizsgálatban érintettek a megjelölt időszakban az érvényes jogszabályok alapján kötelesek folyamatosan hatóságunk rendelkezésére állni; a vizsgálat akadályozása pénzbírság kiszabásával büntethető.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.11.26. 16:33:21

A NAV-nál a hírek szerint háromféle eljárás van, kíváncsi lennék a százalékos eloszlásra:
- törvényes
- törvénytelenül büntető és zaklató
- törvénytelenül futni hagyó, vizsgálatot megtagadó

Vajon a vagyonosodási vizsgálatok mekkora része indult NAV-alkalmazottak ellen?

sas70 2014.11.26. 17:03:31

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Ha figyelmesen olvasol akkor kiderül, hogy az export tevékenység miatt van visszaigénylő pozícióban a cég. A másik meg tárgyi eszköz beszerzés miatt. De ez a történetben mindegy, mert nem is erről szól a dolog, hanem arról, hogy jogerős bírósági határozatokat hagynak figyelmen kívül. Jogbiztonság, jogállam stb?
Amúgy nagyon tanulságos történet!

MACISAJT 2014.11.26. 17:09:56

Végre valaki aki kiáll (ki mer állni) , névvel , címmel, dokumentumokkal és nem "zöld dossziékat"
lobogtat ,semmmire sem jó hablatyokkal.

Ha ilyenekből lenne tíz/száz/ezer...akkor lehetne valóban érdemben tisztulás ebben az országban.
Hajrá !

sanyix 2014.11.26. 17:13:33

@bearman: nem csak Don Vittorionál, látható hogy Don Francesco-nál is így volt. Megint egy újabb bizonyíték rá hogy fidesz=maszop=szadesz az hogy választani lehet csak színház.
Elszámoltatás nincs(csak pár piti kirakatper), változás nincs, és nyilvánvaló hogy a nagyobb mutyikat nagy egyetértéssel csinálják.

sanyix 2014.11.26. 17:23:10

@MACISAJT: okoska, saját maga adatait lobogtathatja, mert ő így akarja. De mások adatait nem lehet csak úgy lobogtatni mert szétperelik az érintettek...

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.11.26. 17:31:25

Szomorú történet, sajnos nekem is volt részem hasonlóban.

dr. mesterséges színezék 2014.11.26. 18:02:03

@MACISAJT: "Ha ilyenekből lenne tíz/száz/ezer..."

Meg esetleg, ha lenne a huhogótábortban tíz/száz/ezer, aki nem békemenetel reflexből, ha a vízfejet kritika éri kilógó lólábak miatt...
De nincs, cseszd meg, NINCS!

J_W 2014.11.26. 18:10:28

nicktolvajmentesítő_kovi1970: Ha itthon megveszel valamit, akkor azt ÁFA-val növelt értéken vásárolod, és ha külföldre (EU) adod el, akkor ÁFA mentesen értékesíted. Pl. veszel valamit itthon 10.000 Ft + 2.700 Ft ÁFA-ért azaz 12.700 Ft-ért, és eladod nettó 11.000 Ft-ért. Ha itthon adod el, a hozzád befolyó összeg 11.000 Ft + 2970 Ft ÁFA azaz 13.970 Ft. A különbség 1.270 Ft, ebből 270 Ft megy az államnak ÁFA jogcímen, nálad marad 1.000 Ft. Ha külföldre adod el, a hozzád befolyó összeg 11.000 Ft, az állam pedig visszafizeti (75 napon belül!) a beszerzés ÁFA tartalmát 2.700 Ft-ot, tehát szintén 1.000 Ft marad a bolton, csak az ÁFA részére várnod kell, addig mínuszban vagy... Szóval likviditás szempontjából ez ebben a formában nettó szopás.

2014.11.26. 18:14:53

ezert csinal egyszeru ember kint ceget, mashogy nem megy. (erdemes azt a cikkset is vegigolvasni, ahol leirtak, hogy osztrakoknal ugyan tobb az ado, de segitenek, nem vegzaljak a vallakozni vagyokat)

csedársajt 2014.11.26. 18:20:21

MAffiokrácia. Hányszor leírtuk, elmondtuk, stb, mi lett ,semmi.

A legnyálasabb, legundorítóbb, leggengszteresebb brazil trágyasorozatokban, ahol mindeki megvehető, úgy beszél és gondolkodik mint egy rossz buta ripacs, kb egy komoly jogállam portréja van a hazai közállapotokhoz képest.

És ez nem most kezdődött, a csírák, a létre sosem jött jogállam mögötti maffiakapcsolatok , az ilyen olyan kiváltságosok, mindenki felett álló hatalommal korlátlanul visszaélő körök tobzódása a rendszerváltástól a privatizáción át folyamatos és mindennapos.

Ez a tocsikok, a smittpálok, a kulcsárok, a vargazolibácsik, a weisz róbertek, a simonok, a botrányos és elképesztő ügyek országa, ahol furcsaságból és gengsztertempóból több jut egy napra, mint máshol egy élet alatt.

