Magyarország új nézőpontból, mellébeszélés nélkül.

A Körúton Kívül

A Körúton Kívül

Orbán nem Orszolánszívű Richárd

2014. október 31. - AKörútonKívül

bsr.gifOrbán Viktor hazatért külföldi útjáról, meghallgatta a forrongó nép panaszait, és eltörölte az igazságtalan adókat (amiket nem is a jó király, csak a gonosz tanácsadók akartak bevezetni a háta mögött, nyilván). Aki olvasott, vagy látott már bármilyen Robin Hood-feldolgozást, az már ismeri ezt a happy endet: amikor Richárd király végre megjön a keresztes-hadjáratról, megbünteti a korrupt, a népet túladóztató Lázár János herceget, és megjutalmazza a sherwoodi lázadókat. Ügyes színjáték, már csak az hiányzik, hogy Orbán lovaggá üsse Gulyás Balázst. Csakhogy.

Van néhány dolog, ami miatt nem áll most jól Orbánnak az Oroszlánszívű Richárd-jelmez, és átlátszóvá válik az egész színjáték. Például az, hogy az elmúlt napokban senki, de senki nem követelte, hogy a miniszterelnök jöjjön haza rendet tenni. Sőt, mi inkább valami olyasmit hallottunk, hogy „Orbán takarodj!” Ugyanis már a tiltakozás első napjaiban világossá vált, hogy az internetadó pont Orbán Viktor ötlete volt. Nem a „gonosz tanácsadóké”, hanem a most „jó király” szerepében tetszelgő Orbán Viktoré.

Aki most arról beszél, hogy a néppel szeretne kormányozni, és konzultációt tervez az internetadóról. Hát, köszönjük, valahogy azelőtt még nem akart a néppel kormányozni, hogy berepült pár monitor a Fidesz-iroda ablakán. Az internetadóról a kutyát sem kérdezték meg, sem a felhasználókat, sem a szolgáltatókat, sem szakmai szervezeteket, csak bejelentették a törvényjavaslatot, volt némi trükközés az „enyhítéssel”, és remélték, hogy zavartalanul le tudják majd tolni az emberek torkán. Nem sikerült.

Valójában annyi történt, hogy ­­­­Orbán (aki egyébként büszke rá, hogy egy számítógépet nem tud bekapcsolni) bedobott egy a valóságtól egészen elrugaszkodott adójavaslatot, ki tudja, milyen okokból (a legvalószínűbb, hogy barátai és üzletfelei szeretnének maguknak egy-két netszolgáltatót), a Fidesz pedig két lábbal beleállt ebbe. Aztán barnára fosták a nadrágszárukat, amikor látták, hogy az emberek finoman jelezték: nem akarják, hogy még egy bőrt lehúzzanak róluk.

Mindenesetre gratulálunk, és köszönjük a tüntetések résztvevőinek a bátor kiállást. Olyasmit értetek el, ami eddig szinte senkinek sem sikerült: a kormányt, legalábbis egyelőre, visszavonulásra kényszerítettétek. De korai még, hogy nyugodtan hátradőlnjünk: a kormány bizonyára nem áll el ilyen könnyen attól, amit elterveztek, főleg, ha pénzről van szó. Januárig kapott időt mindkét fél, hogy rendezzék soraikat, ekkor indul a „nemzeti konzultáció”. Ez jó alakalom lesz elbeszélgetni arról, hogy mit keres még mindig a költségvetésben az internetadó, mint bevételi forrás, vagy, hogy hogyan kell majd megadóztatni a szolgáltatók „extra profitját” (amúgy melyik szolgáltatók? Azt már tudjuk, hogy a Telenor nincs köztük.)

Addig pedig lássuk be, hogy Orbán Viktor nem Oroszlánszívű Richárd. Ha a brit kultúrkörből szeretnénk párhuzamot vonni, akkor (némi képzavarral élve) inkább hasonlít a Gyalog Galopp Sir Robinjára:

Robin a bátor elfutott, 
Bátran elszaladt el ő! 