ÉS ahol ez nem odafent, a nagy, egymást kicsináló multimilliárdos főmuftik és nagypoltikusok körében zajlik kizárólag, nem.

Ez az az ország, ahol bárkit, bármikor elérhet, bárki bármikor bármiért kaphat 8-10 év börtönt, esetleg valamiféle "visszautasíthatatlan ajánlatot", akármikor elvehetik az üzletét, az életét a vagyonát, mindenét.

Vagy ő maga lesz egy jogellenes intézkedés, egy maffiarendszer csicskája, végrehajtója, eszköze, aki kussol és végrehajtja a fentről jövő parancsot, ha jót akar magának.

Csalóland, cigányország, ahol hülye aki nem csal, mert a csalás, az eltitkolás, a korrupció, a kenőpénz, az ismeretség intézményes és kötelező.
És ahol a cigányt azért utálják, mert saját magukat látják benne egy primitivebb harsányabb módon tükröződni.

Nem taggyűlés volt · http://coub.com/view/3zq19 2014.11.26. 18:37:34

Atigris jut eszembe. Nagy rendszerintegrátor több milliós inkasszót kap.
Munkatársakat elveszti, mert nem tud nekik fizetni. Microsoft és egyéb partnercégeket elveszíti, ezáltal az ügyfeleket is elveszíti.
Mire a bíróság kimondja, hogy jogtalan volt az inkasszó, már az egész cég szétesett.
Se dolgozók, se partnerek, se ügyfelek.
Következmény? Semmi.

panties 2014.11.26. 19:54:43

ha velem történt volna ez, mindent elkövettem volna az igazam érvényesítése érdekében, pláne ekkora veszteségekkel a nyakamban, amiket itt leírtak

és ahogy a cikk leírja, itt nagyon úgy néz ki, hogy a szenvedő félnek megcáfolhatatlan írásos bizonyítékai vannak

ha az sem vezetett semmihez, hogy az LB - v. ha addig nem jutottak el -, a másodfokú adóhatóság megszüntette az elsőfokú határozatot, akkor még mindig lettek volna lehetőségek:

- adóhatóság beperlése (kell hozzá egy jó magyar ügyvéd, nem kell sztár, hiszen az írásos bizonyítékok elég egyértelműek) -> ilyenkor ugye nem "hatóságon belül" marad a döntés
- ha magyar ügyvéd fél nekimenni a nav-nak, hát akkor keresni kell valami külföldön élő magyar ügyvédet, ahova a nav keze már nem ér el, és nem árthat az ügyvédnek
- ha a pereskedés után a bíróság mégis valamilyen "nyomás" hatására a nav igaza mellett döntene, még mindig lehet vinni az ügyet Brüsszelbe, az EU bírósága elé (nem vagyok járatos a jogi szervezetek tekintetében, de tudom, hogy van ilyen)
- és ha a felperesnek valóban igaza van (amiben személy szerint nem kételkedek), akkor a nav nagyon megszívja

én ebből akkora botrányt csaptam volna, hogy csak na: jelentkeztem volna tv-ben interjúra a bizonyítékokkal, minden médiában hangoztattam volna, hogy mi történt itt, meg lett volna a hatása

miért hagyja magát a cég legyűrni??

Alick 2014.11.26. 20:04:05

Ennyi kifizetett büntiből már lassan össze lehetne hozni egy halálkommandót, ami likvidálja az összes ügyben érintett adóigazgatási vezetőt... :)

ecpeckimehecc 2014.11.26. 20:24:30

En egy volt ugyfelemnek dolgoztam. A munka ara 2.000.000+afa volt. Ugyfel elegedetten atvette a munkat es a szamlat, majd par havi surgetes utan fizetes nelkul felszivodott. En persze befizettem az akkor ervenyes 500.000Ft afat. Ugyvedi tanacsra megkisereltuk az afa visszaigenylest. Hiba volt.
APEH hazhoz jott, teteles eszkozvizsgalat es hasonlok. AFA-t nem kaptam vissza, csak egy 100% buntetest mint adocsalo. Osszes kar igy: 3.000.000Ft.
Igy vallalkozz Magyarorszagon.
Most Angliaban tolom az ipart. Isten eltesse a kiralynot.

xitlalli 2014.11.26. 20:34:28

panties: ez így szépen hangzik, de azért nem így van. Az én ügyem szintén 2008-ban kezdődött, ez év elejére minden létező peremet megnyertem a NAV-val szemben, ügyvédek nélkül, mert már arra sem maradt pénzünk, ugyanis amíg a folyószámládon ott a felkönyvelt adóhiány és az ahhoz kapcsolódó egyéb követelések, még ha a bíróság fel is függesztette a végrehajtását a jogerős ítéletig, mindenki szemében adócsaló voltam, a bankok a következő fordulónapon mondvacsinált indokokkal nem hosszabbították meg a hiteleket, azonnal esedékessé váltak, nem juthattunk hozzá az elnyert támogatásokhoz, ami miatt leálltak a fejlesztéseink. A "miattunk" ellenőrzésbe vont partnerek, nyilván ránk haragudtak, pláne amikor 10 milliókra megbüntették őket, olyan nyilatkozatomra hivatkozva, ami soha nem is létezett. Most, hogy már minden per jogerősen igazat adott nekünk, a folyószámlánkon közel 1 évvel később is még több tízmilliós adótartozás van felkönyvelve, sőt most novemberben közel 2 milliós késedelmi kamatot csaptak hozzá 2013-ra számolva. A stressz miatt cukorbeteg lettem, amputáltak, a teljes magánvagyonunk ráment ezekre az ügyekre, bármikor kilakoltathatnak, mert a magánhiteleket sem tudtuk már fizetni. Mindezt talán megúszhattam volna, ha az első vészjósló jelekre átpasszolom a cégeket Kaya Ibrahim és társainak, de a becsületem fontosabb volt. Lehet hülye vagyok.
A bíróság által elrendelt megismételt vizsgálatok során minden határidőt semmibe vesznek, hogy minél később kezdődhessen el a közigazgatási eljárás során okozott kár megtérítése iránti per, ahol bár a károkozást nem kell bizonyítani, de a kár értékét igen, ami megint egy kemény menet.

De mondj bármekkora összeget, ami szerinted kártalanítani tud azért, hogy egy luxusnak nem mondható, de a hajtós munka ellenére kényelmes életből a mély szegénységbe taszítottak, hogy tönkretették a szakmai hitelemet, és szinte lehetetlen kitörölni a partnerek agyából az adócsaló bélyeget, amit rám sütöttek, az egészségkárosodásokról nem is beszélve, hogy kerekesszékbe kényszerültem.

Ráadásul a legnagyobb anyagi kárt az állam szenvedte azzal, hogy tönkretettek néhány olyan céget, akik folyamatos Áfa fizetők voltak, mert mi soha egy fillért nem igényeltünk vissza, csak fizettünk, közvetlenül és közvetve majd 100 embernek volt adó- és járulékfizetéssel járó munkája általunk, és a cégeink már a megalakulásuk évében nyereségesek voltak azaz társasági adót is fizettek.

Minden tiszteletem Hodosi Lajos úré, hogy továbbra is harcol az igazáért, erőt ad, hogy nem vagyok egyedül. További kitartást!

Dr_utcai_arcos 2014.11.26. 21:10:46

Bocs, de aztakurva...Mondjuk meg se próbálom megérteni, de csak ami "magyarul" meg van fogalmazva, már az hihetetlen. Én sem értem, mit csinál még itthon, már régen össze kellett volna pakolni a batyut.

látjátok feleim szümtükkel 2014.11.26. 21:20:49

Én hivatali hatáskörben elkövetett visszaélés miatt feljelentést tennék, majd indítanék egy kártérítési pert is.

2014.11.26. 21:27:36

panties: el kellett volna olvasni rendesen: lehet neked barmilyen birosagi papirod, szarik ra az nav nagyivben
amig nincs szemelyi felelossege az adohatosagon belul az irodistanak, amig a birosagi iteletet csak ajanlaskent kezeli a nav, es barmeddig visszatarthatja, addig semmi se fog valtozni.
ha a torvenyhozo akarna, tudna tenni ellene, de akkor nem lehetne halaszni a zavarosban, meg a haverokat kimentegetni. Na ezert nem kell itthon vallalkozni.
Csak, hogy ertsd, fejer megyeben kb 3-4 eve kiment a meseauto es elvitte a fel (akkor meg) apeh irodat kocsikazni, asszem valami 40 embert raktak be, mert penzert kicsinaltak a konkurenciat, szemethunytak a kedvezmenyezettek folott. Vegul ugy buktak le asszem, hogy olyat piszkaltak, akit nem kellett volna. Nem lesz itt semmifele valtozas, mar torvenyesitik az egeszet.

totalnick 2014.11.26. 21:35:59

Az ügyvédet és az APEHes sógort fejberúgta már valaki? Jah.. Akkor mit tetszik itt sírni? Azoknak nincs családja, gyereke, akit meg lehet fenyegetni? Pár száz rongyból rendezni lehetne az ilyen vitás kérdéseket.

Netuddki. 2014.11.26. 21:45:56

@J_W: Nem szopás, lopás. A NAV meglopja a magyar állampolgárt. Plusz a kamatok. Vagyis nem a NAV hanem azok akik ott dolgoznak.
Meg az hogy lehet persze, hogy magasról szarnak a bíróságra? Azt sem a NAV csinálja hanem azok akik ott dolgoznak.

Ettől függetlenül a történet nekem nem kerek. Szerintem alapvetően belföldre értékesítettek. Akkor meg az ÁFA visszaigénylést simán le lehet írni a befizetendőből. Meg az is elgondolkodtató, hogy minek kellett egy akkora eszközbeszerzést megcsinálni, hogy a vissza nem kapott ÁFA padlóra küldje a céget.