A vész láttán, ahogy tudott
Farkát behúzva elfutott
úgy messzire s ina szakadt
midőn nyúlként bátran szaladt
előre csak lassan jutott
mert közben többször elcsúszott
a bátrak bátra hőőős Sir Robin!

Nyúlként futott a hegyen is túl
Porba hasalt és talpat is nyalt
Hány embert megkúrt, hány seggbe bebújt
Leszúrta őt ki éppen arra járt…

A bejegyzés trackback címe:

https://korutonkivul.blog.hu/api/trackback/id/tr76851219

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Követelés a diktátorhoz 2014.10.31. 20:43:40

Egyáltalán Nem Tisztelt Orbán Diktátor Úr! Mi, a nép, mind az 1200-an, azonnal követeljük, hogy folytassa az internetadó bevezetését. Viselkedése, hogy az eredeti ötletét visszavonta, nem európai stílusú lépés volt, ezért mélyen megvetjük Önt! Értse ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barli 2014.10.31. 14:22:52

"nem akarják, hogy még egy bőrt lehúzzanak róluk"
Félreértetted a történéseket. Itt nem a még egy bőrről volt szó, hanem erről a bőrről. tudom, hogy sokan szeretnék belelátni a szituációba, hogy ez volt az utolsó csepp a pohárban.
Voltak, akik azért tüntettek, mert mindig tüntetnek a patásorbán ellen és voltak akikben felment a pumpa az idétlen, rossz, helytelen új adónem miatt. Szerintem a második csoport sokkal többen volt (mint azt a választási eredmények megmutathatták).

nnnnnnnn 2014.10.31. 14:34:01

ma esti tüntin asszem nagy felsülés várható a létszámot tekintve.

EddieCivic4g 2014.10.31. 14:37:02

Magyarország jobban teljesít = Most agyalunk az újabb adókon...

Traktoros lány 2014.10.31. 15:02:17

Most akkor az a baj, hogy visszavonta ezt a faszságot???
Jobban tetszett volna, ha szétvereti a tüntetést?

Sir Galahad 2014.10.31. 15:16:50

A kormány bejelentett egy új adót, mire ezrek vonultak az utcára. A rendőrök nem verték szét a tüntetést, még akkor sem, amikor a kormánypárt székházát rongálta néhány tüntető: szépen megvárták, amíg hazamentek, aztán a miniszterelnök pár nap múlva bejelentette, hogy visszavonja a tervezett adót. Szörnyű ez a diktatúra!

Szúnyog 2014.10.31. 15:28:50

1. Tegnapi indexes (!!!) hír, hogy vélhetően a Telenor állt az adó ötlete mögött.
2. Nagyon szomorúak a "bloggerek", mert egy oly kedves témát most elvesztenek.
Marad a süketelés arról, hogy a visszavonás milyen. Ha meg nem vonta volna vissza, akkor meg jöhetne a diktátorozás. Ehh, ritka visszataszító fajta a fika-blogger.

otapi 2014.10.31. 15:31:33

@Sir Galahad: Haha, gondolod hogy ennyivel vége? Nem vonta vissza, ahhoz módosító beadvány kellene a parlament felé - ilyen nincs még. A rádióinterjúban annyit mondott hogy _ebben a formában_ nem vezethető be, és hogy majd januárban kampányt indítanak az internet megregulázásáról.

otapi 2014.10.31. 15:33:03

@Traktoros lány: Jobb lett volna ha az egész jövő évi költségvetést átgondolták volna - plusz adók helyett, mondjuk egy kis állami költségcsökkentés nem ártana.

gizmo26 2014.10.31. 15:38:38

Mekkora puhapöcs.
Nem lett volna szabad meghátrálnia.
Innentől kezdve senki sem fogja komolyan venni.

gizmo26 2014.10.31. 15:39:49

@Szúnyog: Nem diktátor, hanem Viktátor.

gizmo26 2014.10.31. 15:42:53

Amúgy meg nem kel örülni.
Attól hogy Viktátorunk elkúrta, még nem fog senki a Ferire meg a haverjaira szavazni.