Ettől függetlenül addig szórakoznak az állampolgárokkal amíg valaki mielőtt öngyi lenne csinál egy kis szétcsapatást a helyi navosoknál. Amolyan sarokba szorított patkány módra...

dr. mesterséges színezék 2014.11.26. 21:53:03

@Nem taggyűlés volt: Az UD Zrt esetében ezt sikerült felfogniuk a fijúknak (és véres kardként körbehordozniuk), de azóta valamiért, valahogyan gyengült a felfogóképességük.

Deviáns 2014.11.26. 22:00:11

Szerintem 2008-2009-ben ki volt adva az apeh-nek, hogy minden céget vegzálni kell és adóbírságot kiróni a költségvetési lyukak foltozására. Az én munkáltatómat 4x kóstolták be egy év alatt úgy, hogy nem kicsi, nem magyar érdekeltségű, sok profitot termelő cég, külön könyvvizsgálókat alkalmaz saját ellenőrzésére, és kínosan ügyel az összes törvény és adójogszabály betartására. Persze nem találtak semmit, de a 4x elrendelt vizsgálat azért mutatja, hogy mi is volt a cél valójában.

xitlalli 2014.11.26. 22:01:59

@látjátok feleim szümtükkel: a jogerős bírósági ítélet, "csak" hatályon kívül helyezi a megtámadott határozatokat, de új eljárás lefolytatására kötelezi a NAV-ot, azaz nem azt mondja ki, az esetek túlnyomó többségében, hogy adózási ügyben az ügyfélnek volt igaza, hanem azt, hogy az adott határozatok jogsértő módon születtek, a felsorolt bizonyítékok, az eljárás módja nem felet meg a hazai és EU-s jogszabályoknak. Az ítélet kézhezvételét követő 60 napon belül kell megkezdeniük a megismételt vizsgálatot, ami a mi esetünkben 120-150 nap elteltével indult el, de a legutolsó megnyert perünk esetében már 240 nap telt el, anélkül, hogy elindult volna. A vizsgálatra 90 nap áll rendelkezésükre, ami különböző okokra hivatkozva szüneteltethető, vagy újabb 90 nappal hosszabbítható. A mi esetünkben a hosszabbítás indoka az volt, hogy újbóli részletes nyilatkozatra van szükség, amihez a közel 300 kérdést 5 nappal a 90 nap lejárata előtt postázták, úgy, hogy előtte semmit nemit nem kértek, csak ketyegett az óra, bízva abban, hogy nem lesz időm a határidő lejárta előtt válaszolni. Azonban én 24 órán belül megtettem, és még a határidő lejárta előtt átvették, de ekkor már úton volt a végzés a 90 napos meghosszabbításról. Az újabb 90 nap a múlt héten járt le, de talán mondanom sem kell, hogy semmi, de semmi nem történt ez idő alatt, azaz akár már 89 nappal korábban is végezhettek volna. A bíróság az ítéletében természetesen felhívja a figyelmüket, hogy milyen szempontok alapján vizsgálódhatnak, és a hatályon kívül helyezett megállapításokat nem tehetik meg újból, de attól eltérő bizonyítékokra hivatkozva újból elmeszelhetnek. Azaz lehet jövő héten kapok egy olyan jegyzőkönyvet, ami szerint, bár korábban az volt a gond, hogy nem volt rajtam sapka, most az, hogy volt. Ez esetben ismét másodfok, majd bíróság. Ha a megismételt vizsgálat azonban nem tesz új megállapításokat, akkor értünk a végére, onnantól bizonyított a jogszabálysértés, és a károkozás. Amíg ez nincs meg, kár is pert indítani, mert érdemben nem fogja tudni a bíróság lezárni a pert és ítéletet hozni, és a kártérítés összegét megállapítani.

jogalany 2014.11.26. 22:52:35

Ha azt hisszük ez csak egy egyedi ügy, hát tévedünk, mert az élet birói területén, vagy önkormányzati területen is tucatjával vannak ilyen ügyek, mikor hamisítanak, iratokat eltüntetnek, a jogszabályokat, még az alkotmányt is semmibe vesz bíró, sőt falaz neki a bírósági vezetője is. Csak az kell hozzá, hogy legyen egy rokon, vagy jó ismerős akinek érdekét illik neki felvállalnia. És holló a hollónak nem vájja ki a szemét alapon egy felettes szerv sem jár el ellenük. Nincs bizalmam az állami szervek felé. Kisvállalkozó ismim már nem is panaszkodik, hogy az önkormi rendelést csak 30 % rebak ellenében kaphat meg. Mint Kósa mondta, mit háborognak, hogy luxus uton vagyok, hiszen ez csak 3 heti jövedelmembe került. Egy retur repjegy 1,2 - 1, 4 millió + szállás luxus szállóban, + belépő a Rolling Stones estére, + bár és étterem költségek + ...+.....+.....s mindez neki csak 3/4 havi jövedelme, saját bevallása alapján. Az MSzP ettől összeségében többet lopott, de sokan voltak rá, most koncetrált az elosztás. Ehhez jön idönként valakinek jogbiztos lottó milliárdok. Mert hogy csalnak a nyilvántartásnál az biztos!

dr. mesterséges színezék 2014.11.26. 23:18:56

@xitlalli: És ez még nem az igazi illiberális demokrácia, csak egy enyhe szellentés belőle.

dr. mesterséges színezék 2014.11.26. 23:26:26

@Deviáns: "Szerintem 2008-2009-ben ki volt adva az apeh-nek, hogy minden céget vegzálni kell és adóbírságot kiróni a költségvetési lyukak foltozására"

Korábban kezdődött: Draskovics 2005-ben adta ki az ukázt, hogy az áfát visszaigénylőknek lófaszt a seggükbe, amit az APEH egy főhajtással teljesített - amelyik cég cash flowját szétcseszi az ügylet, az így járt.

Nem véletlen, hogy az MSZP maradékának olyan lapos a pofája NAV-kérdésben.

Mercel 2014.11.27. 00:51:22

@ecpeckimehecc:

Pff ezt én is ismerem a szarházi már akkor tudja, hogy nem fog fizetni amikor megrendeli a munkát, végül tényleg nem fizet de az apeh fck nav tartja a markát a kiállított számla után járó adóvonzatért, hiába mondod, hogy nem baj, hogy ez csak egy számla ember? Nem fizették ki..
A dühítő az, hogy téged durván megbüntetnek ha a soha ki nem fizetett számla utáni adót nem fizeted be, de arra már nincs akarat, hogy a csalókat elkapják..
Mondjuk rövid távon megoldás volt, amikor egy behajtó társaságnak is elkezdtem dolgozni..:)
Felhívtam az ügyfelet lerázott, odamentem kidobott, odamentek a "fiúk" fizetett.
De így vállalkozni idegörlő volt.

Mercel 2014.11.27. 00:54:40

Ez az egész sztori iszonyatosan jól megmutatja milyen államban élünk.
Kitartást a családnak, és ne adják fel!

Netuddki. 2014.11.27. 07:50:47

@Mercel: Pontosan erre utaltam. Ha nincs jogállam akkor jön az önbíráskodás. Csak felmerül a kérdés, mi a jó büdös lófaszt csinál a rendőrség, a képviselőink, a kormány azért a pénzért amit havonta felvesznek? És egyáltalán ezt a pénzt az adófizetők végül is csak kidobják az ablakon.

denisaw. 2014.11.27. 08:48:03

Szerintem a legnagyobb baj az, hogy túl sok ember dolgozik olyan hivatalokban, ahol kevesebb is elég lenne...Persze nem az igazi dolgozók szintjén, hanem a vezetők szintjén...a kis dolgozó - mivel félti megélhetését- azt teszi, amit neki mondanak...Minél több vezető van, annál nagyobb az esély arra, hogy átfedések lesznek..rokoni, haveri alapon beleszólnak a kis dolgozók munkájába, megszabják kit, mikor kell baszogatni....Na, ez a szégyen....Ehhez még jön az, hogy ezek a vezetők nem értenek az adott munkakörhöz, mert csak berakták a seggüket, azon az alapon, hogy ha majd kérik szívességet tesznek viszonzásul a melóért....Ez az ország mindig is ilyen volt....berakom a haver/rokon seggét egy jól fizető helyre, aki majd szintén berakja a haverját/rokonát egy zsíros pozícióba...a végén pedig eljutunk oda, ahol most vagyunk...vezető pozíciókban hozzá nem értő, degenerált kretének...a szakemberek, elhivatott dolgozók kihullanak, mert értenek hozzá és valóban végzik a dolgukat....a Fidesz kormányzása előtt is voltak ilyenek, de! akkor még ügyeltek arra, hogy viszonylag értsen az illető az adott pozícióhoz....és akárki akármit is mond, nem voltak ilyen összegű lopások és mutyik..a cégeket nem lehetetlenítették el olyan szinten, mint most..lehet szidni az Mszp-t, van is miért, de ha valaki figyelt, akkor már észrevette, hogy a fidesz szépen, sunyiban rakta be az embereit olyan helyekre, ahol a legnagyobb csapást mérték az mszp bandára....mire azok észbe kaptak, már a legtöbb helyen a saját embereik helyett fideszesek voltak....Jó lenne ha vki felgöngyölítené az összefonódásokat a pártoknál...jó lenne tisztában lenni azzal, hogy mennyire ellenségei valójában egymásnak a pártok..Legyen szó Gyurcsányról, vagy Orbánról...Nálunk is elkelne egy Snowden gyerek, aki képes megszerezni olyan papírokat, bizonyítékokat, ami borítaná a bilit...Hiszem, hogy kellő akarással rendet lehetne tenni a rendszerben és az országban...Mindenki aki sáros, azt sittre vágni, a vagyonukat elkobozni, teljesen átvilágítani az egész családot...Ehhez viszont tényleg kellene egy Snowden...de ez csak egy álom...