csak egy néző 2014.10.31. 16:14:25

„Mi nem vagyunk kommunisták, mi az emberekkel kormányzunk"

Hát ez beszarás, képes úgy előadni, mintha ezt a netadót azok a mocskos komcsik találták volna ki és ő, mint a magyarok jótevője meghallgatva a magyar emberek szavát ezt megakadályozza.
Erre mondják, hogy ügyes.
De azért mindjárt kiadja az új jelszót,
„Mert arról mégiscsak tudunk kell valamit, hogy az interneten keletkező hatalmas extraprofit hová lesz.”
Lesz mit a birkamenet lepedője írni és mögötte masírozni, mert micsoda dolog, hogy valaki egy üzleten keresni is akar, azt majd mi mondjuk, hogy mi az extra profit.
"A miniszterelnök itt arról beszélt, hogy a fő gond, hogy a költségvetés többet költ, mint amennyit keres" vagy helyesebben többet lop.

A cafetériát is megadóztatjuk, nehogy már a családok extra bevételre tegyenek szert.
A magyar nyelv hihetelen szép, annyi, de annyi szavunk van ugyanarra az adóra, úgy, hogy nyugi NER társak, van még ötletem a népemnek, hogy szo...janak. Nehogy már a chemtrail csík tolja a repülőt.

ursus artos 2014.10.31. 16:21:57

@csak egy néző: "Hát ez beszarás, képes úgy előadni, mintha ezt a netadót azok a mocskos komcsik találták volna ki "
Nem úgy adta elő, csak te nem egészen akartad ezt meghallani. Amit mondott annak az a lényege, hogy ha komcsi lenne, akkor kitalálja és akármit is gondol vagy mond a nép: bevezeti.

csak egy néző 2014.10.31. 16:43:49

@ursus artos:
Persze, igazad van. ő nem úgy gondolta, hanem, ha a jó édes anyjának kereke lenne, ő lenne a felcsuti fagyiskocsi.
Hihetetlenek vagytok, képesek vagytok az utolsó paksimogyorót is kinyalni.

Akármit is gondol vagy mond a nép ő be fogja vezetni..A magyar nyelv hihetetlen szép, annyi, de annyi szavunk van ugyanarra az adóra, úgy, hogy nyugi NER társak, van még ötletem a népemnek, hogy szo...janak. Nehogy már a chemtrail csík tolja a repülőt.

Dr Gregory House 2014.10.31. 16:48:26

@ursus artos: „Nem vagyunk kommunisták, ezért ebben a formában nem vezethető be az adó." /Orbán Viktor/

Dehogynem vagytok! A vezér félüres vadiúj stadionban szotyizik, otthon tele a kamra szalonnával és pálinkával, közben az ország harmada és a gyerekek fele nélkülözik. Egyszemélyi tekintélyelvű vezetés van, a vezér tévedhetetlenül lát a szebb jövőbe. A dicshimnuszok retorikája és az agymosó kommunikáció is tisztára sztálinista. A demokrácia bontás közben, a megfélemlítés visszatért. Ezért nagyon kár volt rendszert váltani, kedves fiúk!

nnnnnnnn 2014.10.31. 17:02:35

előre látom este mekkora bukta lesz a tünti. már az index se meri hírdetni címlapon.

Szúnyog 2014.10.31. 17:15:08

@$$$=$$$: a naponta itt kesergő, rettegő kommentelő had bizony kevéske a József nádor térre is. :)

tralalala 2014.10.31. 17:16:05

Én tényleg nem értem. A blogger most azt mondja, hogy jobb lenne, ha Orbán nem lépett volna vissza?

nnnnnnnn 2014.10.31. 17:26:04

@tralalala: nem. ezeknek a típusú bloggereknek édesmindegy hogy orbán mit csinál, a lényeg, hogy lehessen ekézni, bármit is tesz. most persze épp annak szurkolt az egész ballib oldal, hogy orbán ne vonja vissza az internetadót, és a felheccelt tömeget (akik egyébként szarnak a ballibekre, csak kimentek a netadó ellen tüntetni) tovább használhassák. sajnos ez nem jött be, ma este lófüttynyien nem lesznek kint a tüntetésen majd meglátod.