2014.11.27. 09:09:41

@xitlalli: A varázsszó a tisztességes eljáráshoz való jogy megsértése. Bizonyos bíróságok (nem itthon) rendkívül háklisak erre az alapjogra, szép kártárítéseket lehet ezzel nyerni.

szvsz 2014.11.27. 09:09:49

A sorba símán bele lehet venni az igazgatásrendészetet, ott is simán és éveken keresztül megtagadták a bírósági döntés végrehajtását amiért büntit kaptak, aminek megfizetését szintén megtagadták (magyarul le5Z@rják). Az 1xü állampolgárokkal szemben mindennaposak a jogtiprások.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2014.11.27. 09:24:58

Bírom, ahogy némely NER-propagandista...akarom mondani "civil"-blogger úgy próbálja legitimálni a (Orbán irányította) NAV törvénysértéseit, hogy "emútnyócév"-ezik.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2014.11.27. 09:27:36

@Online Távmunkás:

Engem Orbán, Lévay Anikó, Lázár, Habony vagyonosodási vizsgálata érdekelne. Elsö körben.

Ovecskin 2014.11.27. 09:30:05

nem értek hozzá, csak kérdezem: eu-s jogorvoslati lehetőség nincs ilyen ügyekben?

joska61 2014.11.27. 10:05:10

@bearman: Mint a dátumokból kiderült, nem tudod ezt az ügyet teljesen Vityára kenni.

Netuddki. 2014.11.27. 10:23:51

@joska61: Mér'? Szerinted a vidaildi kinek az embere?

Morrancs 2014.11.27. 10:38:24

Gyerekek, akit ennyire tönkretett a NAV, az forduljon már valami nemzetközi jogvédőszervezethez! Nagyon komolyan mondom, mert országon belül jelenleg nem lehet ezeket az ügyeket elintézni. Kiabálni kell nagyon hangosan, de úgy, hogy az országhatáron kívül is meghallják. Főleg most, hogy a NAV botrány még napirenden van, fel is kapnák a hírt. Azt javaslom, próbáljátok meg!

VT Man 2014.11.27. 10:42:52

@xitlalli:
". Az én ügyem szintén 2008-ban kezdődött,"

Azért milyen érdekes, hogy az MSZP képes bőszen Vida Ildikózni, miközben kiderül, hogy az MSZP-nek (sőt, Bajnainak) is megvolt a saját Vidája.

Nem mintha ez a posztolón segítene :-(

VT Man 2014.11.27. 10:45:18

@Mercel:
"Ez az egész sztori iszonyatosan jól megmutatja milyen államban élünk."

És egyben azt is, hogy milyen az "ellenzéki alternatíva" (akik 2010 előtt voltak).

Ráadásul oké, ott van a Jobbik, de az meg annyira náci és oroszbarát (hehehe, ez így együtt), hogy nem érné meg, hogy ők rendet rakjanak.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.11.27. 11:28:06

@Baszki, nincs már mit ellopni...: Az csak a második körben jöhet, előtte a korrupt NAV-os csapatot kell eltakarítani, hogy csak a tisztességesek maradjanak, akik törvényesen vizsgálnak.

xitlalli 2014.11.27. 11:35:22

@VT Man: ezek az ügyek a többségükben nem politikai eredetűek, hanem "csupán" arról van szó, hogy mindig is voltak és vannak olyan emberek, akik egy tál lencséért hajlandók kiszolgálni a mindenkori hatalmat, sőt azt túltejesíteni magánszorgalomból a tőlük elvártakat, és elhárítani minden felelősséget magukról. A mi esetünkben kifogtunk egy olyan revizort, akinek zéró ismerete volt a mi tevékenységünkkel kapcsolatosan, így bizonyos szakmaspecifikus dolgokból ő azt a következtetést vonta le, hogy az tuti susmus, és ő most megcsípte az évszázad ügyét. Aztán mire összeállt neki a kép, már annyi időt és energiát fektetett bele, és nyilván félt a lebaszástól, hogy akkor mire is pazarolt ennyi időt, ha a végén nem büntet meg, hogy inkább bevállalta a hazugságokat, pl jegyzőkönyv hamisítást, és a társhatóságok félrevezetését, remélve, hogy sosem derül ki, vagy csak jó sokára, de akkor majd széttárhatja a karját és mondhatja, hogy pedig amit leírt az igaz, csak a jogászaik voltak rosszak a per során, hogy vesztettek. A másodfokon meg az esetek többségében át sem olvassák a több ezer oldalra is rugó anyagot a fellebbezéskor, mert tuti igaza van az elsőfokú határozatot hozó revizornak, meg inkább döntsön a bíróság arról, hogy nekünk még sem fizetnünk több 10 milliót, mint ő, abból neki baja nem lehet.
Nálunk, amikor már egy szakmai partner sem maradt, akinél kapcsolódó vizsgálatot lehetett volna indítani, mert már mindegyiknél lefolytatták, a könyvelésből előkapartak egy kb 5000 forintos pizzaszámlát, és a pizzériánál indítottak kapcsolódó vizsgálatot, mert annak lezárásáig a mi ügyünkben állhatott a határidő. Így tartott nálunk majd 3 évig egy olyan vizsgálat, amire fél évnél többet nem is fordítottak.
Egyébként a döntésekkel járó felelősség elhárítása a legmagasabb szinteken is jellemző. Ez év elején egy ügyben Vida Ildikóhoz kellett fordulnunk egy felülvizsgálati kérelemmel, amit nyilván nem ő személyesen bírál el. Az a jogász akihez kerültünk, az összes létező időhúzási lehetőséget kihasználva végül olyan döntést hozott, hogy bár a bíróság több ügyben is, a jogerős ítéletében a javunkra döntött és megállapította a revizorok jogszerűtlen munkáját, ez ügyben ugyanazok a revizorok hibátlanul jártak el.
Sőt ezek után ennek a cégnek a felszámolását is kérték, az adótartozás miatt, amit olyan ügyletekből követelnek, ami a partnercégeknél jogszerűek, azaz itt fiktívek, a másik oldalon bírósági ítélettel megerősítve szabályosak.
És akkor még mesélhetnék a büntető feljelentésekről, ahol a nyomozok szinte bocsánatot kértek a határozatok átolvasása után, hogy kénytelenek tanúkat beidézni a környezetemből, és kellemetlen helyzetbe hoznak ezzel, de nekik ezt muszáj, hogy majd lezárhassák az ügyet, amiből nem is lehetett volna feljelentés sem.
Talán ha többen lennénk, akik elég erősek vagyunk mentálisan, és hajlandók vagyunk elmenni a végsőkig az igazunkért, és a bíróságok is jó vastagon megítélnék ezekben az ügyekben a kártérítést, és ezt valamilyen módon a döntéshozók is megéreznék a zsebükön, akkor talán jobban mérlegelnék, hogy mit engedhetnek meg maguknak.

xitlalli 2014.11.27. 11:37:43

@Ovecskin: előbb végig kell járni a hazai jogorvoslati lehetőségeket, és csak utána, ez pedig évek

xitlalli 2014.11.27. 11:40:11

@fagyospityóka: csak mi nem ugorhatjuk át a magyar bíróságokat, előbb itthon kell végigjárni mindent, és majd csak utána jöhet az EU

2014.11.27. 12:02:07

@xitlalli: Igen, ez benne van a pakliban. Ugyanakkor nemrég volt Strassburgban egy űgy, ahol a bíróság annak ellenére befogadot egy keresetet, hogy az nem járta végig a hazai jogorvoslati lehetőségeket. Az indok az volt, hogy a hazai lehetőségek "sebessége" már elev kimeríti a tisztességes eljáráshoz való jog hiányát.

xitlalli 2014.11.27. 12:16:02

@fagyospityóka: köszönöm, ennek utánanézek

zdanee 2014.11.27. 12:23:22

Ide nem kormányváltás kell. Nem is rendszerváltás. Ide egy kibaszott 40 napos özönvíz és újrakezdeni mindent előröl.

don padre 2014.11.27. 12:47:38

"Szar az egész" mondá jézus és a nép közé baszá a keresztet!

dr. mesterséges színezék 2014.11.27. 12:54:15

@Baszki, nincs már mit ellopni...: " Engem Orbán, Lévay Anikó, Lázár, Habony vagyonosodási vizsgálata érdekelne."

Szívesen lezavarják a kedvedért egy hétvége alatt az összeset. Vasárnap estére kész a jelentés is arról, hogy minden nagyon gromek.

Erő e-meló 2014.11.27. 12:59:10

"a szálak Vida Ildikó egyik közvetlen munkatársához vezetnek"

Az írásból ez nem jön le, hanem egy megyei szintű purparlé, amiben itt nyilván csak az egyik fél álláspontját ismerhetjük meg

Ha van konkrét adatod, neved, hogy ki az a "közvetlen munkatárs" (ez így elég tág fogalom) akkor azt ki kellene írni, ha nincs akkor meg olyan politikagyanús a sztori tálalása

Ny.Misi 2014.11.27. 13:33:17

@Erő e-meló: bevasarlas.tesco.hu/hu-HU/ProductDetail/ProductDetail/2004010801358
Nem hinném, hogy politika gyanús lenne. Létező cég, létező termékekkel, adósságok nélkül. Egyszer csak eltűnik, mert útban van...

Baszki, nincs már mit ellopni... 2014.11.27. 14:03:58

Mi a fasz itt ez a sok mandis pöcs? Brrrrrr....

mann 2014.11.27. 14:04:34

Nem bíróság kell ide, hanem népi engedetlenségi mozgalom.
3 hónap adóbenemfizetés minél több állampolgár és vállalkozás részéről.
Esélyes, hogy elhasalna ezen az ország, de a megtisztuláshoz néha rombolni is kell.

Parasite 2014.11.27. 14:36:59

elképesztő történet, ha csak a fele igaz, már akkor is förtelem, ha az egész szóról szóra igaz, akkor viszont innen már nem tudom van e még visszaút.

Dr_utcai_arcos 2014.11.27. 15:29:52

@Baszki, nincs már mit ellopni...: @dr. mesterseges szinezek: Ó, az MÁR készen van, ha valaki nagyon érdeklődne csak benyúlnak a fiókba.

dr. mesterséges színezék 2014.11.27. 17:08:33

@Parasite: " ha csak a fele igaz,"

Amikor Simicska kezeit érdemi ellenzék figyelhette, akkor tallózott az adatbázisban. Ma ilyen fézfigyelésről szó sincs. Az extrapolálás örömét meghagyom.