Mr. Waszabi 2014.10.31. 17:41:39

Oroszlánszívű? Kevered az oroszt az oroszlánnal, pedig a kettőnek semmi köze egymáshoz. Oroszlánszívűre a tettei miatt aggatták e jelzőt, nem a nagy pofája és még nagyobb hazudozásai miatt. Ő nem kente másokra a szar melót és a felelősség elől sem bujkált, nem számtalan strómannal intéztette a kemény dolgokat, csak hogy neve ne kötődjön semmi kellemetlenhez, amit el akart intézni. Történelem könyvekből érdemes tájékozódni, nem filmekből, ezt csak mellesleg jegyzem meg.

nnnnnnnn 2014.10.31. 17:44:30

csak halkan jelezném hogy 17 perc múlva százezer embernek kéne a józsef nádor téren lennie...

Szúnyog 2014.10.31. 17:49:00

@$$$=$$$: majd jön az a szöveg, hogy a miénk egy ilyen, meg olyan semmirevaló nép, mert nem ment el....

nnnnnnnn 2014.10.31. 17:54:54

indexen valahogy most nincs élő rovat, pedig 7 perc múlva kezdődik a többtízezres tüntetés :)

zobod 2014.10.31. 17:58:18

A balliberálisok megpróbálnak presztízskérdést csinálni az internetadó meghiúsításából. Csak az motiválja őket, hogy keresztbe tegyenek a kormánynak, hogy végre megmutassák, hogy ők is el tudnak érni valamit, ha mást nem is, de azt igen hogy ne az legyen amit a fidesz akar.

Szokás szerint nem érzékelik, hogy nagyot fognak szívni. A kormányzati szándék megvan a szolgáltatók megadóztatására, egy kis rész elvételére az államnak az érintett cégek un. "extra" profitjából. Majd keresnek másik konstrukciót az adó kivetésére, nem a végfelhasználók adatforgalma lesz az kiindulás... és megint felmossák majd a padlót a ballibbel, mint a gyulai időközi választáson...

nnnnnnnn 2014.10.31. 18:00:28

az is érdekes, hogy rámész a százezren a netadó ellen facebook csoportra, és 2 másodpercenként eggyel nő a lájkjaik száma. már 239 259 kedvelésnél jár. de mire ezt a mondatot leírtam már megint tikkelt egyet. valószínű, hogy valódi emberek lájkolják :)

ursus artos 2014.10.31. 18:07:35

@Dr Gregory House: igazad van. vegyük el Orbán kolbászát és adjuk a szegényeknek.

ursus artos 2014.10.31. 18:08:34

@csak egy néző: ha te ezt ennyire tudod, akkor te egy nagyon okos ember vagy. Előbb-utóbb ellopnak az eszedért, meglásd!

nnnnnnnn 2014.10.31. 18:12:01

szegények a facebook oldalon kérdezgetik egymást, tud-e valaki valamit a tüntiről, mer sehol semmi hír :D meg hogy lesz-e megin közvetítés :D közben már megint +50-el emelkedett az oldal lájkainak száma :D

nnnnnnnn 2014.10.31. 18:12:41

@csak egy néző: nem vagy kint te sem? szégyen :)

csak egy néző 2014.10.31. 18:23:20

@$$$=$$n:
Én a birkamenetere gyúrok.

nnnnnnnn 2014.10.31. 18:26:29

@csak egy néző: jól teszed. csomó jó csaj szokott lenni.

közben megjött az első fénykép a mai tüntiről. kissé foghíjas a tömeg, 70%-uk 70 és a halál közötti életkorban lévő aktív netező dk-s illetve mszp-s :))

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.10.31. 18:28:19

Idióták :)))

Kisírtatok egy újabb gyűlölt konzultációt a túlpörgetett tüntetésetekkel :)))