Katica2 2014.11.27. 18:17:47

@fifibá55: Engem december 23-án délután 2-re hívtak be pár éve - random. Egy 2700 forintos (!) tétel valahogy rossz helyen volt. Egy 20 év körüli p--a a tollával vert az asztal, hogy "Na, hol a pénz? Talán én tudjam?" Mondtam, hogy erre nem tudok most így hirtelen válaszolni. Sebaj, jöjjek vissza január 4-én.
Kellemes ünnepeket.

fifibá55 2014.11.27. 18:34:01

@Katica2: És én még azt hittem, ilyen csak abszurdként lehetséges :(

petraeus 2014.11.27. 23:20:53

A rendszer annyira rohadt es korrupt, hogy itt mar csak az eroszak a megoldas.

joska61 2014.11.28. 09:38:11

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Ha csak egy kicsit gondolkodnál, mielőtt írsz, rájönnél, hogy a történet nem csak Orbán kormányok idején csordogált.

A Fények Városa 2014.11.28. 20:39:13

@sanyix: Ne hülyéskedj! Miért nem olvasod el a cikket?
"a szálak Vida Ildikó egyik közvetlen munkatársához vezetnek, akinek korábban az egyik rokona keveredett üzleti vitába Hodosiékkal"

sanyix 2014.11.28. 21:07:04

@A Fények Városa: jaj ne mosdassad a szocikat, mert nagyon átlátszó...

A Fények Városa 2014.11.29. 06:39:24

@sanyix: A kérdésre nem válaszoltál: miért nem olvasod (vagy ha igen, miért nem értelmezed) a cikket. A történek valóban 2007-2008-ban kezdődött, de az adóhatóságról szól, közelebbről pedig Vida Ildikó egy közeli munkatársáról. Sem nem szoci, sem nem fidesz, sem nem szdsz vagy szentfazék. Bosszúálló, ganyé hivatalnok. Aki akár szavazhatott erre vagy arra, esetleg a szocdemekre vagy a rosszabbikra is, de teljesen indifferens.

apanna 2014.11.29. 09:35:05

Inkasszóznak pénteken, hitelkártyáról majd kiderül, hogy jogtalan, pénzt vissza nem adnak, hanem beszámolják a kovetkező járulékfizetésbe. Szemét banda.

sanyix 2014.11.29. 12:09:26

@A Fények Városa: igen épp erről volt szó, a szocik és a fütyisz is tétlenül hagyja ezt, mert láthatóan ők is kihasználják ezeket a módszereket ha úgy van. Lásd a zölddosszié körüli vizsgálatokat, meg amikor az "ellenségre" ráereszti a NAV-ot vitya...

KP-papa 2014.11.29. 13:11:07

Magam is átéltem vitát az APEH-el. Nem új dolog a sajátosan értelmezett egyoldalú eljárás. Nekem vissza járt ÁFA. Napnál világosabban. Négyszemközt minden ügyintéző egyetértett, de volt egy szint, ahonnan ellenállhatatlan hatás érkezett és a kistisztviselők - kezüket széttárva - ilyen aljas packázásokat csináltak. Bíróságra jutottunk, ahol világossá vált számomra, hogy itt falba ütköztem. Nyerni nem lehet, döntetlen nincs, kiszállni nem lehet. Hagytam a francba mindent. Szépen felszámoltam minden vállalkozásomat, beszüntettem piaci aktivitásaimat és élek mint a madarak - áról, holnapra. Semmin sem lepődök már meg. Nincs erőm, kedvem ezzel a közeggel sem viaskodni, sem mutyira lépni. Szerencsére már sok év eltelt, lezártam magamban a dolgokat és csak amikor látom, hogy minden megy tovább - esetleg még félelmetesebben - akkor újra szomorú vagyok. Ha van hazaárulás, akkor az emberek kezdeményező készségének aláásása - leginkább az.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2014.11.30. 15:29:08

felesleges ezt csak a nav vezetőkre fogni. ott a sok tízezer alattuk dolgozó "kisember" akik az igazi fő felelősök. ugyanis amikor kormány és vezetőváltás van, azok ugyanott maradnak és teszik tovább a kommunista-szoccccialista mutyit. ők az állami dolgozó diplomás értelmiség, akik utálják a "kulákokat" és mindent megtesznek ellenük. persze a vezetőikkel egyetemben

KP-papa 2014.12.01. 08:12:05

Nálunk az adóhivatal hierarchikus katonai-jellegű szervezet. Ez nem teszi lehetővé, hogy a saját posztján bárki szembeszegülhessen a felülről érkező utasítással, akkor sem, ha azt nem tartja helyesnek. Az pedig, hogy jogilag bármilyen disznóság legálissá tehető, már nem csak az adózók tapasztalhatják. A törvényekben vakon bízni mostanra már erős NAVívságnak bizonyul.
süti beállítások módosítása