Sakkozni azért ne sakkozzatok nagyobb tétekben, mert két lépéssel nem vagytok képesek előre gondolkodni, semmi stratégiai érzéketek nincsen :)))

nnnnnnnn 2014.10.31. 18:42:14

@csak egy néző: annyira jóban még nem vagyunk, hogy megnyissam a linkjeid, de megelőlegezem neked a bizalmat, hogy valami vicces képeket akartál csak mutatni.

nnnnnnnn 2014.10.31. 18:44:04

"18.41

A himnusz után néhány ambíciózusabb ember cédulákat oszt a tüntetőknek, melyben alkotmányozásra hívnak fel egy facebook-csoporton keresztül. Van, aki a parlamenthez menne megint, de inkább a környező vendéglátóegységek kezdenek megtelni, még többen meg hazamennek a nyálba – fogalmazott Nagy József kolléga.

Ez gyors volt – tudósít Mandula riporter. A hangszórókból tömegoszlató zene szól, három perc alatt kiürült a tér – írta. "

hát gyerekek, ez csúnya bukta :D

csak egy néző 2014.10.31. 18:48:43

@$$$=$$$:
Persze, nem nyitod meg. Nem baj, más megnyitja és látja, hogy egy picinykét betévedtél a szopó szalonba.
Itt van öcsém még egy jó kis videó a birkamenetes csitri protkós csajokról és fiúcskákról.

www.youtube.com/watch?v=tbrv3-EcimE

Lehet, hogy még te is rajta vagy?

nnnnnnnn 2014.10.31. 18:53:23

@csak egy néző: nézem pill. nem sajnos. de itt láthatsz velem egy interjút a helyi tévében.

www.youtube.com/watch?v=k-6ZMz1X8nE

Szúnyog 2014.10.31. 18:53:24

A fészbuk csoport az oldal folyamatos frissítésekor minden alkalommal +1, vagy +2 lájkkal rendelkezik, akárcsak a ma esti tüntetésre hívó bejegyzés. :)))

Traktoros lány 2014.10.31. 18:53:37

"gyelőre úgy tűnik, bejött Orbán Viktor mai húzása. Tudósítónk szerint a hat órás kezdés után pár perccel csak mintegy 1000-1500 ember lehet a József Nándor téren. Cikkünk folyamatosan frissül.
18:32
A Himnuszt éneklik a tüntetők. Úgy tűnik, vége a bulinak, ez gyorsabb volt, mint a zürichi gyors."
444.hu

Traktoros lány 2014.10.31. 18:57:26

Kissé elhamarkodott lett ez az újabb tüntetés(?)
Nem mindenki ér rá 2-3 naponta tüntetésekre járni.

csak egy néző 2014.10.31. 18:59:35

@$$$=$$$:
Csak gratulálni tudok, fergeteges alakítás volt.

csak egy néző 2014.10.31. 19:07:46

@$$$=$$$:
Gondolom ez a két srác a fiaid lehetnek.

youtu.be/0bSYAYgpGe0

Kalmár Lajos (törölt) 2014.10.31. 19:11:29

komunisták,szorgos népetek nem ment ma tüntetni?

csak egy néző 2014.10.31. 19:22:43

@$$$=$$$:
Tiszta apja ez a gyerek))))
Gratula.

Zoli Weber Kettle 2014.10.31. 22:55:10

@Kalmár Lajos: Nem kedves Lajos, ma nem volt békemenet

Zoli Weber Kettle 2014.10.31. 22:55:43

@Kalmár Lajos: De neked tudnod kellene, mert biztos rajta vagy a hírlevélen :)))

Zoli Weber Kettle 2014.10.31. 23:04:08

De ha már annyi okos fidesznyik van itt, áruljátok már el, hogy az mno miért felejtett el beszámolni Mellár Tamás mai öszödi beszédéről? Értem én, hogy ciki, főleg a házvásárlások, korrupciós botrànyok közepette, de akkor is. Persze most már értem, hogy miért jártok ide, megtudni a híreket, mert a jobboldali médiából max azt tudod meg, hogy kinyílott a pittypang, eh?
süti beállítások módosítása